Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastassja

internet bezprzewodowy do laptopa... i wogóle pomóżcie mi z laptopem

Polecane posty

Gość Anastassja

chcę sobie kupić laptopa i chciałabym mieć w nim bezprzewodowy internet, może ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest najlepszy? Tzn z jakiej firmy? Chciałabym płacić stałą opłatę max 100 zł / miesiac i mieć nieograniczon dostęp. Mam też pytanie czy trzeba czekać na taką aktywacje internetu czu po prostu go sobie podłączam i już mam? A jeżeli trzeba czekać to długo? Myślałam nad laptopem hp, myślicie, że są dobre? Mam też pytanie, bo nie znam się zbytnio na komuterze, tzn takie podstwy normalnego uzytkownika ;) myślicie że powinnam wziać kogoś kto mi powgrywa wszystko co dostanę z tym laptopem czy sama sobie poradzę? Trudne to jest? Trzeba coś wkładaćdo niego do środka czy tylko wgrywać plyty? Sorry za głupie moze pytania ale niezbyt się na tym znam ;)

Gość komp939
no złożony to on będzie, czyli nic nie będziesz musiała wkładać. podejrzewam, że system operacyjny także będzie od razu zainstalowany. powiedzialas tez czy hp jest dobry, no dobry ale nei wiem jaki model. pozdro

Gość JA NIE POLECAM
ja miałam z Ery i nie polecam.Wzięłam na miesiąc próbny i po tym miesiącu oddałam.Jest strasznie woooolny i sa problemy z zasięgiem.No chyba,że mieszkasz w duzym mieście.....możesz spróbowac przez miesiąc i zobaczysz jak się sprawuje:D

Gość Anastassja
o to super jakby windows był już wgrany, nawet nie wiedzialam że tak może być :) A inne rzeczy, jakieś karty graficzne, jakieś programy odtwarzające dvd czy muzykę np wmp, to juz wszystko w nim jest czy muszę to wgrywać i dostane płytki? A myślałam o hp pavilion :) : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3738095-3686176.html

Gość za 100 zł
nie dostaniesz takiego z nieograniczonym dostępem

Gość Anastassja
kreda dzieki :) To ile kosztuje miesiecznie najmniej taki bezprzewodowy internet żeby mieć stałą miesieczną opłatę? Ja mieszkam w Krakowie to chyba nie powinno być problemu z zasiegiem

Gość ja miałam z orange
i też oddałam- tylko w dużych miastach działa dobrze, a po za nimi (a o to mi głównie chodziło- bo w mieście to mam pełno hot spotów więc po co płacić za coś co ma się za free) TRAGEDIA- gubi pakiety (nie da się obsługiwać niczego gdzie wchodzi w gre logowanie), gubi zasięg, wolno chodzi ogólnie!

Gość w plusie
60zł 1G

Gość Wczoraj 1 raz
ja mam z ery blueconnecta i jest dobry, ale mieszkam w Wawie

Gość ja mam neostrade-livebox
i jestem zupelnie zadowolona z predkosci neta.

Gość ja miałam z orange
jak chcesz z neta korzystać głównie w domu- to ja polecam inne rozwiązanie- wykup neta zwykłego- na kablu i dokup sobie do niego router bezprzewodowy- niektóre sieci mają już takie usługi w pakiecie- ja tak właśnie zrobiłam i jestem bardzo zadowolona w domu mam własną sieć bezprzewodową- czyli do laptop też łączy się z netem bez kabla, a poza domem korzystam z bezpłatnych hotspotów! wychodzi taniej i bez nerwów!

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
zastanów się czy Ci tak na prawdę ten bezprzewodowy internet potrzebny. jak często planujesz korzystać z kompa poza domem, jakie ilości danych potrzebujesz przesyłać? itd?

Większość laptopów ma zainstalowaną Vistę. Spróbuj znaleźć taki, który będzie miał XP.

Gość Anulkaaaaa
a bluconnect ile kosztuje / miesiac? I czy mozecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi hot spotami?

kredka26 - kolejny beton od windy. Lenovo to ibm, więc nei wiem czemu się źle wypowiadasz na ich temat. Hp robi spoko notebooki, ale są jakieś takie pod publiczkę. Myślałaś o Macbooku ?

Gość Anastassja
Nie często pewnie ale chciałabym móc gdzieś z nim wyjsc, nie wiem , do rynku np ;) A vista jest niedobra? Wszystkie hp maja chyba vistę

Oferta neta bezprzewodowego jest podobna u kazdego operatora. Najpierw postawowe pytanie: gdzie mieszkasz!! jak mieszkasz w miescie innym niz 10-15 najwiekszych w PL (z wyj Lublina - nie ma tam sieci 3G) - to nie warto - bo bedzieszsz miala straszne lagi i niska predkosc, tak ze najgorszy kabelek bedzie szybszy od bezprzewodowego (testowane na sobie jak jade do domu rodzicow). Generalnie masz oferte taka: za ok 60 pln masz 1.0-1.5GB transferu (spokojnie starcza na www/poczta - o ile nie ogladasz za duzo filmikow na youtube), za 120 pln masz transfer ok 4-6GB (starcza nawet na ogladanie filmikow) - po przekroczeniu transferow net dziala nadal ale baaaardzo wolno. Zobacz oferte PLAY (za 45 pln podobno maja - ale to nowosc - nie wiadomo jak bedzie dzialac). Jesli chodzi o operatorow to mozliwosci wszyscy maja podobne - wiec bierzesz tego ktorego zasieg masz najlepszy w swojej okolicy. (ofc o ile ma 3G). Ja mam z Orange i nie nazekam za bardzo, ale mieszkam w centrum Warszawy. Przy Tesco na Kabatach juz bylo duuuzo gorzej z predkoscia. A w ogole jest ci potrzebny net bezprzewodowy? i tak 99% czasu bedzie laptop stal na biurku - tylko kwestia mody - gimbusy sie rzucily na laptopy i kupuja takie z 17 calowymi ekranami :D HP jest srednie - lepsze sa Toshiby, Delle, a najlepsze IBMy (ale stare, nie nowe Lenovo - jeszcze 2 lata temu Lenovo robil laptopy dla IBMa z jego marka - ich szukaj - sa praktycznie najlepsze, tylko ze nowego nie kupisz juz - ale nawet uzywany pochodzi dluzej niz np HP). Jak chcesz szpan kupujesz Sony - beznadziejne laptopy za 2 razy wyzsza cene niz inne podobne (procz IBM). Jak chcesz tani - kupujesz Asusa (ale nie F-S ani Acera - teraz uzywam w pracy Acera i klne na niego srednio 3 razy dziennie). Sam mam IBM R52 - ma juz 4 lata ale jeszcze nigdy nie bylo w nim nic zlego (oprogramowanie IBMa jest naprawde spoko, bateria tez jeszcze ok 3 godzin trzyma (a ma juz 4 lata), ekran bardzo dobry, obudowa rewelacja )

Gość ja miałam z orange
hot spot- to punkt dostępu do internetu bezprzewodowego (wi-fi)- czyli takie nadajniki, które rozsiewają sygnał radiowy umozliwiający połączenie się z netem, czyli jak masz katrę wifi w laptoku, to on wykrywa ci wszystkie okoliczne dostępne sieci i wybierasz sobie tą z którą się łączysz i korzystasz z neta bezprzewodowo- w domu korzystasz z włąsnej sieci, czyli z routera, który wysyła taki sygnał, a w mieście są bezpłatne takie punkty praktycznie we wszystkich miejscach publicznych

Aha - totalnie olej wszystkie laptopy z VISTA - nic gorszego od dawna nie bylo na rynku - jeszcze ze 2-3 lata trzeba poczekac az bledy poprawia. Szukaj czegos z XP. Do kogos kto MC proponowal - z konia spadles? wybacz, ale MC jest fajny jako zabawka, ale juz z netem moga byc problemy, juz nie mowiac o wiekszosci oprogramowania. Chyba ze uruchomisz Windowsa na MC - ale po co to robic? (jak powiesz ze sa odpowiedniki programow windowsowych to prosze o odpowiednik Autocada czy Catia na MC)

Kreda26 - ale kupila lenovo czy IBMa? i czy Lenovo tansze czy te serie biznesowe? Wybacz, ale Lenovo robi super laptopy - ale tylko serie biznesowe. Kupujac tanie serie zawsze kupisz gorszy sprzet (patrz obodowa) - ale to samo masz w kazdej firmie - np F-S - widzialem kiedys laptopik marzenie - 12' , 60GB dysku, 2GB RAMu itd, 1.8 kg z CD - tylko ze kosztowal ok 20tys (niecale 2 lata temu) - gdzie normalny laptop z tymi parametrami kosztowal ok 2.5-3tys. Ja mam IBM R52 (stara seria, producent Lenovo, ale jeszcze jakosc IBM + oprogramowanie IBM) a zona X41 (male cudo,12', 1.5kg, tytanowo-magnezowa obudowa - idealny do kobiecej torebki -i tylko dwa razy drozszy niz podobne z 14-15', wiec dosc tani - ale uzywany kupilismy)

Gość Anastassja
dziękuje wam

Gość ja miałam z orange
aha do netu ja mam asusa i w sumie jestem zadowolona (do poważniejszych zadań i tak mam kompa stacjonarnego), dałam za 1500 rok temu, jedyne co, to musiałam Viste wywalić- bo strasznie mulił, na XP działa przyzwoicie, do przeglądania stron, sprawdzania poczty czy robienia przelwów, mnie w zupełności wystarcza bo czasy szpanowania już mi mineły ;)

Kreda26 - jak kosztowal 3k to znaczy ze byla to wersja Axxx od Lenovo - bo nowe IBM w tamtych czasach sie zaczynaly od 4500. Chociaz zalezy czy bardziej 1.5 roku czy 2.5 ;) w kazdym razie moze źle trafil - w naszej firmie jest jeden IBM (nawet nie pamietam oznaczenia), ma tak z 10-15 lat i ciagle dziala. I to calkiem dobrze dizala, bo czasem jest wykorzystywany do pewnych celow. I nie znam nikogo kto ma IBMa i jest niezadowolony. Wszyscy sa zachwyceni jakoscia (a jest to tak ok 10 osob + ja + zona). Chociaz widzialem w MM Lenovo , wlasnie jakies Axxx i plastik byl naprawde sredni (ale nic wiecje nie patrzylem) - wiec moze masz racje. Natomiast Lenovo z wyzszej polki juz sa jakosci podobnej do IBMa, tylko koszt jest duzo wiekszy niz standardowego laptopa. W tej dyskusji jest jedne mankament - kreatorka topicu w ogole nie potrzebuje laptopa, a tym bardziej neta bezprzewodowego. I tak bedzie laptop stal na stole w jednym miejscu. Bo teraz laptop sluzy mlodym w wiekszosci do szpanowania.