Gość zszarzałabielizna Napisano Lipiec 16, 2008 Dziewczyy poradźcie mi prosze jak mam wybielić zszarzałą bieliznę? Mam wiele par białych stringów i staników które już po kilku praniach stały sie szare. Szkoda mi ich wyrzucać a wstyd chodzić w takich szarych (bo przypakiem ktoś moze zobaczyc) Bielizne piore w pralce, oczywiście nie piore jej z ciemnymi rzeczami. Slyszałam, ze moze na moj problem pomoc wybielacz do firanek, ale czy nie znieszczy mi on materiału? Wybielacza chyba sie boje uzywac. Mam problem ze spódnicą jeszcze. Kiedyś włożyłam ja do miski, gdzie wkładam rzeczy do prania ręcznego. Oczywiście zapomniałam jej wyprac i gdzies wyjechałam. MIędzy czasie ktoś z domowników wrzucił tam mogkrą szmate i moja spódnica tak jakby zaplesniała? Nie chodzi tu o zapach ale zrobiły sie na niej takie zielonkawo-ciemne plamy? Moze poprostu zafarbowała? Prałam ja kilka razy ale nic nie pomaga. Ta spódnica jest biała i ma takie ciemne dziwne wzorki. Co mam zrobić? Moze powinnam ja zafarbowac na jeden\n kolor? Bardzo proszę o rade. Szkoda mi wyrzucac tych rzeczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach