Gość kjjjjjjjj Napisano Lipiec 17, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjjjjjjjj Napisano Lipiec 17, 2008 jak myslicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 tego nie wiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 dadaiste udajesz ? :D "czy mezczyzna powinien byc obrzezany" tak to powinno brzmiec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 a twoim zdaniem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 nie lubie "przymusu" i nie jest to dla mnie wymog jak chce- jego sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 Ale myslisz że to higienicznie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mój partner jest obrzezany Napisano Lipiec 17, 2008 i nie mam nic przeciwko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 w US jest to bardzo czeste wlasnie z powodu higieny (przynajmniej tak to sie przedstawia) a przeciez tam nie ma wielu muzulmanow a zydow tez nie za duzo a to wlasnie u nich jest obowiazkowe mnie to nie przeszkadza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 myslisz że w Polsce powino sie obrzezac małych chłopców od urodzenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 nie :O zadne "powinno" decyzja rodzicow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 a jakby rodzice sie godzili obrzezac małych chłopców to powiino byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 moim zdaniem indywidualna decyzja rodzicow w kazdym przypadku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 mój syn obrzezany i drugi tez bedzie w usa masowosa chlpcy obrzezani Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 no i co ? pisalam -decyzja rodzicow::) jak uwazaja ze to dobre dla syna- ich sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 tak naprawde to ten napletek jest nie potrzebny!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 :O no i co ? freedom chcesz-tak nie chcesz-nie itd dla mnie to wszystko w temacie, ani problem ani super sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 moj maz obrzezany i jestem zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 obrzezany bardzie czystrzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 myc to musi kazdy;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 moj facet obrzezany i jest super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kjjjjjjjj Napisano Lipiec 17, 2008 przepraszam, w temacie zjadlem literkę m. Poprawnie mialo brzmiec: "czym powinien byc obrzezany mężczyzna?" Humanitarnie panadolem i żyletką czy tradycyjnie, w duchu prawdziwego prawosławia lepiej zrobić to zaostrzonym krzesiwem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samanta lisiczka 0 Napisano Lipiec 17, 2008 dobre :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 tak zrobic zeby zakazenia nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość momi Napisano Lipiec 17, 2008 a wyznajesz prawosławie???????????? i tez sie obrzeza mezczyzn? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kobiety bez raka szyjki macicy Napisano Lipiec 17, 2008 Brak obrzezania wiąże się z ryzykiem nie tylko dla mężczyzny, ale również dla jego partnerki/partnera. Prowadzi to do wzrostu częstości zakażeń HPV i wtórnego rozwoju nowotworu szyjki macicy, pochwy, sromu, odbytu i prącia. Bezobjawowe infekcje HPV wykryto u 20% nieobrzezanych mężczyzn i tylko u 6% obrzezanych. Po uwzględnieniu wieku rozpoczęcia współżycia seksualnego, liczby partnerów itp. okazało się, że zabieg obrzezania zmniejszył częstość infekcji u mężczyzn o 63%. Także dla kobiet, których obrzezani partnerzy mieli nawet przygodne kontakty seksualne, ryzyko rozwoju raka szyjki macicy było aż o 58% mniejsze niż w grupie kontrolnej. Obecnie około 25% mężczyzn na całym świecie jest obrzezanych. Pojawił się pomysł zwiększenia tego odsetka, szczególnie w krajach rozwijających się, co miałoby zmniejszyć liczbę kobiet z rakiem szyjki macicy o kolejne 30%. Zawsze pozostaje prezerwatywa albo ograniczenie liczby partnerów i rygorystyczna higiena. Pomiędzy 1950 a 1970 rokiem liczba zgonów z powodu raka szyjki macicy na terenie USA obniżyła się o 70 proc. W Polsce, w stosunku do lat 60., liczba zgonów wzrosła niemal dwukrotnie. http://www.resmedica.pl/archiwum20.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nokkkkkkkkkkkkk Napisano Lipiec 17, 2008 czy dobrze sie obrzezac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nokkkkkkkkkkkkk Napisano Lipiec 17, 2008 facet obrzezany mniejsze zachorowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nokkkkkkkkkkkkk Napisano Lipiec 17, 2008 co wy na to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monisieńka 24 Napisano Lipiec 18, 2008 moim zdaniem lepij wygląda obrzezany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach