Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agiie

smutne to, ale ...

Polecane posty

czasem okazuje się, że osoba którą uważalismy niemal za ideał, której poświecaliśmy cały swój czas, staje sie kompletnym idiotą.. a fakt że sie tego nie widziało (bo najczęściej osoba ta się kryje) boli trochę.

agiie nie sposób nie przyznac racji Bezedury...widzisz zauroczenie sprawaia, że człowiek głupieje i nie dostrzega w drugim tych negatywnych cech, zaczynając związek widzimy tylko pozytywne, kończąc...w pamięci pozostają tylko zle cechy:D

Takie życie... Szkoda, że niektóre rzeczy dostrzegamy dopiero z perspektywy czasu...

Gość nhytrm
Zgadzam sie z agiie. czasami osoba bardzo dobrze sie ukrywa:O tez to przezylam, tlyko,ze prawda wyszla na jaw po 3 miesiacach (na szczescie). Prawdziwego charakteru maska sie nie da zakryc do konca

no może macie racje, że to niedorzeczne jedyne co trzeba słuchac co ludzi mówią:P jak się jest ślepym:P to mówicie że to było zauroczenie? no może, dobrze że dawno mineło już, ale poprostu wczoraj się dowiedziałam o bezmiarze tego idioty.

Potwierdzam słowa kolegi wyżej - idiotyzmu ukryć się nie. Po prostu nie chcialaś go dostrzec, sama sobie jesteś winna.

Gość nhytrm
agiie------> nie do konca to tylko zauroczenie;) Ludzie naprawde potrafia grac i ukrywac swoja prawdziwa nature

Często słyszy się z ust kobiety, że \"facet udawał\" a później pokazał \"swoje prawdziwe oblicz\". To do końca nie jest tak...bo przecież oczywistym jest, że na początku znajomości każdy uwypukla i stara się zaprezentować swoje najlepsze cechy, umiejętności itd. itd. i nie ma to nic wspólnego z udawaniem :o

często występująca cecha ludzka - obdarzamy zaufaniem, miłością, przyjaźnią przyjętą a priori wizję innego człowieka. dużo łatwiej jest mniej oczekiwać, albo wręcz nie formułować przedwcześnie żadnych oczekiwań, co nie znaczy ze zalecam cyniczne podejście do relacji międzyludzkich :-)

Gość Psedłonim
Nie zalecasz, Palola? Więc chyba nie bardzo rozumiesz to, coś właśnie napisała...

Gość były ideał
Rozumiem,że wszyscu jesteście bez wad i szukacie kogoś godnego waszego ponadprzecietnego człowieczeństwa... - żal czytać.

Gość dobranoc dobranoc

Gość normalnie mu powiedz
mialam kiedys takiego fajnego kolege no super sie z nim gadalo do bialego rana az tu nagle dowiedzialam sie ze glosowal na pis i czar prysł :O

Gość polityka polityką
mój kolega zaczął twierdzić, ze narkotyki sa nieszkodliwe

Gość polityka polityką
Psedłonim, rozumiem, co właśnie napisałam to, ze nie będę budować w głowie jakichś odgórnych imaginacji dotyczących szlachetnych przymiotów ludzi nie oznacza, ze jednocześnie zakładam opcję przeciwną, czyli uprzedzam się i włączam nieufność :-) Mżna jeszcze zwyczajnie obserwować, jeżeli szala przechyli się na stronę cech negatywnych,nie ma rozczarowania, jest spostrzeżenie Jżeli przeciwnie jest w porządku, a nawet może z tego wyjąć jakaś bliższa znajomość, czy inna więź

Gość agiie- ile jeszcze razy
zmienisz o nim zdanie...?może po prostu nie znasz go nadal prawie wcale?

on jest już daleką przeszłością dla mnie. Napisałam teraz bo coś sie wydarzyło ostatnio co mnie utwierdziło w przekonaniu o nim .. i to na tyle

Gość agiie- ile jeszcze razy
to dobrze, dorastanie boli niestety

Gość z-z-z
Jesli dorosła osoba sądzi, że ktoś jest idealny no to sorki, ale wiadomo, że będzie mu smutno - prędzej czy później

z wiekiem umiejętność prawidowej oceny zdecydowanie wzrasta mam nadzieję, ze zabrzmiało pocieszająco ;-)

U nie których nawet z wiekiem nic sie nie zmienia.Zawsze wybierają nieodpowiednich partnerów dla siebie.