Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamama30

grzybica w ciąży

Polecane posty

Gość mamamama30

Pomóżcie ! Jestem w 6 tygodniu ciąży i dopadła mnie grzybica, jednak mój ginekolog stwierdził że na jakiekolwiek leki jest jeszcze za wcześnie, a jedyne czegomogę użyć to jogurt. Jednak to nie pomaga. Czy ktoś zna jakiś inny skuteczny sposób który może pomóc?

Gość mamajuż
Ja brałam w ciąży Nystatyne-globulki, ale to jest na receptę, lekarka przepisywała mi to od 3 mies. Ok. 90% kobiet cierpi na grzybicę w czasie ciaży, niestety...

Gość mamajuż
Powinnaś szczególnie dbać o higienę, nie zakładać obcisłych spodni, nosić lekką, przewiewną, bawełnianną bieliznę i starać się nie używać wkładek higien., popytaj jeszcze lekarza od kiedy ewentualnie mógłby Ci jakieś globulki przepisać.

co za głupoty ja jestem w 6tc i dostalam Pimafucin glob 100mg lekarz powiedzial,ze spokojnie mozna stosowac i smarowac sie mascia clotrimazolum na ulotce tez napisali,ze te glob. mozna w ciazy uzywac

Gość mamamama30
mój ginekolog powiedział że w OSTATECZNOŚci może nystatyna, może ale najlepiej nie i sama już nie wiem nie chciałabym zaszkodzić dziecku

Gość mamamama30
a ten pimafucin to też na receptę ?

Gość anka123321
a mnie lekarka przepisała tabletki clotrimazol...i powiedziala że sa tak delikatne że można brać mimo że na ulotce napisali że w I trymestrez nie można.

Gość mamamama30
dziękuję bardzo za pomoc, w takim razie dzwonie do gin. i niech coś mi daje , bo już nie mogę wytrzymać

mamamama30 wiesz mysle,ze zaszkodzila byc dziecku nie leczac grzybicy bo to chyba bardziej ryzykowne,ze grzyb sie rozprzestrzeni a jogurt tylko zalagodzi swedzenie nic wiecej

Gość anka123321
a czy któraś z Was brała Clotrilmazol?

Gość mamamama30
właśnie też tak myślałam że gorzej nie leczyć ale myślałam że lekarz wie lepiej, lecz widocznie nie zawsze

Gość a oto streszczenia
ja brałam Clotrimazol w ciąży, ale figę to dawało, bo infekcja zaraz wracała. Jedynym skutecznym sposobem okazało się...donoszenie ciąży i poród :) infekcje znikły bez śladu...

można tez brac floragyn - bez recepty - to globulki z kwasu mlekowego. Podmywaj sie tez Laktacydem - najlepiej płynem- w okragłej butelce - jest w aptekach.

Gość kiniaminia
mamamama30 ja bylam w 5 tyg ciazy kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i mi moja ginekolog normalnie przepisała nystatyne, grzybica to taka wredota meczaca ze musi byc lek bo sam jogurt nie da rady bo zaraz bedziesz miec nawrot

moja koleżanka przez całe dwie ciąze brała nystatyne. Ja jednak polecam ten floragyn - mi pomogło - a bardziej naturalne