Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuswrrr

ile można czekac na kasę z ZUSu za L 4??

Polecane posty

Gość zuswrrr

dziewczyny jak Zus wyplaca pieniązki za zwolnienie lekarskie , co ile ? mi sie wydaje ze co miesiac , a ja siedze juz 3 miesiac na zwolnieniu a pięniążków nie ma:(

Gość ja też czekam
juz 4 miesiąc , co za cholerne panstwo!

Gość SanSan
jak to nie ma, maja czas 40 dni od daty wystawienia zwolnienia, ja zawsze dostaje na czas, nigdy sie nie spoznili

Gość zuswrrr
no to masz szczęście , ale jha mam zawsze wszystko pod górke wiec wcale sie nie zdziwie jak wogole nie dostane kasy:(

Gość SanSan
nie rozumiem 3 miesiace??? a dzwonilas do zusu? ja wiem ktorego zawsze kase dostaja, maja przelewy dokladnie 18 kazdego miesiaca i po tym 18-tym zawsze dostawalam pieniadze raz dzwonilam bo spozniali sie pare dni i okazalo sie ze swiata byly ito i sie przesunelo nie wiem jak mozna zaniedbab i czekac 3 miesiace na kase i nic nie robic zadzwon albo przejdz sie osobiscie

Gość zuswrrr
dzwonilam ale oni nie potrafia powiedziec dlaczego jesczze nie mam pieniedzy , bo oni mają że juz poszły , kurcze no masakra jakas, moja koleżanka dopiero po pół roku dostala pieniązki:(

Gość SanSan
ja bym to zglosila, jak pol roku czekac na pieniadze za L4??? ja bym tak tego nie zostawila, oszukuja WAs mowiac ze poszly itp co miesiac dostaja przelewem pieniadze na wyplacenie wlasnie miedzy innymi kobietom np ciezarnym L4, u nas odbywa sie to wlasnie 18-tego, wtedy czekam 1-2 dni i mam juz kase w domu i tak co miesiac jeszcze nigdy nie zdarzylo sie mi ani moim znajomym czy rodzinie zeby ktos dluzej czekal na pieniadze

Gość zuswrr
to moze macie jakis normalny Zus , u nas podobno zawsze robia problemy,z tym ze ja nie bede miala przelewem tylko do ręki , to moze wtedy idzie dłużej? nie mam juz do nich siły chodzić i dzwonić bo zawsze mnie zbywają, i tak nic nie załatwiam tylko sie denerwuje.

Gość thurthju
ja dostaje w ciauu tygodnia do zakończenia l4, tzn. jeśli zwolnienie było do 3 lipca, kase miałam juz 8 na koncie. Tak jest za każdym razem, w ciagu tygodnia mam kasę. Zwolnienia dostaje na 2 tygodnie. WYPŁACA mi ZUS z Krakowa.

Gość kadrowa12345
Zus ma 30 dni na wypłatę świadczenia od momentu wpływu zwolnienia do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Upewnijcie się czy wasi pracodawcy złożyli odpowiednie dokumenty oraz czy są one wystawione prawidłowo