Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZŁOŚĆIACZEK1

Jak obliczyć ile w przyszłości będzie miał wzrostu nasz maluszek

Polecane posty

Gość JAK SIĘ OBLICZA WZROST?SPRAWDŹ
Otóż wziąć wzrost kiedy się miało roczek i dodać 100cm ( 1 metr) Wychodzi!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość lunatic
"dodaje się wzrost matki i ojca dzieli się przez 2 i jeżeli dziewczynka to -13 a jeżeli chłopiec to +13" Kompletna bzdura. Moja mama ma ze 153-155cm wzrostu, tata 186cm a pomimo to u nas sytuacja wygląda tak: mój brat - 25 lat - 173cm ja - 13 lat - 167cm moja siostra - 23 lata - 158/160cm. Więc jeżeli ta opcja z dodawaniem trzynastki byłaby prawidłowa, to ja z siostrą powinnam byc identycznego wzrostu, a ja ją już o niebo przerosłam i zapewne będę rosła dalej. PS, co z tymi stopami? Moja koleżanka z tego samego rocznika ma 170cm i rozmiar buta 42, oznacza to, że jeszcze sporo urośnie, czy już się zatrzyma? bo osobiście jestem niewiele niższa (góra 5cm) a ma rozmiar 38 , identyczny, jak koleżanki o wzroście ze 155-158cm! kolejna znajoma ma 153cm a rozmiar buta 37... czyli znaczy to, że urosnę gdzieś jeszcze do 180cm aż będę miała rozmiar buta z 42 czy już się zatrzymam? dodam, że miałam już okres, bo często wpływa to na wzrost.

Gość emilajsdk
Mi tam wyszło, że bd mieć 188.5 cm :D Mam 15 lat - Skończone, i mam już 185 +/- . Co jest >?

Gość LySy
Ja mam 13 lat 176 cm wzrostu i wyszlo mi 189 . Nie jestem zadowolony z tego wyniku chcialbym miec kolo 195 czy to mozliwe . Mama ma 170 cm a tata 182 , czy ja mógł bym miec te 195 ?

Gość moja opinia .....
boss123 twoja metoda pokrywa sie z tym co napisałam że wzrost w wieku 2 lat podwojony tyle samo wyszło mojemu synkowi jak policzyłam jedną i druga metodą

Gość BZDETY
Mam 12 lat.Według metody +, - powinnam mieć 157 cm , już mam 161 a noga ciągnie się do 40 .A jeżeli ktoś ma dużą stopę to na pewno nie będzie mały

Gość handballmaster
Ile mogę mieć wzrostu skoro mam 13 lat i 160 mama 165 tata z 167 (ale nie do końca bo tańczył breka i kręcił się na głowie itp. więc nie wiem) Wujkowie mają po 190 a dziadkowie 170 175 To ile mogę mieć wzrostu

Gość nnnnnnnnnnieeeee
Nie da się obliczyć WZROSTU!! Ludzie no!! To tak samo jak z wagą!! Wystarczy, że się jeden czynnik zaburzy i już go nie osiągniemy przykładowo: genetycznie możemy mieć np. 180, w wieku dojrzewania mamy dużo stresów i bardzo mało jemy co się równa z tym, że organizm nie ma podstawowych składników do prawidłowego wzrostu w związku z czym gospodarka organizmu zaczyna się chwiać i nie rośniemy tak jak powinniśmy! Jest pełno czynników, które mogą wzrost zahamować. I nieważne, że rodzice są niscy czy wysocy.

Gość tralalalalalal
Na podstawie wzrostu mamy i taty można dokładnie wyliczyć, jak wysoka będzie ich pociecha - MIT Rodzice mogą jedynie pokusić się o oszacowanie "domowym sposobem" przyszłego wzrostu malca (patrz: ramka), ale muszą się liczyć z tym, że takie prognozy będą opatrzone dużym błędem. Jedna z reguł mówi na przykład, że chłopiec w wieku dorosłym będzie dwa razy wyższy niż w wieku dwóch lat i dwóch miesięcy, natomiast dziewczynka połowę swojego ostatecznego wzrostu osiąga w wieku roku i czterech miesięcy. - Na ostateczny wzrost dziecka wpływają zarówno geny, jak i warunki codziennego życia, a zwłaszcza sposób odżywiania oraz miejsce zamieszkania - podsumowuje nasz ekspert.

Gość hdsjbchjdsbjc
tylko jak wytłumaczyć różnicę wzrostu pomiędzy dziećmi tej samej płci? ja i siostra mamy tych samych rodziców, wzrost- 172 cm i 158 cm mój kolega ma 185 cm wzrostu, jego brat jest o głowę niższy koleżanka mojego wzrostu ma niską siostrę gdyby tak wszystko dało się wyliczyć i przewidzieć, każde dziecko tych samych rodziców byłoby takie samo

Gość anonim1999
W wieku 2 lat osiągasz połowę swojego dorosłego wzrostu.

Gość gość
to jest bzdura z tym 2 lata mialem wtedy 91 cm , mam 13 lat , i 175 cm w okresie 2 lat urosłem 20 cm , i wychodzi wtedy na to ze przez ok. 5 lat urosne tylko 7 cm , nawet nie polowa tego co uroslem w przeciagu 2 lat

Gość gość
kiedyś na antropomomotoryce na studiach miałam takie tabele do przewidywania ale to była tylko przypuszczalna wysokość

Gość gość
Ale bzdet z ta polowa wzrostu w wieku 2 lat. Ja w wieku 2 lat bylam wysoka. Mialam ok.95 cm. Dzis mam 30 lat i mam 156 cm. Moj syn ma 17 miesiecy i ma 95 cm. Bankowo nie bedzie mial 190 cm bo po kim? Maz 175 ja 156.

Gość monikamammama
to jest nie możliwe, żeby to była prawda z tym mnożeniem przez 2 wzrostu w wieku 2 lat, mój syn miałby 196 cm(? ) gdy będzie dorosły. Przecież ja mam tylko 163cm a mąż 175cm, dziadkowie i babcie jeszcze niżsi. Narazie mały rośnie jak na drożdżach, bo przeskoczył siatkę centylową ale nie sądze żeby nadal rósł tym tempem.

Gość gość
XD to ja jaki będę miała wzrost bo jak obliczałam to wychodzi 185 :( a teraz mam 13 lat 162 XD i 41 nr buta to ja jaki będę miała wzrost ?

Gość gość
no ciekawe czy faceci którzy maja teraz po 160cm wzrostu mieli 60 cm jako roczne dzieci hahahaha nie rozśmieszaj mnie :P Ja jako roczniak miałam 84cm a teraz mam 165 więc w tyłek sobie tę teorię wsadź :d

Gość gość
U mnie nie sprawdziło się w 2 latka córcia 70 a teraz ma 175 (12 lat) a pisze że urośnie do 140 :D Co to ma być?! U mnie tylko działa takie coś [wzrost mamy] + [wzrost taty] = 000 ( dziewczynka -13 .chłopczyk +13) -+13 = MAMY WYNIK U wszystkich się sprawdziło :) Córka nie rośnie od roku :) I chyba nie urośnie :]

Gość gość
dodajesz wzrost ojca i matki i dzielisz przez dwa.