Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Waciisz

Pierwszy raz

Polecane posty

WItam prosze o pomoc ... mam chłopaka i wiem ze chce z nim stracić dziewictwo myslalam ze to nie jest tsraszne do momentu kiedy bylo bardzo blisko boje sie ze to boli ze bede krawiwc jak to jest pomozcie nie wiem na co sie mam pryzgotowac i jak to sie potoczy ??

boli.kazdego boli.po dwoch piwach lepiej,tylko zeby byl w gumce.bo bedziesz podstakiwac ze w ciazy jestes,jak ja:P

a no jade z nim:D ale nie chodzi o to ze wtedy ze jade bo to mozna zrobic nawet u neigo czy cos ale ja nie wiem czy to sie tak strasznie krwawi i czy bede plakac i czy nie ebdzie z tego zadnej przyjemnosci??

a mi dopiero co sie skonczył he a mowia ze pierwsyz raz moze byc cudowny ? moja znajoma przezyka go i nie mowila ze ja bolało czy cos mowila ze było super

Gość lolajy
boli

Gość EsteraE
A może dziewczyna poważnie pyta? Po pierwsze zabezpieczenie, żebyś się czuła komfortowo. Może to być prezerwatywa z dobrej firmy np. Durex, najlepiej klasyczna lub ze środkiem nawilżającym. Na początek nie polecam żadnych prążkowanych czy innych dziwnych. Nie daj się namówić na stosunek przerywany czy bez zabezpieczenia, to by świadczyło tylko o nieodpowiedzialności chłopaka. Lub pigułka antykoncepcyjna, ale to już inny temat. W każdym razie wybierz jakąś metodę antykoncepcji, żebyś potem nie pisała tu na forum tragicznych postów czy możesz być w ciąży czy nie. Po drugie: czas i miejsce, żeby nikt was nie zaskoczył i nie przeszkadzał. Po trzecie: nie musisz się specjalnie przygotowywać, możesz skrócić owłosienie łonowe...żeby nie przeszkadzało. Ja przycinam na krótko trymerem, albo nożyczkami, nie lubię golić na łyso, bo potem facet narzeka, że go "kłuje". Co do bólu, to każda kobieta może mieć inną błonę dziewiczą i inaczej odczuwać. Jeżeli bez problemu stosujesz tampony, to nie powinnaś czuć wielkiego bólu. Krwawienie, jeżeli wystąpi to będzie minimalne. Ważne jest żebyś była dobrze nawilżona i podniecona, wtedy pochwa się poszerza i jest mokro. Można też użyć lubrykantu. Przygotuj sobie chusteczki higieniczne, przydadzą się :) Potem może cię boleć brzuch, jak przy okresie. To chyba wszystko. Jeśli naprawdę tego chcesz to jak się już TO dzieje, to jesteś tak podniecona, że wtedy się nie myśli o bólu, o błonach, o niczym, po prostu TO się dzieje, wszystko naturalnie. Dlatego pomyśl i porozmawiaj wcześniej z chłopakiem o zabezpieczeniu.

Gość EsteraE
Mnie nie bolało, dopiero na drugi dzień. Obejrzałam sobie potem, błona była pęknięta w trzech miejscach, ale nie krwawiła. Goiło się ponad tydzień. Przyjemność? Przyszła z czasem. :)

Gość bzykubzyku
Pełno dziewczyn o to pyta na forum. I nie stety nic tak na prawde Ci nie pomożemy, bo u każdej to jest inaczej np. moją siostre prawie nic nie bolało, a ja krwawiłam i mnie bolało le i tak wspominam z uśmiechem na twarzy. Nie czułam wtedy przyjemności bo miałam milion innych myśli w głowie no i bolało

bardzo powaznie pytam dziekuje :) zabezpiecznie jest zawsze nosi przy sobie prezerwatywe durex własnie a mam isc do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne mama kaze ale z nia o tym nie pogadam :) hyym co jeszcze tamponow nie uzywam na kazdy okres ale jak juz to takie male wiec nie wiem bo cos cuzje ze to duza roznica a z owolosieniem porblemu nie ma juz dawno kosze :) boje sie ze bede plakac ze to bedzie strzasnie boles przy okresie mam okropny bol brzucha

a mnie nie bolało bo już błony nie miałam :-P a to z tego względu że chodziłam 4 lata na pływanie synchroniczne i były codziennie godzinne ćwiczenia rozciągające oczywiście szpagaty na każdą stronę a w tym czasie po prostu błona mi pękała tak mi ginekolog powiedziała.

Gość EsteraE
Oj nie, błona dziewicza jest tuż przy wejściu do pochwy, może mieć różny kształt i w ogóle w wyglądzie nie przypomina błony tylko taka jakby fałdka skóry. Weź lusterko, lampkę i obejrzyj sobie. I bardzo dobrze, że już teraz myślisz o zabezpieczeniu! Super!

Gość EsteraE
I jeszcze: jak zaczniesz brać pigułkę to okres będzie mniej bolesny, krótszy i mniej obfity.

dzieki za pomoc bardzo mi pomoglas to super chyba zaczen barc jak najszybciej w takim razie mam nadzieje ze on sprawi ze bedzie cudownu nie patrzac na bol he :)

Gość EsteraE
Z pierwszą tabletką czekasz aż znowu dostaniesz okres i bierzesz w pierwszy dzień krwawienia, przez to ten jeden cykl będzie krótszy. Bierzesz całe opakow. czyli 21 tabl., potem 7 dni przerwy bez tabl. i w tym czasie masz okres i ósmego dnia zaczynasz nowe opakow. i tak w kółko. :) Powodzenia !