Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wssstydliwa23

Intymny problem-swędzenie...

Polecane posty

Gość wssstydliwa23

Co to może być? Swędzi mnie pod wargami sromowymi, skóra jest tam zaczerwieniona i jakby popękała. Czy może to być uczulenie na prezerwatywę?

Gość byc może to uczulenie
jezeli wczesniej nie stosowałas prezerwatyw,w innym przypadku polecam masc clotrimazolum czy coś takiego,mi na takie pieczenia pomaga

Gość wssstydliwa23
Nigdy nie miałam takiego problemu. Zaczął się nagle, czasami tak swędzi, ze aż piecze. Gdyby to było uczulenie na lateks to byłoby niżej, a nie tak wysoko, no nie? No bo uczulenie na maszynkę do golenia wygląda chyba inaczej... czy clotrimazol można kupić bez recepty i czy nie jest on podobny do Hydrocortizonum?

Gość byc może to uczulenie
tak,tę maśc kupisz bez recepty,nie wiem czy jest podobna do hydro.. ale to typowa masc na swędzenie,zapalenie w okolicach intymnych, więc myśle że pomoże

Gość wssstydliwa23
Co zrobic aby uniknac problemu w przyszłości? Czy mydło intymne moze zapobiec temu co mam teraz? Trochę się boję go używać, bo moja siostra dostała przez niego jakiejś bakterii bo za bardzo została naruszona naturalna flora bakteryjna czy coś takiego...

Gość Malina 0
Wygląda to na grzybicę. Zamiast leczyć się sama idź koniecznie do ginekologa, bo grzybicę koniecznie trzeba leczyć! a nie czekać aż samo przejdzie (bo nie przejdzie). Kup gynazol albo clotrimazol. A zresztą idź do lekarza i on ci coś przepisze na pewno.

Gość ja_211
a ja mialam wczoraj cos podobnego, facet kupil nawe prezerwatywy przedluzajace stosunek, sadze ze to od tego /widocznie jakies inne substancje/ ale poswedzialo i juz jest wszystko dobrze...moze masz uczulenie, ale dla pewnosci odwiedzic ginekologa nie zaszkodzi