Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gynalgin i pieczenie

rzęsistek-tinidazolum- gynalgin i pieczenie po nim

Polecane posty

hej dziewczyny mam pytanie, ostatnio będą u gin.powiedziała że to rzęsistek( wcześniej brałam różne globulki na podejrzenie grzybicy itp) w każdym razie wzięłam w pon. 4 tabl. Tinidazolum na raz, oraz mam stsowac globulki Gynalgin , ale one strasznie podrażniają i nie czuje poprawy, jak wypływają to piecze, czy któraś też miała tak po nich, czy raczej była ulga? bo nie wiem czy nie przestac ich stosowac jak podrażniają, jeszce pimafucort maśc w ogóle nie łagodzi:/ chyba dziś kupie L3 prurigo słyszałam że dobra jest na obtarcia itp. ale sama jej nie używałam więc nie wiem, Czy któraś z was tez miała takie pieczenie po tym gynalginie, i czy przerwałyście stosowanie? Da się wytrzymac ale nie weim po prostu czy jest sens brania czegos co zamiast łagodzic to podrażnia jeszcze...ten rzęsistek chyba powinien już zginąc po samej dawce Tinidazolum chyba, nie? Jak myślicie...?

Aha i na razie zużyłam dopiero 4 globulki tego, a jest ich aż 10....

Gość nikt nie używał
gynalginu??

Gość uhuhuhuhuh
a jakie miałaś objawy tego rzęsistka?

Gość uhuhuhuhuh
bo ja mam podobne objawy do ksiązkowych-zielona wydzielina o stęchłym zapachu, ale mam też serowate upławy o rybim... więc chyba mam to i to :O biorę clotrimazolum, ale dop jedna tabletka wiec nie wiem czy pomoze mi

?

Gość wisienka19
Czesc po przeczytaniu wszystkich wpisow na tym forum,wydaje mi sie ze tez mam tego pasozyta :( jestem zrozpaczona. Niby mnie nie swędzi ani nie piecze ale mam silne uporyczwe upławy ktorych zapach jest dosyc nieprzyjemny,dodatkowo mam zaczerwoenioną dosyc mocno skore w okolicy pochwy :( Nie wiem jak moglam sie tym zarazic,nie odbywalam jeszcze zadnych kontaktow plciowych,o higiene dbam i to bardzo uzywam tylko specjalnych plynow do mycia miejsc intymnych. Jedyne co przychodzi mi do glowy to korzystanie z publicznych toalet podczas wakacji,no ale od nich troche czasu juz minelo... Nie bylam jeszcze nigdy u ginekologa i strasznie sie tego boje,wiem ze powinnam isc (mam 19lat) prosze o rade.

Gość na rzęsistka
najlepiej zastosować antybiotyk doustny np Summamed albo Unidox a gynalgin wiele osób podrażnia, podczas leczenia miałam tak samo, pieczenie i krwawienie z nadżerki metronidazol czyli składnik gynalginu często podrażnia, przeczytaj ulotkę http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=992 na przysłość nie stosuj już globulek z metronidazolem

o widze że mój temat został odświeżony. Mimo że minęło już tyle czasu i raz było lepiej a raz gorzej to dalej nie jest idealnie:( już sama nie wiem co to czy grzyby czy bakterie. Pisze dlatego że ktoś powiedział że czynnikiem uczulającym w ginalginie jest metronidazol - niekoniecznie, ponieważ ja jak pisałam straaasznie piekło przy wyciekaniu a ostatnio będą u gin przepisała mi jednoczenie gyno-femidazol i właśnie metronidazol dopochwowo - i ten mnie nawet nie podrażnia także może byc w tamtych globulkach inny podrażniający składnik jak w moim przypadku. Tylko właśnie zaczęły mi się jakieś lekkie skurcze nogi i kurde zgłupiałam bo przeczytałam w ulotce że właśnie drętwienia, czy skurcze są efektem ubocznym i wtedy trzeba odstawic!! no i zostały mi 3 tabl. do końca więc pewnie ich już nie wezme ( no i też rtzeba uważac bo po nich właśnie można dostac grzybicy, którą chyba też mam ale na pewno nie wiadomo) ehh ale mętlik i plątanina :/teraz jeszcze 6 gyno-fem,które właśnie odrobine czuje dyskpomfort przy wyciekaniu,ja już nie wiem co mam myślec i robic:/

Gość radoszka2
Dziewczyny, mam podobne problemy do tych, które opisujecie. Jedynym rozwiązaniem jest pobranie wymazu z pochwy i badanie laboratoryjne. Zapytajcie swojego ginekologa o posiew. W wyniku wyraźnie będzie napisane co Was zaraża i jaki antybiotyk ewentualnie zastosować. Oprócz tego w przypadku nawrotów zapaleń radziłabym pogadać z lekarzem ogólnym. Zapalenie pochwy może być tylko jednym z objawów poważniejszych chorób. Powodzenia ;)

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie kończy mi się już okres, czy mogę sobie zaaplikować sobie już tinidazolum czy powinnam poczekać, aż całkowicie się zakończy?