Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolekina..............

wypadanie wlosow po mirenie..........

Polecane posty

Gość kolekina..............

jak sobie z tym poradzic????????mialyscie podobnie??????

zapraszam do topiku \"Klub Mirenowiczek\" na kafeterii tam dziewczyny napewno coś poradzą. Ja tak miałam, ale przeszło bez specyfików.

Gość kolekina.........
nakta dzieki wielkie za odp:) wiesz bylam nawet na tym topiku , ale nic sie nie dowiedzialam , a nie moge sobie pozolic na czytanie caleo bo troche tego jest:) jak mozesz napisz mi tylko po jakim mniej wiecej czasie przeszlo ci to wypadanie?? i czy duzo wloskow tracilas?? bo jak dla mnie ja trace duzo za duzo juz mam chyba polowe tego co wczesniej:( nie chce jej wyjmowac , ale nie chce byc tez lysa:(

Gość kolekina.........
ilez moge pytac na tamtym topiku,tam same niesympatyczne kobietki siedza,nie mam zamiaru czytac kilkuset stron by znalezc to o co pytam :o

Gość kolekina.........
i jak zwykle podszywacz...........ludzka glupota to malo powiedziane:( poprzedni wpis nie moj:)

Taki sam podszywacz pojawia się i na naszym forum stad moze dziewczyny nie traktują poważnie Twojego pytania. Zaczernij nick jak mozesz to unikniesz nieprzyjemnych sytuacji. Co do włosów owszem po intensywnym opalaniu i ekspozycji na słońce + farby no i napewno cześciowo mirena wypadały mi w sporych ilościach nawet włosów nie mogłam rozpuścić a i tak mam liche. Udałam sie do dermatologa przepisał mi tabletki ale ich nie jadłam. Przestałam farbować i jakos samo się unormowało.

Gość kolekina.......
dzieki nekta za odpowiedz:) moze u mnie sie tez uspokoi ja mam mirene od 4 lutego wiec te przepisowe pol roku jeszcze nie minelo:) narazie planuje obciac wloski , mialam zapuszczac ale takie liche wlosy sie mi zrobily , ze raczej smiesznie beda wygladac dluzsze , a teraz mam do lopatek........no nic poczekamy zobaczymy:) chyba rzeczywiscie zaczernie nik:)

Gość no taaaaaaa
O rany!Ale mnie zaszokowalas tym wypadaniem wlosow.Mam mirene juz 3 lata i teraz do mnie dotarlo,ze mi tez wypadlo sporo wlosow po zalozeniu (a myslalam,ze jakis rozjasniacz do wlosow mi zaszkodzil hehe).Teraz jest ok,wlosy nie wypadaja.

Gość taka jedna...............
o taka....sory,ze ja nie na temat,ale te o Mirenie.Powiedz mi czy to normalne.Mam Mirene od pazdziernika i mam normalnie okres i plamienia miedzy nimi.Dzieki za odpowiedz

no widzisz kazdy innaczej raguje na mirene mi akurat padlo na wlosy.......balam sie , ze cera bedzie zla bo mialam problemy od zawsze , ale o dziwo jest ok:) tylko wlosy........ co do okresu ja mam tez , ale mniejszy sa to raczej plamienia i roznie one sie pojawiaja teraz i tak jest lepiej niz na poczatku kiedy mialam je non stop.........wiec mysle , ze poprostu tak reagujemy na nia:) to ja koleika , ale zaczernilam nick bo juz znalezli sie podszywacze:)

Gość witam slicznie..
Mam pytanie nie w temacie :czy zalozenie Mirenki jest bardzo bolesne i ile trwa czasu ? Zakladam w poniedz i mam schizy ze strachu:) Duzo włosow stracilyscie przez Mirene :zaczynam sie bac:)

Dzieki za odpowiedz :) Mnie zalozenie nic kompletnie nie bolalo,nic nie czulam.Mieszkam we Francji.

Gość witam slicznie..
taka jedna: rodziłas juz ? Ile trwalo zalozenie? Mialas znieczulane ? dziekuje za odpowiedz:)

taka jedna.......... ooo Francja mozesz napisac gdzie dokladniej???? bo ja tez tutaj mieszkam w Strasbourgu:) pozdrawiam

Gość no taaaaaaa
Mnie zalozenie tez nic nie bolalo.Okres poczatkowo mialam,ale mnie obfity.Teraz w dni,w ktorych powinnam miec miesiaczke mam plamienia,ale boli,ktore kiedys mialam straszne

ja poludniowy zachod :)

sory poludniowy wschod :P Midi Pyrenes

3.5roku a TY?

Gość jak trafilyscie do Francji
ponoc to drogi kraj,wszystko sporawo kosztuje

hmmmm drogi?Pod jakim wzgledem?Ceny po przeliczeniu jak w Polsce,tylko pensje nie sa zblizone :)

Gość tak slyszalam..
ze zycie drogie i kraj raczej nie do dorobienia sie,lepiej jest chocby w Danii-dobry socjal,dostatek

no i sie wątek o Francji zrobił :) wypadanie włosów powinno sie unormować do pół roku, w razie czego podobno pomaga kuracja estrogenami zakładanie jest nieprzyjemne

hehe ja tylko , krotko o Francji :) ja tu jestem od listopada , a zagranica mieszkam od 5 lat prawie juz i chyba zgodze sie , ze jest to drogi kraj........ja mieszkam przy granicy z Niemcami i czesto jezdzimy na zkupy do nich , maja wszystko duzooooo taniej , czasami na jednym produkcjie do 2 euro!!!! wiec roznica straszna w porownaniu tutaj:( zarobki tez nie sa jekies nadzwyczajne........ja jestem tutaj tylko dlatego poniewaz moj ukochany to francuz i jakos nie za bardzo bylo wyjscia , ale i tak tysiac razy lepiej zylo mi sie w szwajcarii i z checia bym wrocila:) mam nadzieje , ze po pol roku bedzie ok i jakos to sie unormuje :) no i tez slyszalam wlasnie o tym leczeniu estrogenami , a dkoladniej podobno jakims zelem i sie go wciera.........moze minie samo i nie bede musiala latac po lekarzach:)

Gość zastanawiajacaania
hej dziewczyny ja juz biore chyba z 3 rozne prochy i te zmam problem z wlosami i zastanawiam sie nad innym spodobem antykoncepcji..czytalam o implancie w reke, wkladce domacicznej, plastry..powiedzcie mi czy mirena jest tylko w postaci wkladki macicznej?

Gość kolika...........
to ja bez czarnego mundurku:) implant , mirena o tabletki jednoskladnikowe maja podobny sklad i chyba w takim razie z tego co wiem objawy tez podobne :( wiec na wypadanie ci nie pomoga........chyba jedynie normalne pigulki z estrogenem poniewaz one maja wplyw na lepsza cere i wlosy:)

Mirena w zasadzie jest pojemniczkiem z śladowymi ilościami hormonu umieszczonym na plastikowej kształtce i tylko w takiej jest formie

Gość włosy
Odświeżam temat :). Włosy zaczęły mi wypadać 7 miesięcy po założeniu mireny. Wiem, że jest to jeden ze skutków ubocznych tej wkładki. Występuje dość rzadko ale jednak... . Cały czas próbuję dojść do tego czy to mirena odpowiada za ten stan rzeczy czy jednak jest to spowodowane czymś innym. Badania hormonalne i ogólne krwi są w normie więc tylko to mi pozostaje. Waham się czy uwolnić się od niej czy jeszcze przeczekać. Powstrzymuje mnie cena jaką zapłaciłam za mirenę...

Gość gość
A czy wcześniej używałaś hormonów np tabletkach.Może hormon w niej zawarty nie odpowiada ci.Przed wyjęciem zastanów się gdyz ona jest droga ,ale i wygodna.

Gość włosy
Brałam tabletki antykoncepcyjne ale to było z jakieś 7-8 lat temu. Problemów z włosami przy nich nie miałam :). W ogóle nigdy wcześniej nie odnotowałam takiej migracji włosów. Wszystko zaczęło się po porodzie. NA początku myślałam, że ciąża i poród są winne utraty włosów ale czas leci (2 lata) a włosy jak wypadały tak wypadają.