Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fisiaq

antykoncepcja zawiodla??

Polecane posty

Gość fisiaq

zaczelam brac tabletki nie od pierwszego dnia okresu tylko od tak bo okres w danym miesiacu nie wystapil(w ciazy nie bylam)no i tak poradzil lekarz.ale przestrzegl zebym dodatkowo sie zabezpieczala bo tabletki moga byc nieskuteczne.ja jednak nie zabezpieczylam sie (chwila uniesienia:p) no i teraz powinnam miec krwawienie z odstawienia i nie mam:( piszcie dziewczyny czy bylyscie kiedys w takiej sytuacji i jak to sie skonczylo....jestem przerazona!!

Gość fisiaq
hej??????

Gość fisiaq
4 dni temu. na test ciut za wczesnie bo minelo dopiero 8 dni

Gość blackcat
krwawienie może wystąpić w dowolnym dniu przerwy lub wogóle..

Gość dwewqeqwwqe
ja mam zawsze krwawienie 5-tego dnia. Czekaj cierpliwie.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
kiedy współżyłaś - od której tabletki? to istotne a z tym krwawieniem - czy miałaś jakieś zaburzenia z okresem przed pigułkami? może to jest przyczyna braku krwawienia - i chyba trochę sobie namieszałaś teraz przez takie wzięcie pigułek

ja też mam krwawienie 5 dnia

Gość fisiaq
wiemwiem tabletki byly dosc mocne a ja drobna dziewczynka jestem. wczesniej tez wystepowalo krwawienie zawsze 5 dnia. ale teraz nie pojawilo sie wogole i narazie siie nie zanosi. do tego ta fatalna wpadka:/

Gość fisiaq
namieszane mialam juz wczesniej kiedy okres nie wystapil a wzielam tabletke po to zeby unormowac okres. tymczadsem nie wystapil.......

Gość fiu- fiu0 fiu
Jak tabletki nie bierze sie w pierwszym dniu miesiączki to trzeba przez pierwszy miesiąc się dodatkowo zabezpiczać. Ja w pierwszej 7-dniowej przerwie miałam miesiaczke od razu po odstawieniu.

zabezpieczać trzeba się chyba tylko do siódmej tabletki a nie przez całe opakowanie...

Gość fisiaq
wspolzylam prawieprzy koncu opakowania moze przy14 stej. ale w tym wypadku to chyba nieistotne bo gdy zaczelam brac tabletki to nie wiadodmo bylo w ktorej fazie cyklu jestem przed owulacja czy po

wydaje mi się że jak współżyłaś po siódmej tabletce to nie masz się o co martwić

Gość fisiaq
no wlasnie tego nie jestem pewna czy po 7 tabletce juz mozna czy nie w takim przypadku

Gość fiu- fiu0 fiu
teraz to mało istotne, idź po test

Gość fisiaq
a czy ktos mial taki przypadek??

ale 7 talbetek branych pod rząd na pewno zablokowało owulację a jeśli wystąpiła akurat przy rozpoczęciu brania pigułek to po tygodniu nie było już szans na zapłodnienie tak to chyba działa - ale pewna na 100% nie jestem wydaje mi się że po 14 tabletkach na pewno w ciąży nie jestes albo dostaniesz krwawienie lada moment albo masz jakieś zaburzenia ale to na pewno nie ciąża

Gość fisiaq
na test za wczesnie i tak wynik nie bedzie wiarygodny

Gość fisiaq
moze to wynik zaburzen masz racje bo msc temu okresu tez nie mialam i wszystko sie pieprzylo wiec bardzo mozliwe ze teraz jest podobnie, pozatym krwawienie z odstawienia moze wystapic nawet gdy sie jest w ciazy bo to nie miesiaczka

poza tym krwawienie może NIE WYSTĄPIć nawet u kobiet które zawsze miały regularny okres a co dopiero u ciebie

mogłabyś wpaść gdybyś np. wzięła te 14 pigułek i zapomniała 15 ale w twoim przypadku ciąża jest chyba niemożliwa cały czas mi się wydaje że gdzieś czytałam że właśnie 7 pigułek na pewno blokuje owulację - jesli owulacja wystąpiła przed 7 pigułką to przecież po owulacji nie ma szans na ciążę, a po 7 pigułce owulacja nie wystąpi

Gość fisiaq
ech juz zglupialam do reszty, poczekam jeszcze kilka dni i zrobie test

eee tam nie jesteś w ciąży

Gość fisiaq
wiem ze 7 tabletek liczy sie w przypadku gdy zmienia sie tabletki na inne

w mojej ulotce pisze że w [przypaddku jakiegokolwiek pominięcia pigułki (a więć jest ryzyko że wystąpi owulacja) należy się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień czyli 7 pigułek wziętych pod rząd na pewno zablokuje owulację(i nie wystąpi ona jeśli pigułki dalej będą brane regularnie) owulacja może wystąpić tylko do siódmej pigułki wziętej po jakiejkolwiek przerwie

co do zmiany talbetek - chyba chodzi tu o zmianę na talbvetki słabsze - wprzypadku takiej smaej dawki nie trzeba żadnych dodatkowych zabezpieczeń albo w przypadku zmiany na słabsze nie robi się tej siedmiodniowej przerwy między opakowaniami - tutaj też te 7 dni jest gwarancją

do wypowiedzi z 19:37 po jakiejkowliek przerwie - to znaczy chodzi o przerwę nieprawdiłową a nie zwykła przerwę 7 dniową po 21 talbetkach