Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modzia

mrowienie, dretwienie rąk i nóg! co to ?!

Polecane posty

Gość modzia

Dretwienie rąk i nog a raczej mrowienie, co to moze byc ? Nasila sie pod wieczor.... moze ktos pomoc ? poradzic?

Gość kobieta i on
Tak tu na forum sami lekarze siedzą :). Zastosuj się do ich rad, a wyzdrowiejesz w 3 minuty. Może krążenie, może miażdżyca, problemy neurologiczne, niedobory elektrolitów, dalej wymieniać?

Gość modzia
moze moze moze moze moze, a moze akurat ktos miala podobna przypadlosc wie gdzie kierowac sie gdzie szukac albo jak zlagodzic :) nie wiesz ze kto pyta nie bladzi wiec uspokoj sie ;)

Gość Marianneee
Może niedotlenienie ich. 'Przepracowałaś' je dziś :) Rozmasuj je. Powinno przejść do jutra, jeśli nie to może zgłoś się do lekarza, bądź tel. zapytaj? Miłego wieczoru!

Gość modzia
trwa to raczej dluzszy okres ale dzieki ;)

Gość Marianneee
To musisz się zgłosić do lekaża, bo to mogą byc objawy między innymi miazdżycy i innych chorób serca. Mrowienie oznacza niedotlenienie komórek. Powinnas jak najszybciej sie skonsultowac z fachowcem :)

Gość Marianneee
Przepraszam za literówkę: lekarza :P

Gość zależy
zależy kto gdzie pyta, ja miałem takie objawy w wieku 18 lat i okazało się, że jest to niewydolność krążenia pochodzenia sercowego, krew nie dopływaładotkanek. Nie zwlekaj z wizytą u lekarza, zrób badania.

Gość asdfgzcx
mojemu tacie po mrowieniu ręki wystąpił udar mózgu niedokrwienny,po czym zmarł w wieku 48 lat

Gość modzia
troche nastraszyliscie mnie :P tylko ze ja ekg mialam robione 2 dni temu i bylo w normie

Gość asdfgzcx
ale ekg nie pokaże skrzepliny w żyłach.Bierzesz może tabl.antykoncepcyjne?

Gość Mantodeaaa
To poproś o skierowanie do kardiologa. Nie wolno tego bagatelizować a na EKG nie wszystko wyjdzie :) Może zleci ci echo serca lub inne dodatkoe badania. Nie martw się na zapas, ale lekarz musi to zbadać bo takie są objawy chorób serca tym bardziej że mówisz o tym że trwa to dłuższy czas.

Gość modzia
a mogą byc to tez probmey na tle neurologicznym? Vo kiedys kolezanka powiedziala mi ze takie objawy towarzysza przy problemach z kregoslupem? No nic to w poniedzialek wybiore sie do lekrza, dzieki za pomoc :)

Gość modzia
brałam ale przez bardzo krotki okres

Gość Mantodeaaa
Mogą być to być objawy problemów neurologicznych, ale raczej będzie to coś z sercem. Napisz po wizycie u lekarza co i jak :)

Gość modzia
Ok napisze napewno, a jezeli problemy z sercem to masz na mysli cos konkretnego? Bo wszytsko zaczelo sie od napadu dusznosci ktory trwal okolo tygodnia towarszyszylo mu lekie mrowienie ucisk w gardle , wszytskie objawy minely zostalo jedynie mrowienie. Mialam robione ekg rentgen pluc, bylam u alegrologa i wszytsko ok i nie wiem gdzie dalej szukac.. lykam magnes ktory niby ma mnie cudownie uzdrowic ale raczej nie zrobi tego

Gość Mantodeaaa
Hmmm, nie jestem lekarzem ale duszności i mrowienie... Moja kuzynka była w sklepie nagle zrobiło jej się duszno i chciało wymiotwać. Cudem doszła do domu, opowiadała że miala 'brokat' przed oczami i wszystko wokow bylo czarne. Straciła przytomność. Później okazało sie że to było niedotlenienie naczyń krwionośnych... w mózgu. Lekarz powiedział że może zdarzyć sie tak kilka raz i za którymś to będzie wylew. Też mrowiło ją najpierw całe cialo, potem tylko udo. Wszystko minęło po ok tyg i nigdy nie wróciło. Udaj się jak najszybciej do lekarza i powiedz co zdiagnozował. Miłej nocy :*

Gość modzia
Ok dziekuje, dobranoc :*

Gość strachynalahy
nastraszyliście nieźle dziewczynę a to równie dobrze może być na tle nerwowym

Gość Modzia
spokojnie az tak zle nie jest ;) wiec ze to moze byc na tle nerwowym szczegolnie ze objawy sie znacznie zmniejszyly :) ale juz nie martw sie na zapas pojde do lekrza przebadam sie jak trzeba i bede dobrej mysli ;]

Gość nikuś 26
miałam to samo,okazało si e że przyczyną jest skrzywienie kręgosłupa lędżwiowego.Idż do lekarza jak najszybciej,niepotrzebnie się martwić na zapas.

Gość Modzia
dziekuje za rady :) jutro wkoncu poniedzialek wiec skoro swit pojde do niego ;) Dobranoc :* !

Gość Martunia22222222
Wlasnie mialam robione wszystkie badania i na zyly i jest dobrze ale bola mnie rece i nogi dretwieja i jak uciskam miesnie to az mnie muli co to moze byc ???????

Gość Martunia22222222
Czekam na odpowiedz

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
mi dretwieje prawa noga tzn czuje takie uciski jakby skurcze:( biore dlugo tabletki antykoncepcyjne? w piatek ide do ginekologa powiem mu o tym...bo mysle ze moze od tabletek tak sie stalo, duzo tez ostatnio sie denerwuje i na tle nerwowym tez to moglo byc!!! nie wiem sama:(boje sie:(

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
pomozcie

Gość ewa-52_52
Witam ..... szczerze mówiąc, czytając Wasze wypowiedzi - przestraszyłam się trochę. Dało mi to, do myślenia. Od wielu lat nauczyłam się żyć z moimi dolegliwościami dzięki wsparciu lekarza rodzinnego oraz różnych specjalistów. Moje zdjagnozowane "przypadłości", na które systematycznie przyjmuję leki to : cukrzyca, cholesterol, nadciśnienie i od czerwca br. niedoczynność tarczycy - Hoshimoto. W przeszłości byłam leczona na bóle stawów, bóle kręgosłupa (zwyrodnienie kręgów szyjnych i coś z częścią lędźwiową), kamica nerkowa oraz rak szyjki macicy. Obecnie od kilku m-cy odczuwam mrowienie obu nóg od kolana w dół oraz ból w lewym ramieniu. O dziwo....., gdy powiedziałam o tym lekarzowi rodzinnemu - zignorował to. Dodam jeszcze, że wyniki na morfologię i elektrolity oraz EKG robiłam wiosną i nie było nic niepokojącego. Proszę - jeśli doświadczacie podobnych schorzeń - napiszcie jak sobie z tym radzicie. Pozdrawiam

Gość gość
Witam mam 31 lat i mam problemy z rękoma i nogami, od pewnego czasu drętwieją mi i mam mrowienia, pod lewą piersią mam drętwienia oraz od pewnego czuje ucisk od lewej strony w szczęce. Nie dawno byłem w Szpitalu na badaniach, miałem zrobione TK głowy, MRI głowy, punkcję, badania EMG, badanie krwi i moczu, USG i EKG. Wszystko wyszło w porządku. Dodatkowo badałem dno oka u okulisty. Lekarz prowadzący w Szpitalu powiedział mi, że to żadna nie jest choroba neurologiczna, tylko mogą to być zaburzenia nerwicowe. Czy tak one mogą się objawiać???

Gość gość
Moga tez i brak magnezu tez