Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaallll

chodzi o bagaż podręczny w samolocie, czy można brac jakis płyn ? kosmetyk?

Polecane posty

Mam problem, wykupiłam tylko bagaż podręczny, bo mam mało czesu na przesiadkę i bym się nie wyrobiłam z odbiorem i odprawiam tego duzego bagażu Ale zalezy mi żeby wziąc płyn do soczewek tusz czy chociaz mały krem... Słyszałam o jakis woreczkach tylko czy ja mam je sama kupic czy daja na lotnisku? Ktoś wie niech pisze!! Poszę, tylko nie mówicie mi żebym dzwoniła na lotnisko:(

Gość bzdura mozesz
i tusz i krem i plyn

no ale ponoć trzeba jakies woreczki przezroczyste jak chce to wziąć na pokład, bo oni myślą że to broń biologiczna :D jakiś woreczek przezroczysty, zamykany

krem i tusz przejdzie, gorzej z płynem, jaka to jest pojemność??

Gość ws
z tego co pamietam mozna do 75 ml albo do 100 ml.

mozna wszystko co ma objetosc do100 ml na jedna rzecz. woreczki dostaniesz na lotnisku. dla pewnosci zajrzyj na strone lotniska w sieci, tam napewno znajdziesz info. ale tusz, pomadka,dezodorant i plyn sa na pewno ok. nie arto brac ze soba picia i jakis duzych opakowan kosmetykow. ot i tyle.

Gość nieeeeee
ost wracalam z UK zabrali mi pilniczek pomadke sok i nawet bryloczek od kluczy to mial w sobie plyn :*

ok dziękuję bardzo specjalnie kupiłam mały płyn ma 60ml tylko nie wiedziałam czy mam sobie kupić ten woreczek... czyli mam podejść do informacji po woreczek?? pojadę tam wcześniej to może się dowiem... Aha czyli taki np. żel do twarzy moge sobie wziąć w saszetkach? takie próbki jak sa po 2ml kremu czy żelu? bo mam dużo próbek, ale nie chce ich wszystkich wywalać do kosza na lotnisku :/

jak płyn jest ok jak mi kazali antyperspirant wyjąć w kulce !!!!!!! mi powiedzieli że mogę mieć płynów RAZEM 200 ml.

hej piekna wiem,ze w podrozy liczy sie miejsce.jak robie tak:kupuje male opakowania (po 20 ml) w rossmanie serii isana i pakuje takie malenstwa.a nie litr szamponu,litr balsamu i litr zelu i litr odzywki.duzo lepiej i mniej zajmuje.polecam:)10 pielgrzymek tak przeszlam

Gość echu echu
przecież na ten temat jest dokładna informacja na bilecie albo na stronie linii lotniczych dowiesz się tam z pierwszej ręki, bo zasady są różne na różnych trasach np. do Stanów są dużo większe obostrzenia niż do UE

no to ja już nie wiem:/ lecę tymi tanimi liniami ryanair. Eh

no włansie tam za bardzo na stronie nie pisze.... takie to zagmatwane

Gość Sialalinkaaaaaaaa
moj tata mial taki malutki sloiczek z jakimis grzybami czy cos i kazali mu to wyrzucic

Gość ja....................
ryanair tex spr tearz sa takie wymogi ze nic nie wniesiesz na poklad ! ani kosmetykow ani plynow! nawet laptopa ci spr dokaldnie kazda szpare tak jest i tyle! wloz to do drugiego bagazu tego glownego i po sprawie

Gość echu echu
mówisz, że na stronie przewoźnika nie ma informacji???? patrz: Bezpieczeństwo Przed wejściem na pokład bagaż podręczny zostanie sprawdzony przez personel ochrony lotniska przy użyciu urządzenia do prześwietlania promieniami rentgenowskimi. Urządzenie to jest całkowicie bezpieczne, także dla jakiegokolwiek sprzętu fotograficznego (materiały światłoczułe o czułości powyżej 1000 ASA/31 DIN powinny być wyjęte z aparatów i przekazane do prześwietlenia osobno). Dnia 6 listopada 2006 roku w krajach Unii Europejskiej zostały wprowadzone nowe przepisy bezpieczeństwa dotyczące bagażu podręcznego przewożonego na terenie krajów Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Tym samym bagaż podręczny zawierający jakiekolwiek płyny, żele, pasty, emulsje lub kosmetyki w płynie MUSI zostać okazany w punkcie ochrony pasażerów i zapakowany w przezroczystą zamkniętą torbę o pojemności najwyżej jednego litra (np. torebka foliowa na zamek błyskawiczny o wymiarach 20 cm x 20 cm). Wyłącznie żele, pasty, emulsje i kosmetyki w płynie w pojemnikach o pojemności do 100 mililitrów przejdą pomyślnie kontrolę w punktach ochrony pasażerów we wszystkich portach lotniczych UE/EOG. Należy pamiętać, że jedna osoba może wnieść na pokład samolotu tylko jedną przezroczystą zamykaną torebkę plastikową*. Na pokład samolotu można wnieść tylko jedną sztukę bagażu podręcznego. Odprawiany bagaż zostanie przed załadowaniem uzgodniony z listą pasażerów. Po przylocie Podczas odbierania bagażu w miejscu docelowym należy się upewnić, że bierze się własną walizkę lub torbę, ponieważ wiele z nich wygląda podobnie. Zalecamy sprawdzenie nazwiska na przywieszce i porównanie z pokwitowaniem. wszystko jest

no własnie wydawało mi się że to gdzies czytałłam:) dzięki tylko tam nie jest napisane skąd woreczek brać.... CZy w tym punkcie będzie

czy ktos korzystał z takiego woreczka????

tak mam, dlatego liczę na pomoc Ale widze że tu nikt nie wie

Gość no taaaa
mi dali woreczek na lotnisku,gdy nadawalam bagaz

do "no taaaa" Właśnie tego chciałam się dowiedziec, że dają woreczki:) Bo nie mam takiego w domu.. Dzięki :):) ale ten woreczek z rzeczami zabrałaś na pokład czy włozyłas do bagażu głównego?

Gość hmfhmfg
Heh, a ja latając do UK miałam w podręcznym wszystko: kosmetyki, szampon, płyny... To w małej walizce. W torebce na ramię miałam szminkę, tabletki i inne takie... Nikt się nie przyczepił. A było to ostatnio we wrześniu (i wcześniej) na lotniskach Rębiechowo i Luton. Po prostu trzeba jednak zadzwonić i dopytać o aktualną sytuację bo to się zmienia!

Gość gość
Jak ja leciałam to na bagaż podręczny można 50 ml. Jeśli chodzi o bagarz który oddajesz to wątpie jeśli przekroczy 100 ml :)