Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jakie odradzacie

Dania INSTANT-jakie polecacie?

Polecane posty

Gość a jakie odradzacie

tak tak wiem ze sa niezdrowe ale o tym tu nie piszemy bo czasem sie przydaja np podczas wyjazdu pod namiot. Co mozecie mi polecic? ja osobiscie lubie winiary ziemniaki puree z cebulka i grzankami.

ser w ziolach :classic_cool: tylko tak na raz to chyba ze 3 porcje zeby sie najesc :D

Gość ja bym wolala
bulke z pomidorem i np z kielbasa albo samym pomidorem

Gość a jakie odradzacie
a ser w ziołach też niezły racja

Gość a jakie odradzacie
fajnie ze bys wolała :) ale tu piszemy o daniach instant moja droga

ser w ziolach tez, ale 3 porcje?? ja jednej zjesc nie moge bo tylek zatyka ze nic do wieczora nie moge wcisnac ;/

a tak ogolnie to knorr ma w sobi enajwiecej syfu :classic_cool: niby najzdrowsze z tych chemikaliow sa winiary i amino

Gość a jakie odradzacie
no mi tez jedna porcja styka

dawno tego nie jadlam, ale swego czasu w akademiku to bylo na porzadku dziennym :D żurek Amino jest dobry, poza tym zawsze lubilam puree, ale nie Winiary, tylko Knorr. dobre sa ogolnie wszystkie makarony z sosami Knorra, tj. mysliwski, bolognese, gulaszowy itd. poza tym generalnie im drozsze, tym ma wiecej skladnikow naturalnych, a mniej syntetycznych. polecam z Knorra takie zupki w zielonych opakowaniach z napisem "80% warzyw" - sa drozsze od innych, ale maja w skladzie wiecej suszonych warzyw, a mniej dodatkowych substancji. pomidorowa z tej serii jest swietna.

"poza tym generalnie im drozsze, tym ma wiecej skladnikow naturalnych" chyba ci sie cos pomylilo:p kumpela ost badala te zupki itp i stwierdzila ze w konorrach jest najwiecej " chemii" :P

a mozna spytac - jak badala? w porownaniu z czym i JAKIEJ chemii - konkretnie nazwy zwiazkow chemicznych prosze.

w insytucie zywnosci a co dokladnie to nie wiem, bo siedze w innej dziedzinie :o

no wlasnie zawsze najbardziej pewne sa osoby, ktore nawet nie wiedza, o co chodzi, bo "siedza w innych dziedzinach". wiesz, moja kolezanka to mogla poleciec na ksiezyc i spotkac tam Elvisa, dlatego mnie nie przekonuja nigdy gadki typu "a moja kolezanka sprawdzila", bo osoba, ktora sie na tym nie zna i tak na 90% zle zapamietuje takie informacje i powtarza z bledami, stad wlasnie biora sie plotki 🖐️

qrva, skoro siedze w elektryce to po jaka cholere mam wiedziec jaki zwiazek ejst w knorze a jaki w winairy? wiem to z pierwszej reki i juz, ty nie muszisz przeciez wierzyc. nie zmienai to faktu, ze akurat knorr mi chyba najbardziej smakuje :D

Gość upupup

no ja akurat wiem, jakie tam sa zwiazki, bo ja akurat siedze w tej dziedzinie. cala \"chemia\" to glownie rozne stabilizatory, przeciwzbrylacze, emulgatory, substancje wzmacniajace smak i zapach. oprocz nich sa tez naturalne skladniki, czyli suszone warzywa, ziola, naturalne przyprawy. skladniki naturalne sa oczywiscie same w sobie drozsze od tych syntetycznych, wiec im wieksza ich zawartosc, tym produkt na polce sklepowej musi byc drozszy, to chyba oczywiste. a kolezanka mogla chociazby testowac inna linie produktow, niz ta, o ktorej ja mowilam. Knorr produkuje rozne rzeczy, roznego typu i o roznym skladzie.