Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziasan

Życie w Polsce - ile kosztuje?

Polecane posty

Gość andziasan

Mieszkamy za granica, myślimy o powrocie do Polski i mamy mnóstwo pytań: ile kosztuje wynajęcie malego mieszkania ( np. w Bielsku Białej), utrzymanie tego mieszaknia (opłaty), życie : jedzenie, chemia, o przyjemnościach nawet nie piszę bo pewnie nie wiele bedzie tego), utrzymanie jednego samochodu, może później jedno dziecko.... . jak to smutno brzmi:(

Gość dużo kosztuje

Gość alesmucisz
bez przesady, dacie rade - bez żulerki jak na wyspach na wszystko starczy jak oboje zarobicie po ok 1500-2000 zł. mieszkanie 2 pokojowe 800-100 zł reszta na zycie, nie panikuj

Gość andziasan
panikuje bo jestem z wykształcenia pedagogiem i 1000zł bedzie cieżko wyciągnąc :/

wynajęcie mieszkania 1000-15czynsz 160-300 + media w zależności od zużycia jedzenie w cholere... chemia tez w cholere, dziecko już w ogole.... a co Wy nie macie nikogo w PL ze tu pytacie? najlepiej rodziny sie spytac bo zakladam ze jestescie Polakami i jeszcze jedno...co z praca bo tu chojowe zarobki:-o

alesmucisz gdzie ty wynajmiesz mieszkanie 2pokojowe za 8setek??

Gość andziasan
Mamy rodzine w PL, znajomych, wszyscy u rodziców/teściów mieszkają, rodzice im na jedzenie dają, dzieci wychowują... my tak nie chcemy, daliśmy rade samodzielnie 2 lata za granica to może dalej to pociągniemy, choć myślimy ciepło o Polsce, zwłaszcza jeśli chodzi o dziecko, ja mam 27 lat i zegar tyka...