Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakersik1789

Do rodzicow i dzieci

Polecane posty

Gość krakersik1789

Mam problem(z resztą jak polowa nastolatek w moim wieku) otóż mam 16 lat dwa lata temu chodziłam z chlopakiem, którego znałam 3 lata on miał wtedy 18 lat.Co prawda to prawda BYŁ niegrzeczny: fajnki, blużnierstwa, alkochol.Gdy moja rodzinka dowiedziała sie ze z nim jestem... zabroniła mi kontaktu z nim i wszystkiego co sprowadzało by sie do jego osoby.Teraz 2 lata po tym wydarzeniu on poprosił mnie o chodzienie- zgodziłam sie poniewaz sie zmienił.Znalazł pracę-nie chodzi mi tu o pieniądze ale o to, że stara sie zrobic cos ze swoim zyciem, jesli chodzi o fajki to pali- zresztą jak połowa mojej najbliższej rodziny, alkochol- jak kazdy facet czasem sie napije.udaje mu sie oszczedzac.planuje rozpoczac studia informatyczne- zaoczne bo zaoczne.Zmieniła sie jednym słowem jest super, nie przeklina juz tak jak kiedys, wydoroslał.I tu nasówa się problem ja jestem z miasta a on ze wsi, 4 lata różnicy ja z "dobrego domu dobrze wychowana" on z przecietnego domu w ktorym sie nie przelewa chodzi mi o plotki jak to na wsi bywa- jestesm a raczej bedziemy nr 1 na tamtejszej liscie przebojów.Przyjechałam teraz do domu aby powiedziec o tym rozdzica- zr z nim jetsem. Boje sie ich reakcji.Co byście zrobili na moim miejscu.... lub miejscu moich rodziców lepiej poczekac az samo wyjdzie na jaw czy poprostu im to powiedziec.

Gość wiesz co na twoim miejscu
odłożyłabym romanse i wzięla za ortografię, bo z taka raczej do "dobrego domu" nie pasujesz. Pytasz, wiec odpowiadam.

na Twoim miejscu poczytałabym słownik ortograficzny, to na początek. Po drugie - jeśli będziecie bardzo chcieli to i tak ze sobą będziecie, uczucie bywa silniejsze niż zakazy rodziców i jeśli to co Was łączy jest prawdziwe to przetrwa. Niech chłopak pokaże Twoim rodzicom, że zasłużył na zaufanie i mu na Tobie zależy. Po trzecie powinnaś im powiedzieć sama, bo może być niewesoło jak dowiedzą się od osób trzecich

Gość krakersik1789
dzięki za rady.Jeśli chodzi o moją ortografię to przepraszam jak narazie walczę z wyloczoną dysortografią- trening czyni mistrza.

Gość upfjgifdjh
up

Gość krakersik1789
powinem im pokazac... oni go nawet nie znają ale z opowiesci mojej baci i wiejskich "rzyczliwych" kobitek wie jak jest.Ludzie wiedzą lepiej

Gość krakersik1789
powinem im pokazac... oni go nawet nie znają ale z opowiesci mojej baci i wiejskich "rzyczliwych" kobitek wie jak jest.Ludzie wiedzą lepiej

Gość kjhuiojh
jhg

Gość kjhuiojh
wduiewjhfdefryh7