Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrozkolandia

szpital sw.zofii w Warszawie co myślicie?

Polecane posty

Gość wrozkolandia

Gość super szpital
bardzo polecam ten szpital co do ceny - to zależy jak na to patrzeć jeśli chce się poród rodzinny to trzeba zapłacić, tzn. jeśli chce się mieć jednoosobową salę porodową, bo można zaryzykować poród na 2 osobowej, ale jeśli ta druga rodząca nie wyrazi zgody, to ojciec dziecka nie może być obecny. Ale z własnego doświadczenia wiem, że nie ma to jak poród w jednoosobowej sali :) Osobiście nie opłacałam położnej - trafiłam na super dziewczynę, dobrze nam się współpracowało. Ogólnie w szpitalu jest super opieka - i ta przed porodem i po. Położne bardzo pomocne i miłe. Atmosfera super. No tylko fakt, że dostać się tam jest ciężko, nawet jak się ma lekarza stamtąd. Ale warto :)

Ja wręcz przeciwnie - miałam nieszczęście rodzić tam syna. Poród trwał 12 godziin, nikt nawet nie wpadł na to, że powinni zrobić mi cesarkę. Odeszły mi wody, a akcji porodowej nie było. Były za to masaże... Cały poród zakończył się - dla mnie - obustronnym, głębokim pęknięciem szyjki macicy, dużym nacieciem krocza, \"wyciskaniem\" (nikt nawet nie brał pod uwagę moich sprzeciwów) dziecka, które jak sie okazało miało na szy podówjną pętlę z pępowiny, a na zakończenie przez ponad tydzień nie mogłam się noramlnie załatwić (mam na myśli normalne zrobienie - za przeproszeniem - siku). Teraz jestem w drugiej ciąży i dostaję gęsiej skórki na samą myśl o tym, że mogłabym tam znów wylądować.