Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idetam

ILE DAJE SIE W PREZENCIE SLUBNYM???

Polecane posty

Gość Aga85_poznan
powiem nawet wiecej, wiekszosc tych biedniejszych dawala wiecej i troche bylam tym zaszokowana

Gość idetam
widze, ze wiekszosc osob podaje kwote 500zl

Gość Mulskva
heh ja ostatnio na ślubie mojej ciotki dałem 600 zl. Rowniez studiuje i malo zarabiam, ale tez balem sie ile mam dac i dobrze, ze tyle dałem bo z tego co kazdy mowil to rowniez tyle wlozyl w koperte, tak wiec radze Ci tez zaoszczedzic pieniedzy i wstydu.

Gość idetam
dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Gość Jurekk pols
No właśnie. Po takich ślubach często się potem plotkuje kto ile dał, oczywiście możesz ściemnić, ale prawda zawsze wyjdzie na jaw i nie tylko się ośmieszysz, ale również będą was mieli za kłamców. Jeśli naprawde mało zarabiacie to przynajmniej uzbierajcie te 500 zł to dzisiaj taka granica, niestety...

Gość zastaw się a postaw sie
daj tyle na ile Cie stać i nie patrz na innych.

Gość ooooooooooojjjjjjjjjeeeee
tyle zeby sie zwrocilo.moj wujek na drugi dzien po slubie corki,wsiadl na rower i pojechal pytac kazdego kto i ile dal,bo ktos dal pusta kopertę:D

Gość Gump
nie zgadzam sie z poprzednikiem, ja tez dalem malo a teraz do konca zycia mi beda wypominac jak malo dalem, ze sknera i nie licze sie z nimi.

Gość idetam
najwyzej nie bede miesiac jadla;) a dam 500zl:)

Gość STUDENTKAaaaas
Jeśli kots nie pracuje to 200zł jest ok. Chyba że jesteś bogata albo rodzice ci dołożą do koperty, jak juz jesteś po studiach i pracujesz to myślę że od pary 500zł albo więcej jeśli dobrze zarabiasz:) Moi rodzice jeśli oboje pracują to juz dają koło 1000zł jak jeszcze ze mną idą to nawet 1500 czy 2000 zależy czyj ślub Ja na ślubie brata bałam 200zł ode mnie i od chłopaka, oboje nie pracowaliśmy, i mój brat z żona powiedzieli że niepotrzebnie tak dużo dajemy skoro nie pracujemy

Gość STUDENTKAaaaas
wiesz różnie jest ja dałam z chłopakiem bratu 200zł i wyszło że dużo, Moja kuzynka z mężem dali 500zł i ktoś powiedział że sknerzy bo oboje pracują i zaraciają w sumie z 7000tyś Jak ktoś pracuje , jest po studiach powinnien dac 500zł

Gość STUDENTKAaaaas
jakbym miała dawac po 500zł na prezent i jeszcze dojechać to bym nigdy nie poszła na wesele.... :/ Chyba młodzi wiedzą że zapraszają znajomych i od nich na duże dumy liczyc nie mogą, ale chcą z nimi świętować ten wspaniały dzień i to jest najważniejsze. A jak to dla ciebie ważne to sprzedaj książki i ciuchy na allegro to uzbierasz 500zł :)

Gość idetam
sprobuje wykombinowac 500zl, zeby pozniej nikt nie marudzil

Gość MarTa2331
200?:D ale chyba na komunie bo na wesele minimum 700 zlotych

Gość idetam
bez przesady, inni pisza , ze 500zl wystarczy

Gość STUDENTKAaaaas
widzę że tu sami bogacze siedzą na kafe...

Gość kajetan moze i jest fajne
proble polega na tym, ze zadalas pytanie na ogolnym i ludzie robia sobie z ciebie jaja. jakbys poszukala na slubn ym to byl tam watek na ten temat i pisalo w wiekszosci, ze ludzie daja po 300zl. zapytaj tam.