Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meannie

Do tych, co umieją przygotować pastę cukrową w domu!

Polecane posty

Gość Meannie

Dziewczyny, pomóżcie! Ja próbuję zrobić tą pastę i nie mogę! Daję szklankę cukru, pół szklanki wody i sok z 2 cytryn, gotuję, a potem, jak to sie ma skarmelizować, to gotuję, a to kipi jak nie wiem co! Co mam zrobić? Ja nie nadążam z mieszaniem! Musiałam w końcu zgasić palnik bo całą kuchenkę mi zalało! Najlepsze jest to, że jak gasiłam (cały czas gotowałam na najmniejszym ogniu!) to cała ta "piana" znikała, a potem pojawiała się znowu... Wytrzymałam z tym mieszaniem jakieś 20 minut i wkurzona zgasiłam kuchnię i wlałam do słoika - a nuż zastygnie? Czy ja robię coś źle???

Gość Meannie
Dzięki, spróbuję.

Gość Meannie
Teraz mam kolejny problem! ;/ Zrobiłam tą pastę jak należy, wody dwa razy więcej niż cukru (jak jest odwrotnie, pasta się nie związuje) i sok z połówki cytryny, ok, zastyga, potem ugniatam i rozciągam, robi się żółte i nieprzejrzyste, jak ma być, ale mam trudności z rozprowadzaniem i ogólnie wyrywaniem włosów... Przyklejam to, ale to trzyma się na skórze i wcale włosów nie chce wyrywać! Mam coś dodać do tej paćki? Generalnie konsystencja jest dobra - nie lepi się do rąk po jakimś czasie, dobrze się trzyma... tylko kiepsko działa ;) Poradźcie.

Gość Meannie
up

Gość Meannie
up!!!

Gość a co to za pasta
?

Gość Meannie
Służy do depilacji.

Gość dobraaarada
(Płynna!) Szklanka cukru, pół szklanki wody, sok z 1 cytryny. Gotować na malutkim ogniu ok. 70-90 minut mieszając co jakiś czas (ma mieć bursztynowy kolor). Trzeba uważać żeby się nie przypaliło i nie kipiało. Następnie należy odstawić, żeby troszkę ostygło i nie popażyło skóry. Jeżeli jezt za gęste lub za żadkie- trzeba dodać odrobinę wody lub cukru i ponownie zagotować. Szpatułką nakładać na skórę (z włosem) bardzo cienką warstwę i przyłożyć pasek (materiału-taki żeby się dobrze przyklajał), a później odrywasz (pod włos). W czasie depilacji, co jakiś czas podgrzewać, żeby nie tężało.

Gość nananana....
ja robiłam to juz za 100 razy i wyszło mi tylko raz, dałam sobie juz z tym spokój, za duzo roboty