Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muminka4567633

Tabletki antykoncepcyjne...pomocy!

Polecane posty

Gość muminka4567633

Sprawa jest dość zagmatwana, biorę tabletki od niedawna i przez to wszystko mi się pomyliło... Chodzi o to, że wczoraj zgubiłam opakowanie z końcówką tabletek. Wziełam więc z zapasowego opakowania wczoraj i dzisiaj. Teraz nie mogę sobie przypomnieć czy w tym, które zgubiłam były 2 czy 3 tabletki. Jeżeli każde opakowanie rozpoczynałam w niedzielę to powinnam jutro wziąć te ostatnią tabletkę czy już nie? Teraz mam mieć siedmiodniową przerwę i właśnie nie wiem czy ta tabletka, którą wziełam dzisiaj powinna być ostatnia czy jeszcze jutro...? Proszę o pomoc...

Gość muminka4567633
No wyszło mi, że już jutro nie powinnam brać tabletki ale wolę się upewnić.

przecież jak nie weźmiesz jednej tabletki z trzeciego tygodnia to sie i tak nic nie stanie wiec o co w ogole chodzi

Gość muminka4567633
Jak to nic się nie stanie? No chyba trzeba wybrać całe opakowanie do końca...? Czy ktoś mógłby mi konkretnie odpowiedzieć żebym mogła się upewnić do końca, a nie kazać mi liczyć i temu podobne? Proszę to naprawdę bardzo ważne dla mnie.

no w sensie, ze nie obnizy sie skutecznosc antykoncepcyjna jak w ostatnim tygodniu nie wezmiesz jakiejs tabletki. no bo jak w pierwszym czy w drugim to stezenie hormonow sie zmniejsza i w zwiazku z tym trzeba sie przez 7 dni dodatkowo zabezpieczac, bo wtedy moze byc owulacja ale to tez wtedy przeciez w sumie nic sie takiego nie stanie^^

ostatnią powinnaś wziąć wczoraj, tzn w sobotę, potem 7 dni przerwy i 8 dnia, czyli w niedzielę zaczynasz brać nowe opakowanie :) ale tak jak koleżanka napisała jak zapomnisz tabletki z ostatniego tygodnia to po prostu możesz przerwać branie i zacząć wcześniej przerwę. ale zawsze musi ona trwać max 7 dni.