Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie

nauczyciel niemieckiego - chcę zmienić zawód

Polecane posty

Gość doradźcie

jestem po germanistyce na UW we Wrocku. od 3 lat uczę w szkole średniej. mieszkam w malym mieście. od X chcę zacząć studia we Wrocku, jakieś 3-letnie, potem się zobaczy. nie interesują mnie podyplomówki. po prostu chcę nauczyć się czegoś nowego - a wlaściwie drugiego fachu. nie chcę być tylko tlumaczem. nie chcę też już uczyć. nawet w prywatnej szkole. przeczekam jeszcze 3 lata, w tym czasie zrobię awans w szkole no i zajmę się tymi studiami. czym może zajmować się germanista? myślę o pracy jako logistyk, doradca do spraw personalnych, specjalista ds. zakupów ... nie interesuje mnie turystyka. jakie studia wybrać?

Gość a możesz
powiedzieć w której szkole we Wrocławiu uczysz?

Gość ameryki nie odkrywam
wystarczy wspomnieć miasto i już ktoś pyta o szczególy. ja nie pracuję we Wrocku. ale nie zamierzam uczyć w szkole we Wrocku. znajome uczą i pędzą od szkoly do szkoly. a ja mam 2 etaty leciutko w jednym budynku. ale nie o to chodzi - nie chcę uczyć, chcę się nauczyć czegoś nowego.

Gość tako rzecze....
no i masz racje. nauczyciel to dosc chujowy zawod, szczegolnie dla chlopa. ja tez nie zamierzam tego zawodu uprawiac:)

Gość Roladka
Nie wiem,ja bym nie zmieniala pracy na Twoim miejscu,ja marze,by byc nauczycielka tyle ze rosyjskiego,a pracy nigdzie nie znalazlam. Automatyka,robotyka,informatyka nie wiem jakis menadzer:) zostan przy pracy w szkole,place sa niskie,ale w przeliczeniu na wolne dni to zarobki nie sa zle.

Gość dziewczyna z dolnego sląska
czemu nie zastanowiłeś się wcześniej nad tym, czym chcesz byc nauczycielem? jak szedłeś na germanistykę to chyba wiedziałeś, że raczej czeka Cię uczenie w szkole :o

Gość gość
Sama pracuje jako nauczyciel niemieckiego w Wrocławiu i powiem tak jeśli już nie czujesz "powołania" do nauczania to masz fakt czas pomyśleć nad przekwalifikowaniem. Z językiem niemieckim praca nie powinna być problemem i tutaj masz duże pole do popisu http://preply.com/pl/wroclaw/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-niemieckiego