Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość żabka24

makijaż dla dalekowidza

Polecane posty

Gość żabka24

Witam. Zwracam się do Was o poradę. Jestem dalekowidzem, nosze okulary o dosyć mocnych szkłach, które powiększają oczy. I tu rodzi się mój problem- Nie mam pojęcia jak umalować sobie oczy, by dodać im uroku, bo przecież przy tej wadzie nie ma mowy o niedociągnięciach i błędach w makijazu.Dotychczas- do niebieskich oczu o jasnej oprawie i brązowych rzesach +jasnej karnacji używałam- łososiowych lub beżowych cieni i czarnego tuszu tylko na górne rzesy. Teraz dochodzi jeszcze korektor pod oczy- bo pojawiły się szpecące cienie i opuchlizna pod dolną powieką,które ciezko zamaskować (korektor szybko się wchłania lub ściera). Nie powiem- chciałabym odmiany....Nie potrafię jednak zrobić sobie kresek, ani dobrać odpowiedniego koloru kredki do oczu- (przy obrysowaniu ich czarną kredką - jeśli uda mi się to już zrobic, to tylko na jednym oku- wyglądam koszmarnie), inne kolory cieni wydają mi się nieodpowiednie. Jakby tego było mało, to przy upałach spływa mi- niewiadomo czemu- ctusz z górnych rzęs, wiec raczej nie maluje się wcale w te dni, a wtedy twarz jest nijaka...Co ja mam zrobic??????...;(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować