Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o przewijanie

pytanie o przewijanie noworodka

Polecane posty

ma pytanie o przewijanie noworodka. Napiszcie, czy po kazdej kupce myjecie pupcie przegotowana woda? czy tylko przecieracie nawilzona pielucha tetrowa, albo zwyklymi chuteczkami nawilzanymi? a co jak zrobi siku? tez zawsze przemywacie pisie lub pisiaka wodą? czy tylko husteczka nawilzaną?

Gość ja tam wsio robie
chusteczkami .. wszystko

Gość sialalalaOLE
ja tak samo uzywam tylko chysteczek polecam dzidzius

po prostu są małe pupy które źle reagują na chusteczki- i te są przemywane wodą

aha ok dzieki. bo w szkole rodzenia mowili ze przemywac wacikami z przegotowana wodą. ale to chyba przed umyciem wieczornym dziecka. A jaki polecacie plyn do kapieli? jakis z oliwką? nie trzeba potem tego splukiwac? a moze tylko zwykle mydlo bambino?

Ja używam dla dziecka płyn do kąpieli Nivea Baby, a po kąpieli smaruję małą mleczkiem nawilżającym z tej serii, a słyszałam że balsamy z oliwką nie zawsze odpowiednio natłuszczają skórę noworodka. Akurat moja mała jest uczulona na wszelkie postaci oliwek.

Gość sialalalaOLE
ja uzywam zwklego mydelka bambino i potem tej samej oliwki gdy inne mojego maluszka uczulaly

Gość ja myję wodą
od początku myję podczas przewijania wodą z kranu i wacikami chusteczek używam tylko na wyjściach bo mała ma po nich od razu czerwoną pupę (już chyba wszystkie wypróbowałam) kąpię ją w płynie NIVEA i smaruję oliwką bambino, bo po oliwce nivea miała uczulenie. Jak się urodziła to przez pierwszy miesiąc myłam ją w oilatum, ale i tak musiałam ją smarować oliwką bo miała bardzo suchą skórę płyn wlewam po prostu do wanienki i potem nie spłukuję niczym

Gość marlut
mydełko bambino,oliwka bambino,husteczki z biedronki,zamiast pudrumąka ziemniaczana.

Gość no cóż ...
od początku przy przewijaniu córki po kupie używałam tylko chusteczek Bambino, tylko srom przemywałam wacikiem z wodą. Potem smarowałam pupę linomagiem lub bepanthenem. Natomiast gdy pupa była lekko odparzona odstawiałam chusteczki i w ruch szły waciki z wodą :) Natomiast po siku używam tylko chusteczek. co do kąpieli, to nie używałam mydła, tylko płyn do kąpieli Oillatum lub Oilan - wlewasz płyn do wody w wanience i tym myjesz dziecko, potem osuszasz ręcznikiem i już nie musisz stosować oliwki.

Gość Pati77
moja corcie od samego pocztaku przemywam wacikami wodą z kranu , a jak zrobi kupke to pupcie smaruje kremem bambino ( od czasu do czasu cipcie tez smaruje ). Krem tani ale bardzo dobry . JDodam ze dzieki takiej pielegnacji corcia nigdy nie miala odparzonej pupci .A chusteczek nawilzanych uzywam tylko na wyjscia .

Gość aaaaaaajaaaaaaaaaaaaa
używam chusteczek nawilzanych, jednak jak jest to mega kupka która wypływa na plecki to w ruch idzie prysznic i mydełko. do kąpieli płyn hippa, lub mydełko bambino ewentualnie nivea. oliwke hippa- nivea wg mnie tylko natłuszcza skórę z zewnątrz. I tutaj uwaga nie stosuję zadnych smarowideł do dupci synka- nawet na noc, mimo ze w nocy nie zmieniam mu pieluszki. Pupke miał odparzoną tylko jeden raz i była to wina pieluszek (cały czas na pampersie, jedna paczka jakaś trefna była) ale wtedy pomóg linomag- super produkt:) aaa eby nie było- jak są upalne noce -jednak kilka tego roku było :) to na noc smarowalam małemu ducię i pachwinki DERMOBAZĄ Polecam

Gość psikusek
uzywam chusteczek dziudzius sensitive, a do mycia (kapieli) plyn od stop do głów Penaten

ja też małą kąpałam w oilanie tearz używam tylko mydła baby nivea- fakt , że do najtańszych nie należy- ale mała ma super skórę i nie wymaga smarowideł