Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaKrakow31

czy w ciazy moge pic herbate zielona i czerwona?

Polecane posty

Gość MagdaKrakow31

prosze o pomoc

Gość mozesz...

Gość MagdaKrakow31
bo slyszalam,ze zdania sa podzielone dlateog pytam was, moze ktorej z was lekarz odpowiedzial na to pytanie?

Gość ciekawePytanie
podnosze

mozesz, mi lekarz powiedział W CIAZY MOZNA WSZYSTKO ALE Z UMIAREM I Z GŁOWĄ-ciąża to nie choroba:)

dokładnie ciąża to nie choroba. a herbata zielona czy czerwona jest zdrowsza od czarnej, więc nie zaszkodzi. tylko nie za dużo. najzdrowsza jest woda i to jej najwięcej pić powinnaś :)

zgadzam się z wpisem powyżej - na opakowaniu heraty czerwonej (bądź na ulotce dołączonej do opakowania) jest wyraźnie napisane - nie spożywać w czasie ciąży i laktacji... (mam na myśli pu-erh firmy Bio coś tam)

Gość oczywiście że NIE WOLNO
pic czerwonej herbaty!!! wszelkie herbaty typu odchudzające są w ciąży ZAKAZANE i tak jak dziewczyny napisały wcześniej nawet na opakowaniu herbaty cerwonej wyraźnie jest napisane, że nei jest przeznaczona dla kobiet ciężarnych natomiast zieloną odradza się z uwagi na to, że może powodować rozszczep kręgosłupa u dziecka aczkowlwiek wydaje mi się, że jeden kubek dziennie nie powinien zaszkodzić

Gość kalinkaa
tez ostatnio czytalam o tym rozszczepie kręgosłupa, straszne to bylo

Gość a zatem pij
herbate...........niebieska :O

Gość chinczycy pija tylko zieloną
i jakos ich duzo.

Gość nie wiedziałam że
Japończycy i Chińczycy to narody (ludzie) z rozszczepem kręgosłupa. Ciekawe jak oni z tym żyją? Mutanci czy co? Biorąc oczywiście pod uwagę ile wypijają zielonej herbaty...........

Gość Pilam zarowno zielona
jak i czerwona. Nawet mi do glowy nie przyszlo, by sie o to pytac lekarza ;) Wiadomo, ze ziol z hibiskusem nalezy unikac. Ale bez przesady... Nie zameirzam sie zywic woda i chlebem przez kilka lat (bo najpierw ciaza, potem karmienie ;) )

Gość MagdaKrakow21
o kurcze ciekawe, juz sama nie wiem

Gość ZIÓŁ z HIBISKUSEM trzeba
unikać??? kto ci takich głupot naopowiadał??? przecież praktycznie każda herbata owocowa jest na bazie hibiskusa:O

No kazdy lubi cos innego... Ja akurat nie lubie owocowych :D Lubie smak gorzki, nie lubie kwasnego ;) Nikt mi glupot nie nagadal. Troche sie "bawie" w ziola to tak sobie wykombinowalam, ze bede unikac hibiskusa. I nikomu nic do tego ;)

Gość to skoro ty się bawisz
to chociaż nie wypisuj bzdur i nie wprowadzaj nikogo w błąd, bo jak napisałam praktycznie każda herbata owocowa jest zrobiona na bazie bardzo ZDROWEGO zresztą hibiskusa i to herbaty owocowe są najbardziej wskazane i bezpieczne w ciąży

Gość ludize ciaza to nie choroba
do jasnej cholery! najlepiej to niczego nie pić, niczego nie jesc, w ogole sie nie ruszać tylko zamknąć sie w jakims sterylnym pomieszczeniu i zupelnie odizolowac sie od świata!

a czy ja mowie, ze hibiskus jest niezdrowy??!! Zdrowy! Ale jak wiekszosc ziol w nadmiarze nie wskazany ;) Poza tym temat jest o herbatach. Napisalam, ze pilam i ze mi nic od nich nie bylo!

Gość ludzie poczytajcie najpierw na
temat schorzenia jakim jest rozszczep kręgosłupa, a potem wypowiadajcie się moim zdaniem naprawdę nie warto ryzykować przez te kilka miesięcy i pić zielonej herbaty, bo nigdy nie wiadomo jakie będą tego konsekwencje dlatego, że choróbsko to może być w ogóle nie zauważone albo mieć naprawdę poważne konsekwencje chyab to nie jest wielkie poświęcenie nie pić przez kilka miesięcy zielonej herbaty dla dobra dziecka, prawda?

Gość ale schizujecie
:o

jakby tak unikac wszysctjkiego co ludzie odradzaja to naprawde zostaloby odzywianie sie woda i chlebem :D

schizujecie?:O daruj sobie i jak chcesz to rób w ciąży co chcesz, w końcu to twoje dziecko i mnie ono nie obchodzi mnie obchodzi moje dziecko i tak jak potrafiłam odstawić alkohol na czas ciąży tak potrafię odstawić zieloną herbatę, dla mnie to żadne poświęcenie

dla ciebie unikanie zielonej herbaty to jest unikanie WSZYSTKIEGO?:O przecież napisałaś, że nie piłaś owocowych herbat - to co? mam ci napisać to samo? że unikanie wszystkiego itp...? bez sensu:O

Gość jeju kobieto
nie gorączkuj sie tak bo to moze przyniesc gorsze skutki dla twojego dziecka niz codzienne picie zielonej herbaty. :o

Gość wody i chleba też nie można
bo na pewno zawierają jakies niekorzystne skladniki. :classic_cool: