Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poroooooooooszeeeee

Myslicie ze od ilu lat mozna pic PIWO??

Polecane posty

Gość 4 lata

od 18 🖐️ i to wcale nie bajka bo jest na to paragraf :P a jeżeli chodzi o faktyczne "można pić" to od urodzenia można już dziecku podawać butelką ten jakże wspaniały napój no, nawet i przed urodzeniem można... czyli w sumie to od poczęcia

Gość Szopen
Pierdolenie o Chopinie, bo w polskim prawie NIE MA PARAGRAFU NA SAMO PICIE ALKOHOLU!!! Jest tylko paragraf, który mówi o zakazie sprzedaży i podawania alkoholu osobom nieletnim, oraz o zakazie ułatwiania dostępu do alkoholu osobom nieletnim! I absolutnie nie ma żadnej kary dla nieletniego, który spożywa alkohol w miejscu niepublicznym! W takiej sytuacji (głównie przyłapanie przez policję lub straż miejską, pijącego nieletniego w miejscu niepublicznym) jedynie stosuje się prawne środki wychowawcze, którą w takim nieletnim mają na celu zabić tą demoralizację, jaką jest picie alkoholu przed ukończeniem 18. roku życia!

Gość Szopen
Pie**olenie o Chopinie, bo w polskim prawie NIE MA PARAGRAFU NA SAMO PICIE ALKOHOLU!!! Jest tylko paragraf, który mówi o zakazie sprzedaży i podawania alkoholu osobom nieletnim, oraz o zakazie ułatwiania dostępu do alkoholu osobom nieletnim! I absolutnie nie ma żadnej kary dla nieletniego, który spożywa alkohol w miejscu niepublicznym! W takiej sytuacji (głównie przyłapanie przez policję lub straż miejską, pijącego nieletniego w miejscu niepublicznym) jedynie stosuje się prawne środki wychowawcze, którą w takim nieletnim mają na celu zabić tą demoralizację, jaką jest picie alkoholu przed ukończeniem 18. roku życia!

nie ma takiego wieku, od kiedy sie po prostu jest gotowym:D Ja sie upilam pierwszy raz w wieku 14 lat:P Ale to byla wodka, piwa probowalam jedynie wczesniej w sensie tego, ze lyka wzielam. Ja pilam tak na legalu alkohol w domu od 16 roku zycia, podobnie z fajkami.

Gość rozpita:)
alkohol pije od 16 roku, ale jestem za zakazem do lat 18

dodam, ze w dzisiejszych czasach to ja bym byla za zakazem sprzedazy do 21 lat. Mlodziez coraz glupsza, nie to co kiedys:P