Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CAROLINGGA

CZY NAPRAWDE NIE DA SIE NIC Z TYM ZROBIC wejdzcie

Polecane posty

Gość CAROLINGGA

mam nadzerke i lekarz kazal mi przyjsc na wypalanke jak najszybciej i zapisal mnie na 5sieprnia wtedy gdy bede nad morzem,powiedzialam mu o tym,ze jade nad morze i nie bedzie mnie a on powiedzial,ze nie powinnam z tym zwlekac i lepiej zebym przyszla 5sieprnia:(co mam zrobic

Gość skonsultuj
Skonsultuj się z innym lekarzem.

Gość krasnalkaaa
no jasne ze wakacje przeciez nadzerka sie nie ulotni nagle, nie?

Gość polikup
nic sie nie stanie jak zrobisz to za miesiąc

Gość ojjjjjjjjjj
a ktora grupa cytologi?

Gość jeden nicków tymczasowych
Są takie globulki bez recepty w aptece. POmagają też na stany zapalne, zakażenia pierwotniakami, leczą też małe nadżerki. Poczytaj o Albothyl, jest wiele topiców na ten temat. Może zadzwoń do swojego gina i spytaj. Uzywałam tych globulek ale mnie nie pomogły. Czytałam za to że niektórym dziewczynom wygoiły nadżerkę. Druga metoda to kwas Solcogyn, gin wypisuje receptę, wykupujesz w aptece i w gabinecie aplikuje ten preparat, on jakby wypala tą nadżerkę. Nie powinno sie wymrażac ani wypalac prądem nadżerki jeśli się nie rodziło jeszcze, bo te stare metody leczenia powodują nierozciągliwą bliznę na szyjce macicy i potem szyjka nie rozciąga się podczas porodu. Niestety nie wszyscy ginekolodzy o tym mówią wprost i czasem więcej człowiek się dowie od innych dziewczyn czy na forum ginekologicznym niż od własnego lekarza. Pamiętajmy że lekarze są różni, niektórzy starej daty nie kształcą sie na bierząco i wolą stosowac metody, których nauczyli ich 30 lat temu na studiach.... Niektórzy lekarze sugerują by nadżerek w ogóle nie usuwac przed planowaną ciążą tylko obserwowac i badac się regularnie. Z ciążą jest tak że niektóre nadżerki znikają samoistnie a u innych kobiet, które nadżerki nie miały nadżerka sie moze pojawic po porodzie na wskutek uszkodzenia szyjki macicy przy porodzie. Z nadżerką wiążą się stany zapalne pochwy a te trzeba leczyc by zapobiec przewlekłym zapaleniom przydatków i możliwej późniejszej bezpłodnosci.

Obawiam sie, ze jest ciut inaczej - tzn. kobiety, ktore nie rodzily nie powinny miec wypalanej nadzerki (zaleca sie zamrazanie). Jest to zdanie kilku ginekologow, ktorych pytalam, a na dodatek bolesnie przekonala sie o tym moja kolezanka w szpitalu (kto wie czy dzieki wypalaniu nie jest bezplodna).

Gość gwoździkowa
a kiedy wracasz znad morza ? 10 dni cie raczej nie zbawi; zrób to przed urlopem albo po urlopie i już ja już widzę, jak lekarz, który sam 5 sierpnia miałby zaplanowany urlop, zrezygnowałby z niego, bo twoja nadżerke trzeba koniecznie usunąć Nie powinnaś zwlekac z tym zbyt długo, ale 10 dni w ta czy w tamtą nie zrobi wiekszej róznicy

Gość CAROLINGGA
JASNE ZXE TAK DLA MNIE WAZNIEJSZE SA WAKACJE JESTEM MLODA ;-) CHCE SIE WYSZALEC A CO!?

Gość CAROLINGGA
:-P

Gość dl
zrób to po wakacjach (6 TYGODNI PLAMIENIA ZERO KAPIELI W BASENACH) miesiąc w ta czy w ta cie nie zbawi