Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nowy temat dla mam z Krakowa i okolic

Polecane posty

Gość mamuska takase
mowiac o hucie czy macie na mysli dzielnice nowa huta? a azory to gdzie dokladnie, pod jaka dzielnice podchodza, na mapie googli nie moge znalezc :( sorki ze tak sie wypytuje ale krakow znam tylko z centrum;) a jesli chodzi o nowa hute, to moj maz jest zdecydowanie przeciwny, mowi, ze to bardzo daleko i same blokowiska, czy ma racje?

hmm to zalezy... dla mnie huta to bardzo daleko bo od zawsze mieszkam na krowodrzy- azory i okolica to wlasnie dzielnica krowodrza. ale jesli ktos cale zycie mieszka w hucie tam ma rodzine znajomych to dla niego krowodrza jest daleko :D:D:D wszystko zalezy od nastawienia.

Gość mamuska takase
ja znajomych narazie w krakowie nie mam, wiec piszac blisko-daleko mam na mysli odleglosc od centrum. ;) mamani krowodrza jest daleko czy w miare? jak ci sie tam zyje :) a o grzegorzki mozesz cos powiedziec?

grzegórzki to raczej wlaściwie centrum... ale ja nie chcialąbym mieszkac w centrum... a krowodrza... hmm z azorow do rynku jest okolo 30 minut spacerkiem :), pozatym jest duzo autobusów i dobre polaczenia z resztą miasta. No a jednak nie ma tego \"uroku centrum\" czyli turystów na ulicach itd... ja mieszkam bardziej na obżezach miasta. polaczenie do centrum mam kiepskie ale za to jest cisza i spokój. Wszystko zalezy co kto lubi :) Dla mnie wlaśnie ta cześć miasta jest fajna :) ale tak jak napisałam. dla kogoś kto mieszka w nh albo przy zakopiance pewnie jego miejsce bedzie ok.

Gość mamuska takase
wlasnie spojrzalam na mape, azory wydaja sie daleko :O ale skoro mowisz, ze to tylko pol godziny spacerkiem... to ci wierze :) mieszkasz pewnie w krakowie cale zycie, bo sie dobrze orientujesz w tych wszystkich miejscach;) ja mam nadzieje, ze juz wkrotce uda nam sie kupic jakies fajne mieszkanko i w przyszlym roku zaczniemy przeprowadzke :)

Gość mamuska takase
ale niestety nie mozemy sobie pozwolic na zbyt wiele, wiec na nowe, hmm.. raczej sie nie skusimy ;)

Gość toraja
mamani ma racje grzegorzki to centrum wszedzie blisko to jest napewno plus a minus to taki ze ruch zarowno w dzien i w nocy zalezy jeszce jaka czesc grzegorzek....mamani ma racje w tym co pisze zalezy kto co lubi i gdzie sie wychowal....ja od niedawna mieszkam w hucie wczesniej mieszkalam w podgorzu ale zarowno tu i tu mi sie podoba... a moze sprobujcie poszukac mieszkania w okolicach biezanowa,prokocimia,kozlowka???to sa dzielnice podgorza ale z nich blisko do centrum w poblizu pare hiper i super marketow...park tez jest tazke jesli nie huta i nie krowodrza to moze z drugiej czesci krakowa????.... mamuska takase jesli masz ajkeisz pytania pisz smialo

Gość mamuska takase
toraja dzieki :) ja w sumie w samym centrum mieszkac nie musze, ale wolalabym, aby z mojego miejsca mozna bylo do centrum dojsc spacerem;) cale zycie mieszkalam w miesice i jestem typowym miejskim zwierzeciem, sklepy (im wieksze tym lepsze) zakupy ruch gwar... lubie to i nie dalabym rady mieszkac za miastem. poza tym bede chciala znalezc prace. nie musi to byc same centrum, ale wolalabym nie bawic sie w dojezdzanie jednym autobusem 15 minut, a pozniej nastepnym 25... mam nadzieje ze mnie rozumiecie. podgorze, hmm... zaraz jeszcze popatrze jakie tam ceny. aha, jeszcze takie pytanko, krakow jak kazde miasto ma pewnie dzielnice, ktore mozna zaliczyc do "lepszych" i "gorszych". ktore to beda te "gorsze", cieszace sie zla opinia, gdzie jets niebezpiecznie itd.. zamecze was ;)

Gość toraja
podobno mowi sie ze huta jest niebezpieczna ale ja to od razu dementuje wracam o roznych porach do domu czasem wracamy z mezem nawert w nocy i nigdy nie widzielismy zeby cos zlego sie dzialo w okolicy....ciezko powiedziec ktora dzielnica jest najgorsza widomo ze w tych blokowiskach roznie bywa....napewno do lepszych zalicza sie ruczaj tam jest teraz wiekszosc nowych blokow mnostwo mlodych ludzi z rodzinami...... skoro lubisz gwar i zgielk to grzegorzki powinny ci sie spodobac blisko do galerii blisko na nogach do centrum tazek tu masz same plusy;-)........ale tez sie muszisz zorientowac czy jest bezpiecznie bo ja akurat slabo znam ta dzielnice....

Gość uuuuuuuuuupadaw

witam w ten ponury dzień... deszcz leje... poszlabym gdzies ale nie mam pomyslu gdzie... nawet malej na spacer nie mozna wziasc bo leje non stop... kolejny dzień kiszenia się w domu buuuuuu

chyba jednak tematy krakowianek nie mają szans na przetrwanie ;) gdzie sie wszystkie podziałyście??

hej hej :) czy któraś z was rodziła lub ma zamiar rodzić na Kopernika??

hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej sufitka:) no własnie coś z krakowiankami chyba nie tak.. żaden topik sie nie utzymuje... a u mnie już 30 tydzień... nie mam nic jeszcze przygotowane... ubranka nie przywiezione.. wożek niewyprany... i nic nie kupione.. jeszcze zdąże .. mam nadzieje.. MaMani>> urodziłaś już??? Kika może byś tak zajrzała???? a cała reszta gdzie???????

Gość mamaali
witajcie, jestem z okolic krakowa. po urodzeniu dziecka upadlo prawie calkowicie moje zycie towarzyskie. chcialabym poznac nowe kolezanki, ktore maja male dzieci. pozdrawiam, :)

Gość mamaali
donn, jesli czasem tu zagladasz, a ostatnio ty i ja tylko...... moze zaczniemy sobie rozmawiac i topik ozyje:) ja mam 7 miesieczna coreczke, nie pracuje - i czasem trafia mnie szlag, jak nie mam do kogo sie odezwac(oprocz do dziecka) lubie czytac ksiazki, sluchac muzyki, tanczyc, ogladac ciekawe filmy.....napisz cos o sobie. pozdrawiam, mama ali

aa ten temat jeszcze istieje :D:D:D don urodzilam :D a co u ciebie? jak sie czujesz? witam nowe krakowianki. mamo ali z jakiej czesci misata jestes?

hej mamoali :).. ja bardzo chętnie pogadam w miare możliwości... ja mam 2 letnią Auruśke i teraz jestem w 33tc... czytać poprostu uwielbiam.. chociaż coraz mniej czasu mam na te przyjemność.... MaMani.. no to super .. opowiadaj jak było.. gdzie rodziłaś .. i wogóle co u was... jak maleństwo???? u mnie troche kiepsko.. mamy ten cholerny konflikt i przeciwciała mi bardzo skoczyły ostatnio.. ehhh szkoda gadać...

hej dziewczyny, ja jestem z Krakowa. 34tc. Zamierzam rodzić na Galla w MSWIA. Czy ktoś ma jakies opinie na ten temat???