Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

nie wiem jaka mam karte dzwiekowa -JAK TO SPRAWDZIC ?

Polecane posty

robilam format dyskow. dzwiek mi nie dziala.musze zainstalowac sterowniki do karty dzwiekowej.nie mam plytki. musialabym je sciagnac z netu. jednak nie wiem jakich szukac ? jak to sprawdzic ? napiszcie mi prosze krok po kroczku bo jestem zielona jesli chodzi o te sprawy ... powiem Wam jak to robie: -wchodze prawa myszka na \"moj komputer\" -wlasciwosci -sprzet -Menedżer urządzeń i teraz nie wiem gdzie dokladnie wejsc : widze,ze mam tam Kontrolery dzwieku,wideo i gier -Kodery-dekodery audio (3 razy) -Starsze sterowniki audio -Starsze urzadzenia przechwytywania wideo -Urzadzenia sterujace mediami

wyswietlane sa tam jeszcze inne urzadzenia . np urzadzenia systemowe (np glosnik systemowy)i wiele innych

zainstalowalam Everesta i teraz dokladnie pokazuje mi co mam na plycie .co do karty dzwiekowej ..... weszlam na multimedia i widze ze mam (to chyba rodzaj karty dzwiekowej): VIA AC'97 Enhanced Audio Controller tym PCI kiedy wchodze na urzadzenia PCI ,wyswietlaja mi sie wlasciwosci urzadzenia : -Opis urzadzenia- VIA AC'97 Enhanced Audio Controller -Typ magistrali- PCI -Magistrala/Urzadzenie/Funkcja - 0/17/5 -ID urzadzeia- 1106-3059 -ID podsystemu- 1695-300C -klasa urzadzenia- 0401 (Audio Device) -numer wydania-60 -Fast Back-to Back Transactions-nieobslugiwane Wlasciwosci urzadzenia: -dzialanie przy 66 MHz- nieobslugiwane -Bus Mastering- Wylaczone co mam dalej zrobic (co sciagac z netu )zeby w koncu miec dzwiek na kompie ?

a to parametry plyty glownej : --------[ Płyta główna ]------------------------------------------------------------------------------------------------ Właściwości płyty głównej: ID płyty głównej 11/15/2005-P4M800CE-8237-6A7L6PA9C-00 Nazwa płyty głównej Nieznane Właściwości magistrali FSB: Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz Przepustowość 4266 MB/sek Właściwości magistrali pamięci: Typ magistrali DDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej: Typ magistrali VIA V-Link Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 267 MB/sek

Gość mtv lipaaaaaaa
a jak mam realtek ac 97 to tez moze byc ten sterownik? i czy wystarczy jak sciagne i rozpakuje czy cos jeszcze sie z tym robi?

sproboj sciagnac,rozpakowac, zainstalowac......moze zacznie dzialac a jak nie to odinstalujesz ten sterownik i bedziesz szukac dalej