Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malgoska mowia mi

!!!! Karta-Internet !!!!

Polecane posty

Gość Malgoska mowia mi

Mam w laptopie internet na karte (dodam, ze zupelnie sie na tym nie znam) i do tej karty wklada sie taka antenke mala. Ta antenka laczy sie z karta przez taka malenka blaszke i wlasnie ta blaszka mi sie ulamala :-( Czy istnieje jakakolwiek szansa, ze to mozna naprawic, czy trzeba kupic nowe??? Czy ktos wie?

Gość Malgoska mowia mi
Naprawde nikt nie potrafi mi pomoc?

Gość ...Pianistka...
ja nie wiem :-( ale podbijam

Gość Malgoska mowia mi
Czy naprawde musze napisac, ze latam z toporkiem po ulicach i rzucam nim w ludzi, albo, ze kochalam sie z 5 facetami na raz, zeby laskawie ktos zechcial mi pomoc?

A wszystko dlatego ze opis jest bardzo fachowy - jakas blaszka - nikt raczej nie wie jak to wyglada i do czego sluzy, podobnie jak - internet na karte - czy taka antenka mala. #1 - kto jest twoim operatorem neta? czy to jest jakis mobilny (orange, era, plus) czy moze jest to zwykly net radiowy , ew osiedlowy jakis - bo pewnie od niego sprzet kupowalas - i on moze cos wiecej ci poradzic. #2 - antena sluzy do wzmacniania i odbioru sygnalu - wiec jak nie podlaczysz anteny to sygnal jest duuuzo slabszy - ale czasem wystarczy do korzystania (tak jak telewizor w Warszawie - odlacz kabel od anteny - a czasem bedzie dzialala 1,2 czy polsat) - jesli to jest tylko blaszka to da sie ja naprawic- wystarczy wstawic taka sama - o ile nie ma zadnych wiekszych wymagan co do parametrow. Przejdz sie do dostawcysprzetu lub do pierwszego lepszego elektronika - oni poradza cos - tutaj z twojego opisu sama pewnie nic nie rozumiesz. :P

Gość Malgoska mowia mi
Mav2007 wielkie dzieki za odpowiedz :-) Czyli jest szansa, ze moga wstawic ta blaszke, tak? Opisalam dokladnie, bo potrzebuje pomocy i myslalam, ze dokladny opis przedstawi sytuacje ;-) No raczej bez antenki nie dziala :-( nawet nie ma malego zasiegu, po prostu nawet nie laczy z internetem :-( Nie wiem, gdzie sprzet byl kupowany, bo to prezent od brata i on tez placi rachunki, wiec ja nie mam pojecia. A firma to chyba era...hmmm

Gość Malgoska mowia mi
nie jest to net radiowy czy osiedlowy, ale bezprzewodowy, na komorke... jeju naprawde nie berdzo kojarze to, o czym pisze... ehhh

Jak Era to powinien byc to blueconnect - alejeszcze nie widzialem modemu z antenka (a niby taki mialas - jesli tak to naj najszybciej wyrzuc go i kup jakis wygodniejszy w uzyciu - bez zadnych dolaczanych antenet - dobry modem powinien dzialac zawsze bez anteny - bo ma wbudowana - widocznie dostalas modem za 1 pln - coz, bywa i tak - zawsze lepiej doplacic 100-150 pln i kupic jakis lepszy.