Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa i niepewna

objawy ciąży

Polecane posty

Gość ciekawa i niepewna

Sorry - może to już było na forum, ale nie mogłam znaleźć. Mam pytanie do doświadczonych. Jak szybko występują jakieś objawy ciąży? Czy możliwe, że już po kilku dniach? Wiem, że mogą wcale, wiem, że to może być wszystko inne - ale....

mnie sie kończy drugi tydzień ciazy i mam na pewno obajwy spac mi sie ciagla chce i rano jesc nie moge a po południu jak sie dopadam to masakra tez sie pytałam czy to możliwe. powiedziały mi kobiety ze kazda odczuwa inaczej. ja np nigdy nie spałam w dzień a teraz jak tylko usiade to spie wiec cos musi w tym być:)

Pierwszy objaw - brak miesiączki Drugi objaw - żyganie od 7 tygodnia ciąży Trzeci objaw - zdjęcie USG Czwarty - rosnący brzuch Piąty - kopnięcia dziecka

u mnie byl tylko brak miesiaczki... ale sa kobiety, ktore nie maja zadnych objawow, maja miesiaczke do 3 miesiaca.. wiec jak widzisz kazda kobieta inaczej to przechodzi :)

Gość ciekawa i niepewna
Ale czy już w piątym dniu po stosunku (w samym środku dni płodnych) mogę coś odczuwać? Czy to że nagle odrzuca mnie od kawy, nawet papierosów, też śpię, czasem mi niedobrze - to może o czymś świadczyć? Aha- i na którymś topicu czytałam o "balonie w brzuchu"- śmieszyło mnie to, a teraz wiem, o co chodzi.

różnie to kobiety odczuwają po 5 dniach po stosunku ale przeciez od razu nie jest tam zapłodnione wiec aż tak od razu to chyba nie ma żadnych objawów czasami jest mylące bo przed miesiaczka ma sie takie objawy jak w ciązy nie musi to od razu oznaczać ciązy

Bardzo wątpie w objawy 5 dni po stosunku... wtedy nawet nie zdąży się zapłodnione jajeczko zagnieździć.

Gonadotropina kosmówkowa (hCG, human chorionic gonadotropin, ATC: G 03 GA 01) - hormon produkowany od 8 dnia ciąży przez zarodek, a potem przez łożysko (konkretnie syncytiotrofoblast). Zadaniem gonadotropiny kosmówkowej jest utrzymywanie funkcji ciałka żółtego, struktury, która powstaje w jajniku, w miejscu uwolnienia komórki jajowej, a potem podtrzymywanie produkcji progesteronu. Oznaczanie obecności gonadotropiny hCG w moczu lub krwi kobiety jest metodą wykorzystywaną w testach ciążowych. Hormon ten daje się wykrywać standardowymi testami od 8 dnia po zapłonieniu. Moim zdaniem PIERWSZE objawy ciąży sa powodowane hormonami więc 5 dni po zapłodnieniu jest raczej niemożliwe je poczuć. Ale nie jestem lekarzem.

Gość ciekawa i niepewna
Dzięki! Nawet jeżeli nic z tego, to może uda mi się palenie rzucić - też korzyść. A ponieważ sama nie wiem czy chciałabym czy nie być w ciąży- to nie będę schizować w żadną stronę, poczekam i już.