Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merastra.2

KTORY ZAWOD NAJLEPSZY WASZYM ZDANIEM??????

Polecane posty

Gość merastra.2

Jest teraz duzo policealnych szkol. W jakim zawodzie mozna najszybciej dostac prace i najlepiej zarobic? Myslalam o techniku farmacji,ale nie jestem zbyt dobra z chemii,wiec nie wiem,czy sobie poradze.Jedni mowia,ze to szkola platna,wiec wszystko przejdzie, drudzy,ze bez chemii sobie nieporadze.

Gość merastra.2
OPTYK-nie jest ciezko,ale po tej szkole nie ma pracy,a jesli nawet to 900zl. A za szkole optyczna duzo sie placi.

Gość merastra.2
TECHNIK DENTYSTYCZNY-zarabia 750zl/mies.

Gość merastra.2
nikt nie wie?????????????????????

Gość bedzie coraz wieksze
zapotrzebowanie na uslugi zwiazane ze zdrowiem i uroda, takze nad opieka nad starszymi ludzmi

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
chcialam isc na technika dentystyczn. ale zmienilam zdanie, dobry technik zarabia kilka tysiecy. Ale trzeba umiec sie wkrecic.

Gość merastra.2
a czy bezchemii warto wybierac sie na technike farmacji?

Gość DASZ RADE I BEZ CHEMII

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
szczerze? nie warto, bo to sama chemia, bedziesz sie tylko meczyc, jesli nie potrafisz sie nauczyc, czy jej zrozumiec

Gość merastra.2
ale technika farmacji raczej przygotowuja do zawodu a nie kaza wkuwac mu chemii. Tzn. tak przyouszczam. Moze sie myle?

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
tak mylisz sie, musisz znac sie na substancjach znajdujacych sie w lekach, czyli jakie maja wlasciwosci itp, poza tym jest duzo zajec, na ktorych robi sie leki, czyli proporcje, mieszanie, duzo chemicznych doswiadczen, sama chemia, i trzeba zdac test zeby sie dostac na ten kierunek przynajmniej u mnie tak jest, wiec chemia to podstawa na tym kierunku

Gość merastra.2
a zdaze sie przygotowac w 2 miesiace? Czego z chemii powinnam sie nauczyc? Obowiazuje mnie caly material szkoly sredniej, czy tylko niektore dzialy????

Gość merastra.2
Sialalinkaaaaaaaaaa studiujesz technike farmacji? moja szkola jest prywatna i zaoczna.

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
nie, ide dopiero teraz ale mam tam znajomych, sama w niecale 2 miesiace nauczylam sie calego programu z liceum i to na poziomie rozszerzonym, wiec dla chcacego nic trudnego. No i najwazniejsze to chciec a nie z przymusu sie uczyc, bo wtedy idzie jak po masle i wszystko wydaje sie takie latwe.

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
wiesz co ja mam liste z czego bedzie test i sa to naprawde podstawy z chemii z calego liceum od budowy atomu po tluszcze, bialka, ale zakres podstawowy

Gość merastra.2
to prosze wyslij mi list tematow na adres beatasobczyk1@wp.pl bede baaardzo wdzieczna. troche mnie pocieszylas,ze wszystkiego sie tak szybko nauczylas. Ja nie mam testu,chcialabym wiedziec ktore tematy beda mi najbardziej potrzebne

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
wyslane :)

Kiedyś myślałam żeby właśnie wybrać farmację, łapałam b.dobrze chemię, ale skończyło się zupełnie inaczej.. trenuje zawodowo siatkówkę i to jest moja przyszłość.

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
roznie to w zyciu bywa :)

Gość Na dzień dzisiejszy
najlepiej studiować budownictwo, architekturę projektowanie informatyke ogółnie mówiąc kierunki techniczne na rynku pracy jest ogrom ofert dla tych specjalistów. Natomiast passe jest ekonomia jest tylu absolwentów po (rachunkowości-finansach, marketingu, socjologi) którzy mają beznadziejną pracę lub wogóle jej nie mają w każdym mieście są studia o kierunkach ekonomicznych nie mówiąc juz o szkołach średnich produkujących absolwentów z tytólem technik-ekonomista a wszyscy chcą prace Ci ludzie są skazani na porażkę( w tej chwili jest 5-6 razy za dużo ludz o tych kwalifikacjach w stosunku do ofert pracy na rynku pracy dla nich. Baaardzo smutne Trzeba sie przekwalifikowywać jeżeli chce się pracować.

Gość Sialalinkaaaaaaaaaa
technicy farmaceut. nie maja problemu z praca do tego zarabiaja ok 2, 3 tys. wiec sam sie przekwalifikuj. Ja tam wole medyczne kierunki, ktore jak najbardziej sa przyszlosciowe, jesne lepiej wybrac takie kierunki jakie wymieniles zamiast socjologii, politologii itp bo to sa przegrane studia, ale biologincze, chmiczne kierunki sa bardzoo przyszlosciowe, wiec nie wyobrazam sobie studiowac czegos takiego :o kazdy robi to co lubi, po medycynie czy farmacji swiat stoi otworem

Gość aa możesz mi powiedzieć o
a czy w technikum o kierunku architekt/dekorator wnętrz jest trudnym kierunkiem? co tam własciwie jest? mówisz, ze duże zapotrzebowanie na architektów, ale czy na takich po technikum też? zamierzam się właśnie wybrać, ale nie wiem czy sobie poradzę.