Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia203

cera po tradziku

Polecane posty

zanim dopadl mnie tradzik mialam mieszana cere z przewaga nawet na normalna. nie mialam z nia zadnych problemow. teraz borykam sie z tradzikiem, bardzo irytuje mnie fakt, ze juz po pol godzinie po nalozeniu pudru, moja twarz bardzo sie swieci. denerwuje mnie to. mam takie pytanie, czy jak juz wylecze tradzik, to jest szansa ze moja cera wroci do normy??

według mnie, to masz cerę tłustą. Powinnaś stosować fluid matujący :) i są podobno jakieś chusteczki matujące :)

wiem ze to cera tłusta, stosuje kosmetyki matujace, ale nic, jeszcze poki co borykam sie z tradzikiem. sadzicie ze gdy sie go juz pozbede to wroci mi moja dawna cera - mieszana??

Gość sibi
możliwe że wróci ale przy trądziku to raczej normalne że tak się skura tłuści

dzieki sibi za uswiadomienie :) , najbardziej to boje sie wlasnie, ze mi tak pozostanie

skoro masz 22 i niedawno dopadl Cie tradzik to mnie sie wydaje ze masz duze szanse zeby skora wrocila do normalnosci... mam nadzieje ze leczysz tradzik. U dermatologa. To bardzo wazne. Oprocz srodkow przeciwtradzikowych dobrze zebys stosowala cos przeciwko lojotokowi. Poszukaj informacji w internecie - wiem ze sa jakies oleje do picia, olejek dr Haushka czy jak to sie tam pisze na twarz, jakies tabletki przeciwgrzybiczne ktore sa przepisywane takze na ograniczenie lojotoku. Ew. jesli masz duzy tradzik polecam Izotek - na pewno ograniczy tez wydzielanie sie loju - poczytaj www.izotek.pl pamietaj ze kosmetyki matujace nie pomoga na dluzsza mete. Problemu trzeba sie pozbyc \"od srodka\". Dobre beda takze tez kuracje oczyszczajace czy picie herbatki z bratka. Ale uwazaj - moze Cie na poczatku znaczaco \"wysypac\" (organizm sie oczyszcza). Jesli chcesz pogadac pisz na maila - ja z tradzikiem walcze 10 lat i teraz zaczelam brac Izotek. Pozdrawiam

Gość sibi
ale izotek to ostateczność a po zatym tak młodym osobom nie zawsze go przepisują a i ma wiele działań ubocznych.ja miałam tradzik wyleczyłam tylko naturą :)bez chemii na szczescie

Gość sibi
a są oleje na twarz to prawda,ja sama smaruję się konopnym i jojobą czysta .i wchłania się i przedewszystkim pielenuje i nie zapycha,poczytaj na necie o olejach

ja niestety jade juz na Izo bo tradzik przybieral coraz gorsza postac a lata mijaly.. I tak mam juz blizny... :( nie bylo na co czekac...

moj brat brał ten roactuane - to bylo dobrych kilka lat temu. mial tradzik rozowaty w bardzo zaawansowanym stadium i nic mu nie pomagalo. moj obecny tradzik to grudki na policzkach, brodzie i na czole z tym ze czuje ze sa gleboko pod skora. stosuje metronidazol w kremie, od soboty unidox doustnie. dermatolog przepisal mi tez davercin w plynie, ale zauwazylam ze po nim dostawalam wiekszego wysypu pryszczy i swiezo co zagojone pryszcze po posmarowaniu davercinem sie odradzaly na nowo, wiec go odstawilam.

Gość bruneteczka17
czesc..no wiec jelsi masz tradzik i stosujesz jakis fluid...a nie leczysz sie...toooo bedzie tylko gorzej....widocznie masz tlusta cere...dlatego powinans zarzywac jakies doustne antybiotyki....zeby pozbyc sie nadmiernego lojotoku....do tego musisz urzyywac lepszych podkladow polecalalabym" dream matt muss maybeline:)jest bardzo dobry i twarz po nim sie tak nie swieci