Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoOoMoOoCyYy/yYy

Jak powiedzieć rodzicom że jestem w Ciąży??

Polecane posty

Gość PoOoMoOoCyYy/yYy

Pomuszcie mi nie wiem jak mam powiedzieć rodzicom że wpadłam i bede miała dziecko, Moze ktos był w takiej samej sytuacji? Piszcie prosze!

Gość a ile masz lat dziecinko

Gość ostra jestes
myslisz że przyjmą to na spokojnie? ee. wspolczuje..

Gość PoOoMoOoCyYy/yYy
mam 18 lat........ i na prawde nie wiem co zrobic

Gość ja_211pp
wiesz jesli nie masz odwagi zawsze mozesz kupic slodkie male spioszki lub buciki i im to wreczyc-przy okazji widok takich rzaczy zawsze zmiekcza serce...domysla sie napewno i wtedy pozostaje czekac ja rekacje. Zapewne najpierw sie wkurza ale z czasem gdy zacznie ci powiekszac sie brzuszek beda skakac kolo ciebie i cieszyc sie z toba z rodzicami zawsze tak jest nie wiem tego po sobie ale po wielu kolezankach ktore wpadaly w podobnym wieku najpierw strach i zgrzytanie zebow a na koncu wszyscy nie mogli sie doczekac maluszka ;] wiec sie nie martw

Gość ach ta dzisiejsza mlodziez
internet mtv.. szkoda ze za moich czasow tak łatwo nie było.. :(

Gość Leśny
Poprostu powiedzieć. żadne kombinacje nie dadzą efektu, po prostu powiedz..... a potem oni będą mówić.......

no coz.... sytuacja nie jest zbyt komfortowa,ale nie przesadzajmy nie ma tragedii. wiem,wiem...latwo mi mowic ,sama mam 19 lat i dziecka na razie nie mam, choc mimo zabezpieczen licze sie z taka sytuacja...sama wiem na przykladzie wpadki w mojej rodzinie ( kuzynka) ze zle moze byc jedynie na pierwszej rozmowie, musisz liczyc sie z tym ze dla rodzicow to bedzie ciezki szok,ale pozniej naprawde bedzie z gorki, jesli pokazesz im, ze mimo tego bledu potrafisz byc odpowiedzialna ...jestem pewna ze nie odrzuca Cie a wrecz przeciwnie pomoga, a juz na bank, jak zobacza dzidziusia.a co z ojcem dziecka?

Gość OlaOla21
Zależy jakich masz rodziców? Mówię poważnie.

Gość Taki ktoś..
moja koleżanka z klasy zaszła w ciąże w okolicach matury - dziś ma piekna zdrową córkę. Z mężem sie rozeszła (w sumei mogła w ogole nie wychodzic z amąż bo z jego strony to raczej mało miała pomocy), studia skończyła zaocznie i teraz ma ok. 30tki i jest szczesliwa - a własnie to dziecko jest jej najwieksza radoscia :). Fakt że miała fajnego ojca (ta koleżanka) który jej dużo pomógł w trudnym momencie (a nie utrudnial jak czasem rodzice w takich przypadkach)

Gość ginekolog76
niepokalane poczacia zdarzaj sie czesciej niz myslicie. jezeli para odbywala stosunek tylko raz blona dziewicza niekoniecznie musiala ulec przerwaniu. dziecko przychodząc na swiat przebija błone głową zabierajac czasem ze saba jej pozostalosci. stad wzielo sie powiedzenie ze dziecko jest w czepku urodzone.

Gość ollllllllka
powiedz prosto rodzicom,nic już generalnie innego nie wykombinujesz,ale pamietaj nie zgadzaj sie na slub z ojcem dziecka,jeśli ojciec ma Was w nosie,bo i tak nic z tego nie bedzie,a będziesz zyła w piekle.

Gość ollllllllka
nie widze aby dziewczyna planowała usuniecie ciaży,mysle ze gdyby chciała to by to zrobiła i nie pytała jak powiedziec rodzicom:) a swoja drogą jakby chciała to z góry napisze że każda kobitka ma prawo wyboru,niem,niej ja mam 27 lat choruję na depresje ,własnie w wieku 19-20 lat z partneremobecnie meżem) chcielismy mieć dziecko,ale moja rodzina kategorycznie mi odradziła.(tyle ze ja nei bylam w ciazy)Posłuchałam i żałuje,bo mogłam zdecydowac sie wtedy na dziecko,przynajmniej byłam zdrowa,a teraz jakoś cieżko,przychodzi strach itd..

Gość powiedz wprost
i przygotuj się na burzę...to wielki szok dla rodziców, często go odreagowywują słownie. Ale będzie dobrze młoda mamo :)

Gość OlaOla21
Jak masz sensownych rodzicow - to prostu powiedz im ze chcesz z nimi powaznie porozmawiac, masz problem - i wtedy w spokoju powiedz krótko i zwięźle o co chodzi. Jesli masz rodzicow "mało sensownych" - to poszukaj kogoś sensownego w najbliższej rodzinie z kim jestes blisko (np. ciocia, wujek??) i najpierw powiedz temu komuś (powiedz ze chcesz zapytac o rade - i zapytaj tej osoby jak powiedziec rodzicom - ona moze byc wtedy jakims posrednikiem) ale to tylko wtedy jak twoi rodzice sa niekoniecznie sensowni. No i wazna sprawa: odpowiedz sobie sama wczesniej czy chcesz byc z chlopakiem - ojcem dziecka czy nie.

Gość kswertyu
mam 20 lat nie mam kasy nie pracuje moj chłopak ma 23ltat pracuje za marne grosze dorywczo, nie znam tesciów nie mam gdzie mieszkac a jak by tego brakpowalo dowiedzialm sie ze jestem w ciąży. Nikt tego nie wiem. Jak powiedziec chłopakowi rodzica>??? co mam zrobic??

Myślę że najlepiej będzie powiedzieć to wprost. Szkoda czasu na owijanie w bawełnę.

Gość jakis inny facet
Tak najlepiej jak proponują inni powiedzieć w prost i się cieszyć z zycia, narodzi się szczęsliwe malenstwo, ktore da rados wam wszystkim, wiem ze ta chwila, ktora jest przed Tobą jest trudna ale nie niemozliwa, żyj i ciesz sie.

Gość RuDzieLeec
Jestem akurat w twojej sytuacji :) .. więc też nie jest mi łatwo powiedzieć moim rodzicom o ciąży . Tym bardziej mojemu chłopakowi że wpadliśmy .. Jestem trochę młodszą od ciebie osobą ale jakoś to przeżyję :D mam 16 lat .

Gość sjhngymgtkjuyg
odpowiadacie na temat sprzed ponad 3 lat?

Gość Nie ważne kim jestem
Do Rudzielec: Skoro masz 16 lat i jeśli to co piszesz jest prawdą to czy myślisz o przerwaniu ciąży?

Może kup test i wykonaj go z mamą (oczywiście nie sikaj przy mamie tylko zrób z nią test

Z tego co słyszałm (nie pamiętam z jakiego żródła) to istnieją firmy które skupują ludzkie płody do przerabiania głównie na kolagen, hormony i białko które później są przerabiane na kremy i produkty hormonalne... Dośc sporo za nie płącą

Gość gość
Jaki masz problem dziewczyno? Weż napisz kartke zostaw na stole i wyjdz z domu pojedz do babci na noc albo gdzies oczywiscie napisz rodzica gdzie jestes zeby sie nie martwili na drugi dzien ochloną i po problemie co nie zmienia faktu ze napewno nie beda szczesliwi z tego powodu. I co z tego ze ma 16 lat ja jestem w ciazy i za pare dni koncze 17 i nawet przez mysl mi nie przeszlo zeby usunąć ciąże. Jak tak można zabić wlasne dziecko. One nie jest niczemu winne trzeba płacić za swoje postępowanie a po aborcji moge się zalożyć że miala byś wyrzuty sumienia do konca zycia wiec radze ci normalnie urodzic zawsze ktos ci pomoże mama tata albo kto inny