Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkilkilkilk

psychotropy a inne leki?

Polecane posty

Gość milkilkilkilk

witam .mam pytanie.czy ktos z was polaczyl kiedys tabletki typu relanium ,xanax,afobam itp.z tabletkami ziolowymi na uspokojenie?mam je przepisane i dzialaja......ale ja chce je tylko brac w razie silnego ataku(nerwica lekowa)a w ciagu dnia lykac jakis ziolowy specyfik.przy ataku ziola to za malo wiec mozliwe ,ze zezre psychotropa i co wtedy?nie mam pojecia czy mozna.lekarz popatrzyl na mnie jak na durna!ale ja nie chce sie uzaleznic! macie doswiadczenie w polaczeniu psychotropow i ziolek?

Gość musisz porozmawiać z lekarzem
nie możesz tak na własną rękę zmieniać leczenia, to jednak nie cukierki. Lekarz powinien z Tobą o tym porozmawiać, a nie tylko popatrzeć. Ziół tez nie można długo stosować, dwa tygodnie co dziennie to jest maks. Zwłaszcza, że podejrzewam, żę łykasz ich sporo, bo na mnie np ziołowe nie działają, xanax też nie działał i on akurat nie uzaleznia w przeciwieństwie do realnium. Chodzisz do psychologa? A może joga lub medytacja?

Gość ollllllllllka
relanium itd są to benzodiapiny i stosuje sie w bardzo rzadkich przypadkach!!!!!!!!!!1 kiedy trzeba koniecznie.Wiem że nie do końca można łączyc powyzsze leki z ziołami,poprostu jak wexmiesz któras z benzodiapin nie bierz ziołowych.Mi ziołowe nie pomagały.Wiesz ,a nie lepiej byłoby Ci przejsć na przeciwdepresanty? Po czasie pomagaja jak benzodiapiny,a nie uzależniają,mają ciągłe działanie.

Gość ollllllllllka
też choruję na nerwice lękową w postaci zespołu leku napadowego z agorafbią:/

Gość antydepresanyty
też niestey uzalezniają, zalezy które, ale niestety mają taką tendencje:/

Gość milkilkilkilk
antydepresant-fevarin biore od 2 lat (jestem w koncowej fazie odstawiania) psychiatra -nie glupi .3 w moim zyciu i wreszcie trafiony! psychoterapia -srednio skuteczna -za mna! benzodiazepiny dostalam bo ataki byly tak silne ,ze tracilam orientacje i cala sztywnialam i ślepłam! juz od pol roku jest ok:) ostatecznie koncze leczenie i zostalam poinformowana ,ze jakby cos to brac xanax.tylko po to aby nie wykoleic systemu nerwowego .naprawde bylo ze mna tragicznie. macie racje nie ma co eksperymentowac.spytam lek.ogolnego.psychiatra i ziolka nie ida w parze .......moze dlatego tak sie zdziwil. dziekuje i pozdrawiam

Gość dorek
xanax biorę już trochę czasu. Doraźnie jak mnie złapie (tak to nazywam). teraz miałam trudny okres to zaczęłam brać 0.5 2x dziennie. Nawet pomaga. czuję się lepiej.