Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tunezjjaaa

jaki podać powów by wydano szybciej paszport? pomocy

Polecane posty

Gość tunezjjaaa

Facet zrobil mi niespodzianke i zarezerwowal dla nas wycieczke do tunezji. Niestety zorientowalam sie ze moj paszport jest niewazny. Slyszlam ze mozna przyspiezyc wyrobienie tego dokumentu do okolo 10 dni jednak nie za bardzo wiem jaki powod podac. Bo przeciez nie napisze ze jade na pogrzeb dziadka...do Tunezji :P Mial moze ktos taką sytuację?

Gość koluszkowianka..
no to w takim razie pogrzeb bratowej albo szwagra :P

Gość tunezjjaaa
a cos bardziej przekonywującego :P?

Idz po prostu do biura i ładnie poproś. Powiedz, że bardzo Tobie zależy bo ktoś zrobił Tobie dużą niespodziankę i bardzo potrzebujesz paszport. Ja załatwiłam ładnym uśmiechem kiedyś w lipcu w ciągu 5 dni! Ale trafiłam na sympatycznego Pana.

Gość ejbisi
A moze spróbuj powiedziec prawde, pojdz do urzedu z dowodem wykupu wycieczki, moze panie sie zlitują a jak nie to do naczelnika urzedu?

Gość ejbisi
Wielu opieszałych i spóźnialskich urlopowiczów Wakacje to szczególny czas, w trakcie którym wielu z nas stara się o wydanie paszportu. - Z doświadczeń ostatnich lat wynika, że o wyrobieniu paszportu przypominamy sobie w ostatniej chwili - mówi Barbara Bierniak, zastępca dyrektora wydziału spraw obywatelskich i migracji Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie. - Obecnie na otrzymanie tego dokumenty należy czekać około miesiąca. Istnieją jednak sytuacje szczególne, w których, można zwrócić się do urzędu o przyspieszenie terminu wydania paszportu. - Z ustawy wynika, że nagłymi sytuacjami są: pogrzeb bliskiej osoby, potrzeba pilnego podjęcia leczenia czy operacja - dodaje Barbara Bierniak. - Wówczas paszport zostanie wydany w ciągu trzech dni, ale odebrać go należy w Warszawie. Podanie o szybsze wydanie paszportu - około 10 dni - mogą również składać osoby bezrobotne, które otrzymały pracę za granicą, a o dokładnym terminie wyjazdu dowiedziały się w ostatniej chwili. Na podobny przywilej mogą liczyć pracownicy wyjeżdżający służbowo. - Należy przy tym jednak dokładnie wyjaśnić i udokumentować potrzebę szybszego otrzymania paszportu - wyjaśnia zastępca kierownika. - Każde z podań rozpatrujemy indywidualnie. Nie rozpatrujemy jednak próśb takich osób, które chcą wyjechać na wakacje, gdyż urlop z reguły planuje się szybciej i nie jest to nagła sytuacja, ani taka, której nie można było wcześniej przewidzieć.

Gość ejbisi
Radze lepiej wycofać pieniazki i wybrać jakis kraj w Unii Europejskiej - wtedy nie bedziesz potrzebowala paszportu :))

Gość tunezjjaaa
dziękuje ;)