Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bealatka

Znamię po kleszczu, czy umre?? !!??

Polecane posty

Gość Bealatka

moi drodzy , mam znamię pod kolanem od ok roku. Powstało po ugryzieniu kleszcza, został wyciagniety, miejsce było lekko zaczerwienione, a potem wyrosła na nim taka narośl podobna do pieprzyka, czerwono-brązowa. Wydaje mi sie to nie normalne ze tak dlugo mi sie utrzymuje na skórze. Co prawda nie zmienia sie wcale , ale i tak się tym martwię. Ma może ktoś z was jakieś pozostałości po kleszczach, wyglądają podobnie?? powinnam sie martwic?? jak myslicie...

Gość podniosę co mi tam
idź do lekarza. Może cały czas masz tam łeb kleszcza?

Mój Tata ma czy miał na brzuchu bo mu się jakieś zakażenie zrobiło czy coś (nie, że kleszcz go zaraził, tylko chyba od tego, że kawałeek go tam zostało) ale już nic mu nie dolega w związku z tym. Idź do lekarza, po co masz sie martiw i uspokajac na forum ;/

Gość Bealatka
macie racje, pojde do lekarza, chcialam tylko wiedziec czy ktos mial podobny problem. zwykly lekarz czy lepiej dermatolog?? chyba zwykly nie zna sie na takich przypadkach ;/

Gość Lecze sie od 2 lat
Masz rok znamie i nie idziesz do lekarza? Ja tylko gdy zauwazylam rumien poszlam. Od dwoch lat sie lecze antybiotykami na borelioze.

Gość podniosę co mi tam
na moje oko to rodzinny a potem chirurg... Jeśli tam coś kleszcza zostało, to trzeba będzie usunąć to chirurgicznie

Gość Lecze sie od 2 lat
idz do zwyklego lekarza i powiedz ze potrzebujesz badan krwi itp w kierunku boreliozy.

Gość Bealatka
nie byłam u lekarza bo byłam pewna że to zniknie. ale w koncu skoro nie mialam zadnych objawow to chyab nie powinnam sie bac tej boleriozy czy innych chorob. tymbardziej ze znamie sie nie zmienialo w zaden sposob.

Gość Kochana___
Moze Cie kleszcz ugryzc, i moze odpasc tak ze nawet rumienia nie bedzie. Po 10, 15 latach nagle zaczniesz chorowac, przeziebienie i inne, a to borelioza bedzie przyczyną. Potem juz jest nieraz za pozno, od tego biora sie powazne choroby, nawet psychiczne. Malo tego, mozna zapomniec ze sie kleszcza mialo, bo przeciez sie go wyciaglo, a po 5 czy 10 latach zajsc w ciaze i pluc sobie w brode bo dziecko moze miec borelizoe! tak, zaraz po urodzeniu. zrob badania jelsi jestes ubezpieczona. bo potem to jest ciezkie leczenie kilkanascie lat!!! ja sama nie moge sie pozbyc tego paskudztwa!