Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ka js k d

robi mi sie codziennie taki jakby ropien na migdale, nie wiem co to, ktos wie?

Polecane posty

Gość ka js k d

Od dawien dawna ale teraz to juz wogole dosc czesto, prawie codziennie, dzis np rano mialam jeden i gdy go wyplulam za ok godzine pokazal sie kolejny. Robi mi sie to w gardle w okolicach migdalow. Czasem po jednej czasem po drugiej stronie. Drazni mnie to bo jest to nieprzyjemne, wstedy czuc tak jakbym miala np skorke od chleba przyklejona do gardla i drazni. Pozatym przez to nieladnie pachnie z buzi a jak juz uda mi sie jakos odkrztusic i wypluc ten tak jakby ropien to raz go rozgniotlam przez papier zeby zobaczyc czy tam jest jakas krew czy cos. To jest taka kuleczka jakby, mlecznego koloru, smierdzi makabrycznie. Nie wiem od czego mi to sie robi i jak temu zaradzic. Mam zdrowe uzebienie, dbam o jame ustna, mycie zebow to u mnie podstawa a teraz to i juz nawet robie jakies plukania gardla a to z melisy a to z szalwi a to z miety z septosanu roznie byle odkazac dodatkowo bo upierdliwe to okropnie. Jestem zdrowa, nic mi nie dolega wiec co to i jak temu zaradzic??? Wie ktos?

Gość ka js ..
up up

Gość krysta
Przykleja ci się jedzenie, ja tak miałam, nawet przez kilka dni uwierało jak przy anginie.Płukaj gardło po jedzeniu lekko osoloną wodą.

to sa afty ja to mialam czasmi sobie patyczkiem wyciskalam i potem bolalo,pojawialo sie ale ostatnio poszlam do lekarza i to prawdopodobnie od tego ze lekarz dawal mi antybiotyki bez oslony,teraz biore leki i mam spokoj

Gość na 99.9
to bakteria klebsiella, która może wywołać zapalenie pluc!!! Miałem to samo uczucie dopuki jej nie odkryłem. Spróbuj płukać gardło roztworem soli, jeśli nie przejdzie to wal do lekarza po skierowanie na wymaz i antybiogram. Z antybiogramem do dowolnego lekarza po receptę na adekwatny antybiotyk. Po wyleczeniu żyj wg wskazówek na www.vademecum.zdrowia.prv.pl