Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estta

czy jak się jest otyłym to trudniej zajść w ciąże ??

Polecane posty

Gość estta

Gość oczywiście że tak

Gość hita
mi nie było trudno ,po 4 miesiąsach starań mam synka:D i jeszcz dodam ze to moja druga ciąza po 14 latach (planowana)

Gość hita a jak bardzo jesteś otyła
?

To zalezy...jeśli z hormonami wszystko gra, (a u osób otyłych czesto nie gra) to raczej to nie ma wpływu...

Hym, jestem gruba a do tego mam problemy z hormonami (tarczyca, zespol policystycznych jajnikow), wiec w zasadzie same trudnosci mialy byc przede mna. I zaszlam w ciaze bez najmniejszego problemu:) Mysle, ze nie ma na to regul i duzo zalezy tez od szczescia:)

Jest tak, jak napisała madu.Po internecie rozszedł się mit, e osobom otyłym Z ZASADY ciężko zajść a to wcale nie jest prawda.Problem polega na tym, że otyłość często wiąże się z problemami hormonalnymi (jest wynikiem tych problemów bądź pojawiają się one z czasem).Jak hormony są ok to nie ma powodu, by myśleć o jakichkolwiek trudnościach z zajściem.

Gość no cóż ...
kumpela ważyła ponad 110 kg przy wzroście 160 cm, o pierwsze dziecko bardzo długo się starała (miała problemy z okresem, raz był, potem kilka mniesięcy nie miała miesiączki, potem zamiast krwawienia plamienia) po pierwszej ciąży udało się jej schudnąć do 90 kg. W drugą ciążę zaszła za pierwszym podejściem :) za 4 tygodnie ma termin porodu :)