Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laptopikk

DO ZNAJĄCYCH SIĘ NA LAPTOPACH - JAKIEGO KUPIC?

Polecane posty

Gość laptopikk

Za kilka tygodni bede kupowac nowego laptopa. Mam 3tys zł do przeznaczenia. Mozecie mi jakies polecic? Jakas firma? Ktora lepsza Toshiba czy Asus?

Gość wkurzona na maksa1
toshiba - ja mam i jestem bardzo zadowolona

Gość TOMI29
polecam HP...toshiby w tej cenie maja zintegrowana grafike...ewentualnie asus...

Toshiba znacznie lepsza - mniej wiecej jednak klasa roznicy. Ranking jest prosty - IBM (tzn stary IBM, ew biznesowe Lenovo), potem pol klasy nizej Toshiba, Sony (strasznie sie przeplaca, wiec nie warto), Dell (ale nie wszystkie modele), potem klase nizej Asus , HP, nastepnie Acer, FS Generalnie kup laptopa max 15cali - bo przeciez ma to byc laptop a nie stacjonarka, patrz raczej na RAM niz na procesor, nie bierz nic z Vista (albo od razu wywal i zainstaluj XP - mozesz to zrobic legalnie), A moze Mac? za 3k juz spokojnie dostaniesz

Gość ja ma na oku
Jarek dlaczego od bolu ? DELLE sa zle ? Ja ostatnio ogladalam HP ... maja fajne wyposazenie i nie sa stosunkowo drogie - tylko lakierowana obudowa mnie dobija ;) natomiast Toshiby - tu oprocz obudowy dobija mnie ciezar - to sa strasznie ciezkie kloce ;/

Gość laptopikk
Dzieki, piszcie wiecej. No wlasnie jestem kobietą i nie chcialabym mega cięzkiego kompa. A Mac? Moze jakies linki?

mac apple w googlu ;) ew http://www.apple.com/pl/mac/ To moze zobacz sobie IBM X41 (lub jakis inny z serii X) - ale to bedzie uzywany - zona ma i jest super -12', 1.5 kg (praktycznie najlzejszy jaki istnieje), tytanowo-magnezowa obudowa - przetrzesz i jak nowa. Odradzam Asusa EEE - niby tylko 1k, maly ,lekki , ale to gow.o a nie laptop - za slabe parametry.

DO Zjadacz Węży A co jest nie tak? w praktyce taki ranking sie sprawdza (przy porownaniu podobnych klas - czyli jak modele biznesowe to modele biznesowe, jak popularne to popularne) Mozna sie klocic czy lepszy Dell czy Toshiba, ale to sa podobnej klasy notebooki. Chyba nikt nie watpi ze Acery i FS sa najgorsze?

Gość dzieki jarek
Acha ... dzieki za info :)

Ale chyba mowimy o normalnych wersjach, bo ten to kosztuje pewnie kolo 7-9 tys - a autorka powiedziala ze ma 3k - wiec o takich rozmawiamy

To znajdź mi szczególnie wyróżniającego się wyglądem laptopa w tej cenie. Do tego wygląd toshiby nie jest może najgorszy, ale w każdym niemal modelu głośniki wyglądają jak odpływ w prysznicu i ten plastik...

Gość laptopikk
Ale apple za 3tys juz dostane????

Gość podnoszeeee

Gość fgggfg
ja mam asusa, dalam jekies 2700 i super dziala wszystko od rkou zadnych problemow, kolezanka ma toshibe i ciaagle jej cos nawala