Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-ladybird-

Z łóżeczka do ŁÓŻKA - co polecacie

Polecane posty

Gość to po prostu wywal

niestety taka bogata zeby wywalac to nie jestem... tu nie chodzi o to ze ona z pokoju nie wyjdzie bo akurat drzwi pokojowe są szerokie. tylko franca ani na strych ani do piwnicy przez klatke schodową nie przelezie bo jest za wasko.... Nic nie da sie z nią zrobic :(

Mamani bez histerii - przenoś córkę do jej pokoiku - dla jej i swojej wygody. Sorry ale nie wyobrażam sobie, żeby w pokoju miał spać maluszek, Mańka i jeszcze Wy... I pomyśl, że jak Mały się będzie budził to i Małą Wam obudzi... A potem jak jej wytłumaczysz, że ona ma się przenieść do swojego pokoju a Młody zostanie z Wami? Tym bardziej, że ona to teraz o wiele mniej dramatycznie zniesie - jeszcze nie ma drugiego dzidziusia i to naturalne - dostanie swój pokoik. A potem jak się synek urodzi to jak ją przeniesiesz to dopiero się poczuje \"odstawiona\"...

i włąściwie dlaczego ktoś ma z nią spać w jednym pokoju??? Ja to bym już chciała mieć taki komfort, żeby Młody mógł mieć swój pokoik... :) A co z tymi łóżkami? Ktoś jeszcze coś podpowie?

laydy ja mam schizy...ze jak cos sie bedzie dzialo to nie uslysze... :(:( mama opowiadala ze jak siostra byla mala spala obok niej i zaczela sie w nocy dlawic. nic jej sie nie dzialo wczesniej ... no i okazalos ie ze wymiotuje i jakby mama nie uslyszala i jej nie obudzila nie odchylila glówki to bys udusila... :(:(:(:( kurcze mysle nad tym od rana i się nie odważe chyba...

Mamani nie przesadzaj - Twój lęk jest do opanowania. A jak twardo nie podejmiesz decyzji to potem Ci będzie coraz trudniej. Spokojnie - miliony dzieci śpią beż rodziców przy boku :) Jak się Młody urodził i wyszedł ze szpitala to też się bałam, ale potem mi przeszło. A tak to kiedy pozwolisz jej samej spać? Jak będzie się kładał przy boku męża? :P

Gość bjdkbjkd

Mamni moja Gaba- dzis 2 latka od zawsze spi w swoim pokoiku - tuz obok naszego. I zawsze wszystko slysze!! jak podejrzewam ze w nocy moze sie gorzej czuc wtedy spie albo u niej na podlodze albo osttanio rozkladamy u nas lozeczko turystyczne dla niej. buziaki:)

my jestesmy na etapie kupowanie duzego lozka :) chcemy mammuta z ikei ale koloru niebieskiego jak narazie brak wiec czekamy na dostawe :) narazie mala śpi nadal z nami :D Przyzwyczaila sie do krzyków brata i jej nie wybudzają. Nowe łozko bedzie już miala u siebie w pokoiku :) Zobaczymy czy jej się spodoba :D

doradzcie mi dziewczyny kiedy jest odpowiedni moment i dlaczego. ja bardzo sie kusze na dorosle lozko, ale moj ma dopiero 15 miesiecy. sa tez takie ochraniacze na boki lozka no i poduszki, mysle po prostu ze malky lepiej by sie czul choc przy zasypianiu lata po calym lozku i laduje na drugim kacie. co doradzacie, czekac? ale na co?o siusianie sie nie martwie sa pewne podkladnie, nie CERATY, ktore izoluja materaz. nie odparzaja.

Myślę, że 15-sto miesięczne dziecko można już spokojnie przenieść :) I my również jesteśmy przed likwidacją pampersa na noc - przyjdzie na to czas już niedługo ;) Finalnie kupiliśmy takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606 Spokojnie wystarczy mu na dłuższy czas (materac 160x70). Młody ma je od dwóch tygodni, nie spadł jeszcze z niego :) Ładnie zasypia, a ze z łóżeczka i tak nam nawet na śpiąco wychodził w środku nocy ( nie było wyjmowanych szczebelków, więc wychodził górą) to nas nie dziwi, że czasem w nocy przychodzi do nas :) A razem z łóżkiem dostał w pakiecie nowego misia-śpisia i się z nim nie rozstaje. Także przenosiny zniósł dzielnie, a łóżeczko czeka na nowego lokatora :) Tylko, że będzie to dziecko koleżanki, nie moje ;) Idzie dalej w obieg :)

Gość allegromania
ladybird- cena łózeczka nie obejmuje materaca? jaki był łączny koszt?

Cena jest bez materaca, za materac zapłaciliśmy 195 zł + jeszcze te szczebelki na dno 35 zł , więc w sumie 459,95. :) Cena, która jest na stronie jest za wysoka. Ja w Ikea w Poznaniu zapłaciłam za ramę łóżka 229,95 zł. To jest link do materaca: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00113926 Wybraliśmy akurat ten, bo siadaliśmy na innych i się strasznie zapadały, bardzo miękkie były. A ten który kupiliśmy jest sprężynowy, gruby i twardy, moim zdaniem bardzo wygodny. W sumie, jak oglądałam łóżka, sofy, tapczaniki, to i tak trudno jest znaleźć coś taniego i dobrego. W miarę wykonane, dość twarde i solidne zaczynają się od 400 - 500 zł.

Gość allegromania
dziekuje za wyjasnienie(szczegolnie odnosnie materaca)

moja 20 miesięczna córeczka ostro kombinuje jak wydostać się z łóżeczka góra, nie wyjmowaliśmy jej szczebelków. Pewnie dobrze byłoby kupić jej ,, dorosłe łóżko\'\' ale strasznie w nocy wędruje po łóżeczku i boję się, że spadnie. Nie wiem jak to rozwiązać ;(

Gość allegromania
ale materac kupiliscie wymiarowo do łózeczka?\bo ten z linka nie pasuje do wymiarow łózeczka

Ja też myślałam, że Młody będzie spadał, ale nie zdarzyło mu się to jeszcze ani razu. Pretekstem do wymiany łóżka było to, że właśnie wędrował i ciągle uderzał o szczebelki. Z mojej obecnej perspektywy jest lepiej, a nawet powiedziałabym, że noce są spokojniejsze. Jakbym wiedziałą, że tak będzie kupiłabym mu je wcześniej :) A nawet jeśli spadnie, to nie ona pierwsza i nie ostatnia ;) Syn znajomych spadł tylko raz. Ja też się bałam że Młody nam spadnie przez to wędrowanie, ale nie. Z drugiej strony jak zadarzało mu się spać z nami w łóżku, to zdarzyło mu się spaść :P bo zawsze spał z brzegu, ale w sumie to chyba z trzy razy spadł z naszego łóżka :) Dodatkowo przy łóżku jest taka barierka, którą też można osobno kupić, do jakiegokolwiek innego łóżka - one też są na allegro :)

Materac wymiarowo do łóżeczka - rozmiar 160x70 - na str ikei, tam pod nazwą są rozmiary, trzeba sobie zmienić, żeby zobaczyc cenę.

Agyness - i ja teraz sobie tak z perpektywy czasu myślę, że zastanawiałam się czy młody bedzie spadał z tego łóżka i czy mu się nic nie stanie, a on przecież wczesniej wychodził górą - na wpół śpiący - wtedy to dopiero mógł sobie krzywdę zrobić, tym bardziej, że koło łóżeczka stał fotel z drewnianymi podłokietnikami...

Gość allegromania
ale jestem upierdliwa :P łóżeczko ma wymiary Długość: 165 cm Szerokość: 75 cm natomiast materac 160x70 te centymetry nie robia roznicy?

-ladybird- dzięki za wyczerpującą wypowiedź :) my zastanawiamy się nad mamutem, jeszcze nie wybraliśmy, kilka innych łóżeczek w ikei jest całkiem ciekawych. Racja z tym wychodzeniem górą, to bardziej niebezpieczne. Moja mała wisi niczym małpa na drzewie, macha jeszcze łapami i kombinuje inne sposoby. W nocy tłucze się o te szczebelki strasznie, budzi się i znów zasypia. Ma swój pokój od początku, więc nie boję się o jej samopoczucie czy osamotnienie w ,, dorosłym'' i obcym łóżeczku.

Gość allegromania
w sumie tan materac z allegro tez jest bez tych 5 cm wiec pewno ok no ten sprezynowy jest fajny tylko jak ja ma to skompletowac jak u mnie ikei brak :(

Te 5 cm różnicy to boki łóżeczka :) Tzn ramy, a materac wchodzi 160x70 :) Cieszę się, że mogę pomóc, bo my przymierzaliśmy się do tematu kilka miesięcy i nie bardzo umiałam znaleźć odpowiedzi na właśnie takie, niby banalne, a jednak ważne pytania :) Allegro - a skąd jestes?

Gość allegromania
-ladybird- najblizej miałabym do krakowskiej Ikei

my zastanawiamy się też na łóżeczkiem, które ma 2 funkcje- najpierw łóżeczko ze szczebelkami a potem tapczanik, jest długie na 128 cm, tez z ikei. W przyszłym roku planujemy powiększenie rodziny i wówczas malucha włożylibyśmy do tegoż łóżeczka a małej kupilibyśmy tapczan na 160 cm. To , w którym teraz śpi ledwo się trzyma i nie nadaje się już dla drugiego dziecka- moja mała pirania zżarła je :P Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, żeby zmieniać tak często łóżeczka ?

Ale z tego, co widać na zdjęciach i jest w opisie, to nie ma tej "przedniej" części szczebelków, tylko jest sama barierka. Tego łóżeczka nie ma też na stronach polskich ikei. Poza tym cena jest... hm.. wysoka, biorąc pod uwagę, że jeszcze trzeba dokupić materac. Poza tym nie wiesz, czy kiedy tak naprawdę będziecie mieli drugiego malucha - a jeśli coś się opóźni, czego oczywiście nie życzę, to i tak po jakimś czasie będziecie musieli kupić Małej łóżko, więc chyba lepiej od razu. Allegro - musiałabyś się dowiedzieć ile by Cie transport kosztował - bo w ikei w poznaniu można zamówić transport do domu i dowożą (za stosowną oplatą ;)) chyba nawet poza granice miast, ale to już zależy dokładnie gdzie. Albo inna opcja - jak będzie Ci bardzo zależało na łóżku z ikei i nie znajdziesz nic bliżej, mozesz zamówić kuriera - weźmie łóżko spod ikei i zawiezie pod dom :)