Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TUŚKA

pierwsze tygodnie

Polecane posty

Witam wszystkie matki, przyszłe matki itd. Mam pytanie do dziewczyn, które już pierwsze tygodnie ciąży mają za sobą. Chcielibyśmy z mężem w niedługim czasie zajść w ciążę, ale w październiku lecimy do Egiptu. Zastanawiam się, czy starać się już przed wyjazdem. Jak się czułyście w pierwszych tyg? Tzn 2-3 tydzień ciąży. Wiem, że nie obliczę dokładnie żeby być w ciąży tyle i tyle przed, le chodzi mi o ten sam początek. Bardzo się męczyłyście? Mdłości, złe samopoczucie itp. Bardzo proszę o odpowiedź, bo tak bardzo chcemy dzidziusia nie wiemy jak się będę czuła na wakacjch.

Gość zacznijmy od tego że o ciąży
dowiadujesz się najwcześniej około 4-go tygodnia czyli w momencie, gdy nie pojawiła się @ oczywiście jeśli masz cykle około 28 dniowe, bo jeśli dłuższe to i później

no tak, ale kiedy najwcześniej pojawiają się oznki? tzn złe samopoczucie, mdłości? Nie byłam nigdy w ciąży to nie wiem, a nie chciałabym przeleżeć wakacji w łóżku.

Może lepiej starać się po powrocie? Wiesz - lot samolotem, zmiana klimatu mogą negatywnie wpłynać na wczesną ciążę. A co do pytania - ja czułam się dobrze, tylko piersi strasznie mnie bolały. Ale to, że ktoś czuł się dobrze nie oznacza, że Ty nie spędzisz urlopu w toalecie albo najzwyczajnie w świecie prześpisz - ja zasypiałam niemal na stojąco :)

Gość w 2 lub 3 tyg na pewno nie ma
jeszcze uciazliwych objawow.U mnie przed terminem @ byly objawy jak na @ + wzdety brzuch.Nic poza tym.

Gość zacznijmy od tego że o ciąży
no niestety, ale nikt Ci nie powie jak się będziesz czuła, bo ile kobiet w ciąży tyle odczuć;) ja odradzałabym Ci zwłaszcza lot samolotem i tak gwałtowną zmianę klimatu na początku ciąży, ale oczywiście zrobisz jak uważasz za słuszne

Gość zgadzam sie z lady bird
tym bardziej ,ze w egipcie podobno jest klimat, ktory ciezko znosza niektorzy wrazliwi

dzięki. chyba jednak poczekamy. Ale tak strasznie już chciałabym taką małą istotkę!!! A tak, to do Egiptu jeszcze na tabletkach, żeby nie mieć okresu. Bo inaczej to @ murowana (ból głowy, brzucha itp). A dzidziuś dopiero po nowym roku :((

powiem tak wstrzymaj się z tym dzieckiem, wróć z Egiptu i potem możecie się starać. W Egipcie byłam kilka razy i zawsze mam problemy żołądkowe tak zwana \"zemsta faraona\". Wielu turystów to ma oczywiście nie wszyscy. Jeśli przebiega łagodnie to bierzesz laremid lub inny lek na biegunkę i w miarę normalnie funkcjonujesz ale bywa i tak że przez 5 dni leżysz w hotelu plackiem w łóżku. Nie wiem czy też cię to spotka bo może pojedziesz i nic ci nie będzie ale prawie wszystkie leki na biegunkę nie są wskazane w pierwszym trymestrze pytałam ginekologa i też mi doradził żebym się wstrzymała z dzieckiem do czasu aż wrócę i przestanę brać tabletki.

Tuśka i radziałabym trochę odczekać po skończeniu brania tabsów - ja po odstawieniu zaszłam dopiero po dwóch latach, bo miałam tak rozregulowany cykl - oczywiście są dziewczyny co zachodzą od razu, ale mi to zajęło dwa lata...

Gość to zrób tak
odstaw tabsy, uważajcie mniej więcej do wylotu a na wakacjach szalejcie, może z egiptu wrócicie w 3. powodzenia. a tak z doświadczenia dzieci przychodzą przewaznie nie wtedy kiedy my chcemy, ale kiedy one chcą :)

No a jak długo mniej więcej czekałyście po skończeniu tabletek na dzidziusia? Niby słyszałam, że trzeba odczekać 3 miesiące. Ale czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego?

żeby gospodarka hormonalna wróciła do normy i żeby organizm doszedł do siebie. optymalnie to trwa trzy miesiące, ale moze być różnie.