Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napsik

BLOK CZEKOLADOWY!!!!! PYCHA!!! WOLE NIE MYŚLEC ILE TO MA KALORII!!!!!!!

Polecane posty

Gość napsik

BO ZJADLAM CHYBA Z TONE!!!! ALE CO JA PORADZE JAK TO TAKIE PYCHA! WSZYSTKO PRZEZ MAME BO SE WYMYSLILA ZE ZROBI:P I NICI Z MOJEJ DIETY! KOLACJI DZIS ZA KARE NIE ZJEM:P

Gość właśnie jak sie robi
taki blok czekoladowy??

Gość napsik
TPO JEST TAKI PRZEPIS. DAWNIEJ ROBILY TO MAMY DZIECIOM JAK W SKLEPACH NIE BYLO CZEKOLADY:p ROZPUSZCZA SIE MASŁO ROŚLINNE Z CUKREM I WODĄ POTEM MIESZA SIE TO Z MLEKIEMW PROSZKU I KAKAEM I DODAJE DO TEGO POKRUSZONE WAFLE I HERBATNIKI I BAKALIE I WSZYSTKO MIESZA I WSADZA W TAKA PODLUZNA BLACHE JAK NA BABKE I DO LODOWKI NA NOC AZ ZASTYGNIE:P

Gość napsik
JAK CHCECE MOGE WAM PODAC DOKLADNY PRZEPIS I PROPORCJE:)

Gość napsik
SKŁADNIKI: 25 dag masła roślinnego 1/2 kg mleka w proszku 2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 4 paczki herbatików (takie male paczki) 4 suche wafle garsc rodzynek (lub wiecej jak kto woli) garsc sezamu mozna dodac polruszene orzechy jak ktos lubi cukier, masło i 1/2 szklanki wody zagotować. Kakao i mleko w proszku wymieszać po czym wlewac do tego (cały czas mieszając )powoli rozpuszczone masło z cukrem. Mieszac do uzyskania gładkiej masy po czym wsypać bakalie, sezam, pokruszone wafle i herbatniki. Wymioeszac. Podłuzna forme babkowa wylozyc papierem do pieczenia lub folią aluminiową i przelozyc do niej masę mocno ugniesc i wyrównac po wierzchu. Wstawic na noc do lodowki aby zastyglo. Rano wylozyc do gory dnem na pergamin:) dodam zeby sobie przygotowac wytrzymałą łyzke do mieszania bo bardzo to geste sie robi:)

Gość a czy to mleko w proszku ma
byc rozpuszczone?

Gość zaintrygowana wielce
Lepiej PRAWDZIWE masło. Faktycznie, smakowite :)

Gość napsik
nie takie sypkie sie miesza z kakaem i potem do tego wlewa ta rozpuszczone maslo to sie wtedy melo rozpuszcza:) mleko ma byc nie rozpuszczone:)

Gość a czy to mleko w proszku ma
Dziękuję, nie przeczytałam dokładnie ;-) Narobiłaś mi smaka na ten blok :-p Dzisiaj sobie zrobie ;-)

Gość napsik
kaj tak trobilam go z mama to w sumie nie wiedzialysmy co wyjdzie i czy w ogole dobre:p ale wyszlo pyyyycha:):):)

Gość miskaaaaaaaaaa
kiedys robilam cos podobnego (wafle przekladane masą kakaową)pycha:D musze to znow zrobic:D

Gość paróweczka
moja mama tez nam takie cos robiła, jak czekolady nie było i teraz od czasu do czasu mnie tez na to nachodzi; mój mąż spróbowal i powiedzial, ze nie wie, co ja w tym widzę, bo on woli normalną czekoladę, nie wiem, moze to sentymenty z dzieciństwa, bo on o socjalizmie nie ma pojęcia, urodził sie w Niemczech zachodnich :P w każdym razie jak za słodyczami nie przepadam, tak tego mogę jesć i jeść; jak już sie obżarłas, to sobie nie wyrzucaj, mleko w proszku i orzechy to dobre składniki :P

Gość napsik
HEHE MOZNA I TAK NA TO SPOJRZEC:P ALE OBJADLAM SIE MASAKRYCZNIE;) JAK PRZED INNYMI S,LODYCZAMI UMIEM SIE POWSTRZUMAC TO PRZED TYM NIE MOGLAM:D PYCHA!!

Gość napsik
ALEŻ NIE MA ZA CO:) SMACZNEGO ŻYCZĘ:)