Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozne opinie

wysokosc wynagrodzenia

Polecane posty

Gość rozne opinie

mam umowe na czas okreslony, jestem w ciazy, ale lekarz uznal, ze powinnam byc na zwolnieniu.Pracuje na pol etatu.W zwiazku z tym mam pytanie: jakie bedzie moje wynagrodzenie kiedy pojde na L4? dostane pieniazki za pol etatu czy jakbym pracowala na caly?

Dostaniesz średnią płacy z ostatnich 12 miesięcy, Zus nie będzie wnikał czy to cały etat, czy pół. Liczy się płaca faktyczna. Nie należy Ci się za cały jeśli otrzymywałaś za pół.

Gość rozne opinie
rozumiem.Wiec jesli mialam do wyplaty wliczone nadgodziny, to tez zus wezmie pod uwage?

Nie. Liczy się płaca taka, jaka jest w dokumentach. Nadgodziny ani premie uznaniowe nie są wliczane.

Gość no cóż ...
u nas obowiązuje premia uznaniowa, którą i tak zawsze się dostaje ;) i przy obliczaniu zasiłku chorobowego i macierzyńskiego ZUS wziął pod uwagę tą premię :)

Gość rozne opinie
ja premii nie dostawalam, ale mialam tyle nadgodzin,ze wychodzil mi caly etat, dlatego jestem ciekawa, czy nadliczbowe sa wliczane przez zus do wynagrodzenia

Premia uznaniowa zależy od osiągnięć i nie jest okreslona warunkami umowy, dlatego nie jest brana pod uwagę przez ZUS. Premia, którą "zawsze się dostaje" to nie jest premia uznaniowa.

Gość no cóż ...
masz rację, dziwne u nas jest z tą premią, jest ona zapisana w regulaminie pracy (więc powinna to być premia regulaminowa), ale w nazwie ma "premia uznaniowa" i stanowi 50 % wynagrodzenia. Jeden raz w ciągu kilku lat jej nie dostałam wcale, a 3 razy była obcięta

Gość yyyyyyyjjj
podstawa - srednia z 12 stu miesiecy, nadgodziny w kwocie faktycznie uzyskanej i premia (jesli jest zmiejszana za czas choroby, zajrzyj do regulaminu)

Gość rozne opinie
czyli sa liczone te nadgodziny? bo juz zglupialam. Jedna pisze tak, druga inaczej...

Gość rozne opinie
nie ma tu dobrze poinformowanej osoby?