Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula21_

pytanie dotyczące soczewek/szkła kontaktowe

Polecane posty

Gość kasiula21_

witam! Mam takie pytanie bo tak czytam an necie porady o soczewkach od elkarzy i takie tam buszuje po allegro w poszukiwaniu soczewek i zorientowanius ie w cenach, ale chciala bym kogoś zapytac tu, czy ktos sie zna/ ma albo wie jak sie nosi jak wogóle sie zcuje w soczewkach? Bo ja od 4 lat mam okulary. "Mam" , chodze w nich żadko nie pzrepadam za nimi, czasem oglądam tv noi jexdze autem, na jednym oku mam-1,5 a na drugim -1,75 wiec bez okularów tez widze, ale boje sie ze wzrok bedzie mis ei pogarszal jak tak nie bede chodzic w okularach, wiec zaczelam myslec o soczewkach. właściwie to od wczoraj :P i po prostu chciala bym wiedziec na ile dni one są i wogole bo takie ejdnodniowe to chyba by mnie za duzo wyniosly, jestem studentką nie pracuje a za za tydzien by mi wyszlo 120 zl.Wiec myslalam o jakichś na dluzszy zcas. mial ktoś z was moze takie? czy soczewki nie psują wzroku? jeju tyle mam pytań:P czekam moze ktoś z was używa i mi pomoże!pozdrawiam, kasiula

Gość a więc tak
Soczewki są najróżniejsze, jednodniowe, dwutygodniowe, miesięczne, 3-miesięczne. Zakłada się je na dzień, ściąga wieczorem i wkłada do pojemniczka ze specjalnym płynem. Ja kupuje soczewki Bausch&Lomb miesięczne, koszt za parę to 30 zł. Płyn starczający na miesiąc to też koszt 20 zł, ale jeśli się kupi większy to płaci się ok 45 zł i starcza na ponad trzy miesiące. Dobrze dobranych soczewek się nie czuje, to tak jakbyś nagle odzyskała normalny wzrok. Wada się nie pogłębia, wprost przeciwnie mnie zalecono soczewki bo za bardzo leciała i zatrzymała się od kiedy je używam. Po dobór soczewek musisz iść do okulisty aby dobrał odpowiednie parametry. W wielu salonach prywatnych [pierwsza para jest gratis