Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakres podstawowy

pierwszy raz- wiek.

Polecane posty

Gość zakres podstawowy

Witam. Spotykam się kilka miesięcy z chłopakiem , kochamy się, zaczynamy się powoli zastanawiać czy możemy zacząć ze sobą współżyć. Osobiście czuję się dojrzale, życie mnie do tego zmusiło.. Zawsze musiałam o coś walczyć, borykać się z różnymi kłopotami, poważne problemy z rodziną.. To wszystko sprawiło, że miałam trochę skrócone dzieciństwo. Mimo młodego wieku, bo mam 17 lat, czuję się dojrzale, nie postępuję jak "gówniara", każde moje decyzje są przemyślane i odpowiedzialne. Ale czy na tyle? Wiem, że w dzisiejszych czasach coraz więcej 15letnich matek lub 13letnich "doświadczonych". Nie patrzę jednak na nich. Jeśli jest ktoś, kto mnie nie zrówna z ziemią za ten pomysł i normalnie wyrazi swoje zdanie- czy rozpoczęcie współżycia w wieku 17 lat jest/ nie jest zbyt wczesne będę bardzo wdzięczna.

Gość nie jest

Gość nie jest

Gość OlaOla21
mysle ze zaczekaj jak pojedizesz na studia :). To juz raczej niedlugo (piszesz ze masz 17lat). Na studiach bedizecie miec po 19 lat, mozecie ze soba zamieszkac.

Gość to stanowczo za wcześnie

hm.... jesli jestes pewna to to zrób oczywiscie pamietajcie o zabezpieczeniu bo nie wazne jest czyjes zdanie na ten temat tylko to czy oboje tego chcecie. To jest najwazniejsze, ale mysle ze skoro napisałas na forum to jeszcze sie wahasz, wiec moze poczekajcie jeszcze. Decyzja nalezy do Ciebie

Gość idz na calosc
druga taka okazja moze sie juz nie powtorzyc!

Gość ja miałam
23 a mój facet 29 ;) dla nas obojga był to "pierwszy raz" - ja nie żałuje że tyle czekałam (a miałam pare okazji w życiu)

Gość nie jest za wcześnie
jeśli serducho mówi Ci,że jesteś na to gotowa i kochasz faceta, w którym chcesz to zrobić.

Miałem z moją pierwszą miłością po 16 lat. I obydwoje byliśmy baaardzo zadowoleni z takiej decyzji. Generalnie polecam jeżeli obydwoje jesteście gotowi - nie ma co tracić najmniej zobowiązujących lat życia.