Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allenka

Wczesne objawy ciąży- jak to jest??

Polecane posty

Gość allenka

współżyłam 2 lipca, okres mi się spóźnia ale poza tym nie mam zadnych z opisywanych przez innych objawów... to w koncu brak tych objawów swiadczy o braku ciąży czy moze jednak nie jest to regułą??

Gość allenka
19- 23 czerwca

Gość allenka
a czy testy z apteki daja naprawde, tak jak pisza na opakowaniu 100% pewnosci??? ehh.... to nie jest dla nie dobry czas na dziecko niestety....

Gość allenka
nic, totalnie nic.. czuje sie jak zwykle

Gość zawsze uśmiechnięta
a jak się ma takie objawy jak przed okresem to może być ciąża??

Gość objawy na ciążę są takie same
jak na @

Gość zawsze uśmiechnięta
właśnie takie mam tylko do tego jeszcze mnie mdli i trochę brzuch boli już myślałam rano że dostanę okres a tu nic a spóźnia się już 4 dni

ja miałam dokłądnie takie same objawy jak na okres teraz jestem podobno w 5 tygodniu i nadal mam takie objawy bolą mnie jajniki i piersi testy raczej sie nie mylą....zrób go jak najszybciej teraz już powinien CI wyjść już normalnie z mocno dwoma czerownymi kreskami

a mnie nie boli brzuch jak mam @ jedynie piersi przed @ i mam humory. a teraz na poczatku miesiaca powinna byc @ zobaczymy ;)

Test możesz zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Wykrywa on hormony HCG w moczu, które występują tylko u kobiet w ciąży. Można powiedzieć, że testy dają 99,9% pewności. Jeśli wyjdą dwie kreski, to znaczy, że wykrył hormon HCG, a ty jesteś w ciąży, jeśli jedna kreska to znaczy, że nie. Test może czasem się pomylić, ale tylko wtedy gdy wynik wyjdzie negatywny-możesz mieć zbyt małe stężenie hormonu HCG, przez co test nie może go wykryć i pokazuje wynik negatywny. Jeśli natomiast wynik wyjdzie pozytywny, jesteś w ciąży i nie ma co się łudzić, że test się pomylił. Najlepiej zrób dziś jeden test i następny za 2 dni.

Gość allenka
no mam nadzieje ze wyjdzie z jedną ;)

Gość allenka
w 5?? jakim cudem po 3 tygodniach?:P ehh... a jak u Ciebie wyglada sytuacja?? jesteś mężatka ??ile masz lat?? bo ja mam 21 lat, studiuje dziennie, chlopak tak samo... wiec nie na reke by to bylo....

Gość zawsze uśmiechnięta
ja ostatnią miesiączkę miałam 23 czerwca a mam regularne cykle i teraz już okres spóźnia mi się trzeci dzien oj chyb pójdę dzisiaj po test

a no widzisz ja myśle ze jestemw tzrcim tygodniu ale podobno liczy sie od ostatniej miesiaczki nie wiem w poniedziełek ide do lekarza to sie dowiem ja mam 22 lata mam męza i od października chciałam isc na studia ale nie wyszło... pracuje

Gość karoolek
z objawiami to jest róznie u ciebie jeszcze za wczesnie , ale około 7 tygodnia mogą cie silnie bolec piersi , zrób tes najlepei rano wety w moczy jest najwiecej tego czegos co wpływa na test

zawsze uśmiechnięta idź i kup bedziesz wiedziaąła ja miałam cykle 26 dni regularnie i jak dostałam okres i sie cofnął w ciagu godziny to wiedziałam ze coś jest nie tak...

najlepiej rano ale ja robiłam testy różnie ale ostatni robiłam w poniedziałek po południu wyszły takie mocno czerwone klrechy grube ze nie ma wątpliwosci!!

Gość Justyna.N
Liczy się od ostatniej@ napewno:) Testy czasem nie wychodzą w dniu spodziewanej,ja tak miałam,robilam,robiłam i wkońcu wyszedł... po tygodniu, a mojej koleżance po 2, zależy ile masz hormonu. Nawet jeśli jesteś w ciąży i teraz myślisz,że jest Ci to nie na rękę, to daje głowe ,że zmienisz zdanie i to bardzo szybko:) Zazdroszcze Ci:-)

spoznial mi sie okres jakies 2 tyg.jestem w 10 tyg ciazy. zrob sobie aptekowy test (ok 8-12 zl) sa wiarygodne.a jak chcesz dokladniejszy test ktory ci pokaze w ktorym jestes tyg ciazy to przejdz sie do laboratorium analitycznego i zrob sobie test z pobierania krwi (ok 18 zl) . na poczatku mialam mdlosci.nie wymiotowalam,ale chcialo mi sie wymiotowac.strasznie duzo jadlam.nie umialam sie niczym najesc.ciagle czulam sie glodna.teraz mam rozne nastoje potrafie bez powodu rozplakac sie.czasami pobolewa mnie brzuch tak jak przed okresem.mam wrazliwe sutki.

Gość Wiera...26
Amierzylas sobie temperature ? Jaka masz? Bo ja wlasnie mam taka sama sytuacje jak ty,spoznia mi sie juz trzeci dzien. Brzuch nie boli a piersi mam nadal bolace i obrzmiale tak jak przed okresem.

ja włąsnie też mam okropny apetyt mam nagły alpetyt na hot-doga i musze go zjesć wczoraj ktoś mi powiedzial ze piecze w domu placki ziemniaczane ja je po prostu poczuła i poszłąm do domu i musiałąm je zrobić zjadłam ich baaardzo dużo!!

Gość allenka
no tak, bo po za tym że dziecko mi z głodu umrze, ze nie mamy gdzie mieszkac z chlopakiem oraz ze razem mamy zerowy dochód i oboje jestesmy na garnuszku u rodziców to jest gites :D ehh... ale staram sie jak na razie zachowac spokój

dla pewnosci zrobilam 2 testy aptekowe (wyszly 2 kreski, z czego jedna byla slabsza) i pobralam krew .

hmmm bez stresu mnie lekarz powiedział ze nie moge miec dzieci wiec nie uważaliśmy no ale skoro nie mogłam wiec wzielismy duzy kredyt bo oboje pracujemy i mogliśmy go spłacać budujemy dom.. no i ciaza nie była mi na reke ale teraz zaczynam na prawde sie cieszyć!!!!!!111