Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakas see

caly dzien wymiotuje-tak ma byc?

Polecane posty

Gość taka jakas see

witam, jestem w 6tc od kilku dni mialam mdlosci a od dzis rana wymioty i to co godzine mecze sie strasznie bo co zjem lub wypije zaraz zwracam czy to normalne? słyszalam o porannych mdlosciach ale zeby caly dzien? jak to bedzie wygladalo?ile potrwa? pomocy:(:(:(

Gość w cenie do
ja do 5 mc tak miałam, no stop. bez przerwy, myślałam, że wykituje :(

czasem może tak być. ja też wymiotowałam przez 20 godzin na dobę, po kilkanaście razy na dobę do 13 tygodnia :( mam nadzieję ze tobie szybciej minie!

Gość taka jakas see
co robic? mam dosc ciagle placze wykoncze sie :(

Gość taka jakas see
co moze chociaz troche ulżyc? jeny dopiero 1 dzien a tu jeszcze poltora miesiaca? 😭

spróbuj jeść, ale maleńkie porcje, takie na 1 gryza. dużo pij, ale wolno, najlepiej łyżeczką, żeby nie wzbudzać odruchu wymiotnego. może uda ci się zasnąć, ale na pół siedząco, wtedy jest lepiej :) możesz próbować domowych sposobów z imbirem, odgazowaną colą, a także z tabletkami homeopatycznymi na chorobę lokomocyjną :) a jak będzie bardzo źle skontaktuj się z lekarzem, bo możesz się odwodnić.

Gość przyszłaMamcia_
Jestem w 18tc, do 15 miałam mdłości i problemy z jedzeniem ale nie wymiotowałam często. Może z 7,8 razy zdarzyło się że zwymiotowałam. Zazwyczaj jak zjadłam coś ciepłego od rana (wystarczyło napić się herbaty) albo długo przebywałam w "niewietrzonym" pomieszczeniu. Na swoje dolegliwości miałam taki sposób: od rana sucha bułka-dosłownie kilka gryzków, położylam sie na pół godziny i poźniej znowu kilka gryzków. Piłam przegotowaną wodę z cytryną łyżeczką. Koło południa zazwyczaj przechodziło i obiad mogłam zjeść normalny. Często otwieraj okno i wietrz pokój- bardzo mi to pomagało. Jeszcze trochę i przejdą najgorsze mdłości i będziesz mogła cieszyć się swoim Maluszkiem :) Pozdrawiam ciepło :)

Gość taka jakas see
probuje sposobow jem malutki doslownie gryzka lub dwa goraca herbatke jestem wyczerpana i chce mi sie spac ale mnie mdli:( jeny jak mozna 5 m-cy wymiotowac 24h, nie bylas w szpitalu, nie odwodnilas sie? co za masakra:(

Gość taka jakas see
przyszla Mamcia tobie 7-8 razy sie zdazylo wymiotoqwac a ja dzis tyle juz zdazylam 😭

Gość PrzyszlaMamusia23
zjedz nie wstawajac z lozka sucharki nie pij wody nadczo mi to pomoglo polez jeszcze w lozku sucharek uspokoi zoladek zazywaj tabeltki feminatal one sa z witaminami kwasem foliowym i przeciw wymiota ja je biore i juz nawet sucharka nie potrzebuje

Gość kazzara
Ja miałam tak samo, u mnie zaczęło się w 7 tc. Brałam takie czopki na mdłości Torecan, dzięki nim mogłam jako tako funkcjonować. Mozna braź tylko jeden dziennie, wstrzymywał wymioty na jakieś 8 godzin, później znowu wracało. Ale te 8 godzin to było spoko, nawet byłam w stanie pracować. A popoludnia starałam się przespać po prostu i tak dotrwałam do 12 tygodnia. Po 12 tc wszystko minęło :) i resztę ciąży super przechodziłam. Czopki są na receptę. Mi życie uratowały bo byłam już załamana i fizycznie i psychicznie. Także nie łam się bo te mdłości się skończą, chociaż pewnie ciężko jest Ci w to uwierzyć. Powodzenia

Gość taka jakas see
hej, dzis mam gina wiec powiem jak sie czuje mwydaje mi sie,ze powie,ze to normalnie i nic mi nie doradzi:( pierwszy dzien wymiotw juz za mna dzis na dzien dobry znowu wymioty az mnie klatka piersiowa bolala:( pocieszam sie,ze duzo kobiet tak ma ale jakos nie pomaga w złych chwilach:( musze jakos dac rade...

Gość PrzyszlaMamusia23
zjedz te sucharki nadczo po co masz sie meczyc?? kup feminatal

co do feminatalu. ja bym nie kupowała, u mnie spowodował nawrót wymiotów w 15 tygodniu :( już było wszystko dobrze, a po nim zaczęłam z powrotem wymiotować. na szczęście od 19 tygodnia znów mogę go brać :) ale tych sucharków spróbuj!!!1 i koniecznie pogadaj z lekarzem, jak powie że to normalne to powiedz że niekoniecznie bo nie może być tak żebyś wymiotowała ciągle (z doświadczenia wiem że może, ale warto się pokłócić :P)

Gość taka jakas see
w aptece polecila farmaceutka Prenatal complex niby jest z imbirem i zurawina+witaminy nie wiem czy zadziala skoro kazda tabletka i tak wylatuje moze kupic sobie herbatke imbirowa?

Gość Slonko_26
Mi lekarz nie pozwolil brac Prenatalu, dopóki mdłości nie ustąpią. Wymiotowałam do końca 5 m-ca, zazwyczaj rano. Mimo przyjmowania leków, najpierw Torecan w czopku 2 x dziennie, później juz w tabletkach aby nie powodować skurczy macicy. Do tego wit. B1 i B6 . Między 8 a 9 tc byłam w szpitalu - trafiłam tam kompletnie odwodniona. Uwazaj na siebie i jeśli będa Cię męczyć wymioty to konsultuj sie z lekarzem.