Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa w tym temacie

Jedno pytanko odnośnie karty debetowej.

Polecane posty

Gość nowa w tym temacie

Kochani, mam pytanie (pewnie dla niektórych, albo nawet dla wiekszości z Was, głupie :-O ) Chodzi o to, że niedawno założyłam pierwszy raz w zyciu, konto w banku. Przysłali mi pocztą kartę płatniczą, a kilka dni później, kod pin. Teraz coś, co mnie nurtuje: na karcie widnieje informacja: "Karta niepodpisana jest nieważna" i... proszę, powiedzcie mi, czy ja muszę podpisać się na niej czytelnie, tj. wyraźnie całe imię i nazwisko, czy mogę machnąć swój krótki autografik? Naprawdę nie wiem. :-O

Gość wiedzącaaaa
możesz walnąć parafkę tylko jak juz sie tak podpiszesz to nie ma odwrotu i wszędzie gdzie będziesz robiła zakupy to tak sie będziesz musiała podpisywać wiec jak chcesz to mozna podpisac sie pełnym nazwiskiem z imieniem tak jest prościej bo np jak będziesz chciała zmienic parafkę (nie wiem ile masz ) to śmiało

Gość nowa w tym temacie
O, wielkie dzięki za odp. Nawet nie wiedziałam, że wszędzie juz będę musiała się tak podpisywać, jak jest na karcie :-O A czy mogę jej w ogole nie podpisywać?

mozesz sie w ogole nie podpisywac - i albo wtedy nie zaplacisz ta karta nigdzie, albo bedziesz za kazdym razem musiala dac dowod osobisty i podpisac sie tak jak na dowodzie - chyba ze karta jest na PIN, to moze uda sie czasem (ale tylko czasem ) zaplacic A co szkodzi podpisac ? (poza tym ze mozna zapomniec sie podpisac - ja karty uzywalem tylko do bankomatu - do placenia mialem inna - i po pol roku chcialem nia zaplacic - patrze - a nie podpisalem ;) )

aha - podpisac najlepiej markerem do plyt CD - nie bedzie sie rozmazywac i bedzie trwaly

Gość nowa w tym temacie
hehe, to ja się jednak podpisze :D tylko cały czas nie wiem, jak, czy parafka nieczytelna, czy całe imię i nazwisko wyraźnie :-O

Najlepiej calosc - imie i nazwisko (ew nazwisko i imie) - bedzie najmniej problemow - kazdy pracownik sklepu bedzie mogl porownac z imieniem i nazwiskiem na karcie itd.

Gość nowa w tym temacie
Okey! Bardzo dziękuję za pomoc. Podpisałam się czytelnie (kurcze, niezbyt ładnie mi wyszło:-O ) Trudno, "po ptokach" :D Jeszcze raz, dzięki! Miłego popołudnia! :)

Gość petrelka
podpisujesz się na karcie tak samo jaki wzór złożyłaś w banku. Jak napisałaś nazwisko, to tak samo na karcie się podpisz, jak dałaś prafkę, to parafkę mozesz dać. Karta musi być podpisana, bo w sklepie ci jej nie przyjmą.