Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kr1

Wynajęcie domku

Polecane posty

Gość kr1

Np. nad jeziorem - czy trzeba mieć 18 ?

Normalnie nie (tzn wg prawa) - ale jesli wlasciciel sie zgodzi (nie sadze , chyba ze znajomy) to mozna prawo ominac. Raczej nikt sie nie zgodzi, bo wtedy ciezko z dochodzeniem jakiegos odszkodowania w przypadku zniszczenia czegos.

Gość kr1
Jest szansa, że nie sprawdzi wieku jeśli się nie wygląda jak gnojek :P?

Gość kr1
A jak to jest z polem namiotowym ? Problem w tym, że wyjazd mi się sypie. Miałem jutro jechać, ale jedyna osoba mająca 17 się wyłamała w ostatnim momencie i jestem w kropce.

A jakas umowe bedziesz podpisywal? a dowod masz? Zazwyczaj wynajmujac domek dane spisuje sie z dowodu (potrzebny np PESEL i nr dowodu), juz nie mowiac ze wynajmujacy chce chociaz dowod zobaczyc - zeby wiedzial czy dane sa prawdziwe. Popatrz sam - czy byswynajal domek nie wiadomo komu za piekne oczy? raczej nie - chcesz chociaz wiedziec jak sie nazywa itd , a to najprosciej z dowodu. Zauwaz tez ze czesto nawet glupiego kajaka ci nie wyporzycza bez dowodu w "zastaw" (ew karty plywackiej)

Gość kr1
*mająca 18

Gość kr1
A opcja z paszportem ?

Na polu namiotowym raczej nie sprawdzaja - tam placisz i ich niewiele obchodzi - ale na lepszych polach juz sprawdzaja. Wiec roznie bywa. Zawsze mozesz poprosic kogos starszego aby np was zawiozl i zalatwil formalnosci. Ew na miejscu kogos zlapac pod sklepem z piwem - za piwko czy dwa moze sie uda kogos z dowodem ;)

Gość kr1
W sumie trochę nie jestem przekonany do jazdy "na dziko". Brakuje mi niecałych 3miesięcy do 18, teoretycznie odpowiadam prawnie za wszystko, ale domku wynająć nie mogę :/

Gość kr1
Chyba, że jest tu ktoś, kto ma ochotę jutro jechać nad jezioro na tydzień :P